Annonce
Nytirsdag

Film og foredrag gav fuldt hus i biografen

190 - og dermed fuldt hus - havde løst billet til film og foredrag. Et koncept som Rødding Bio har haft stor succes med. Privatfoto
Rødding Bio havde inden Danmarkspremieren på filmen "Ser du månen Daniel" inviteret til snigpremiere, hvor Daniel Ryes forældre efter filmen fortalte om deres oplevelser. Og der var fuldt hus i både biografen og i Kultursalen.
Annonce

Rødding: Rødding Bio har haft Danmarkspremiere på filmen "Ser du månen Daniel" - det danske drama, der er filmatiseringen af Puk Damsgårds roman af samme navn, om den danske fotograf Daniel Rye, der sad som gidsel i 398 dage tilbage i 2013 -14 hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien.

Daniel Rye sidder i fangenskab med flere andre udlændinge, her i blandt den amerikanske journalist James Foley.

Fortællingen følger Daniel Ryes kamp for overlevelse, hans venskab med James Foley, og hvordan hans familie hjemme i Danmark håndterer frygten for, at dens søn aldrig kommer hjem. Midt i krisen står den danske gidselforhandler Arthur, der får en afgørende rolle i befrielsen af Daniel Rye.

Filmen er instrueret af makkerparret Niels Arden Oplev og Anders W. Berthelsen, mens titelrollen spilles af Esben Smed. "Ser du månen, Daniel" er udtaget som en af tre kandidater til at blive indstillet som Danmarks officielle Oscar-bud.

Fra venstre er det Leif Bolvig, formand for Rødding Bio, i selskab med Susanne og Kjeld Rye. Privatfoto
Annonce

Snigpremiere

Men allerede inden Danmarkspremieren havde Rødding Bio snigpremiere på filmen, med et efterfølgende foredrag af Daniels forældre Susanne og Kjeld Rye.

Der var udsolgt til arrangement, og de fremmødte fik en spændende og åbenhjertig fortælling om, hvordan de håndterede den meget lange og nervepirrende ventetid. De gav udtryk for at de var tilfredse med filmen, men der var en del detaljer der ikke var med.

398 dages fangenskab, der skal kortes ned til to timer og 20 minutter, vil naturligvis betyde, at mange detaljer er undladt. Men stort set alle anmeldere roser filmen, og specielt hovedrolleindehaveren Esben Smed bliver fremhævet for sin fremragende præstation.

Filmen har allerede nu solgt tæt ved 500 billetter.

Susanne Rye gav et åbenhjertigt foredrag, hvor hun blandt andet fortalte, at titlen "Ser du månen Daniel" kommer af, at det eneste, de vidste, de med sikkerhed havde til fælles, var månen. Privatfoto
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Trine og Easy er på vej mod toppen

Nytirsdag

Lindab vandt Byggeriets Energipris

Mest læste

Nytirsdag

Naturens Dag ved Jels Voldsted

Nytirsdag

En sten til minde om Æ Kleinbahn

Nytirsdag

Cirkus lagde vejen forbi Enghaven

Nytirsdag

Gymnasterne er klar til en ny sæson

Nytirsdag

Karin har været 30 år på Finnmarken

Nytirsdag

Fubbi tryllebandt børnene

Nytirsdag

Koret er klar igen

Nytirsdag

Så kan der igen danses i hallen

Nytirsdag

Jazztonerne fylder kirkerummet

Nytirsdag

Jan fejrer to årtier ved bassinkanten

Annonce