Annonce
Ny Tirsdag

Fire initiativrige Rødding-piger

De fire Rødding-piger har taget initiativ til et større arrangement, hvor formålet er at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse. Bagerst fra venstre er det Pernille Schmidt Lund og Karina Gejl Gamborg, forrest fra venstre er det Mathilde Gejl og Josephine Victoria Christiansen. Foto: Dorthe Andresen
Fire Rødding-piger har taget initiativ til at stable et større arrangement på benene, hvor det eneste formål er at få samlet så mange penge som muligt ind til Kræftens Bekæmpelse.
Annonce

Der kan komme meget godt ud af timerne i fysik/kemi - ikke kun masser af viden, men sådan nogle timer kan undertiden også danne grobund for rigtig gode ideer.

Sådan en idé fik 16-årige Josephine Victoria Christiansen og 15-årige Pernille Schmidt Lund en dag - netop i en fysik/kemi-time. Nemlig ideen om at være med til at gøre en forskel for alle dem, der har kræftsygdom helt tæt på livet.

De to piger fik hurtigt følgeskab af deres skoleveninder Karina Gejl Gamborg, 15 år, og Mathilde Gejl, 16 år.

Oprindeligt var ideen at arrangere et loppemarked, hvor de fire piger kunne sælge ud af nogle af deres ting, og på den måde skaffe penge til Kræftens Bekæmpelse.

- Men vi kunne hurtigt regne ud, at det nok ikke ville blive så meget, kommer det med et smil fra Karina Gejl Gamborg.

Det fik dog på ingen måde pigerne til at give op. For så må man bare finde nogle flere, der gerne vil være med til at støtte et godt formål.

De annoncerede derfor på Facebook efter effekter, som folk kunne undvære, og som de gerne ville donere til arrangementet.

- Vi har fået rigtig god respons på det, og vi har fået mange ting, siger Josephine Victoria Christiansen.

De ting, som pigerne har modtaget, spænder vidt. Det er lige fra tøj og sko til skåle og spil.

Indsamling til Kræftens Bekæmpelse

* Pigernes event finder sted søndag den 19. maj fra klokken 10 til 16 på Toftegårdsvej 3 i Rødding.

* Hvis man økonomisk gerne vil støtte pigernes indsamling, så kan man indbetale det ønskede beløb - enten via mobilepay på nummer 2234 4373 eller til følgende konto: Reg. nr. 9740 kontonr. 0004983114. I emnefeltet skrives Knæk Cancer.

* Hvis man har lyst til at donere effekter til pigernes tombola, så er man mere end velkommen til at ringe på enten 2636 1654 eller 4296 7164.

Annonce

Det eneste vi kunne gøre

At formålet med pigernes arrangement er at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse er ikke tilfældigt.

- Vi har alle haft kræft tæt inde på livet med familiemedlemmer, der har været syge, fortæller Josephine Victoria Christiansen.

- Min far fik konstateret kræft i november sidste år, fortæller Pernille Schmidt Lund, der desværre også måtte opleve at miste sin far til kræftsygdommen, da han afgik ved døden søndag den 21. april.

Så pigerne er ekstra opsat på at deres arrangement skal give så mange penge som muligt.

- Det har været drivkraften til at få det hele på benene. For det er den eneste måde, vi kan gøre noget på, siger Pernille Schmidt Lund, der sammen med sine veninder udviklede flere ideer til deres arrangement.

Dagen, hvor det hele kommer til at foregå, byder derfor også på ponyridning, der kommer en donutbod, hjemmebagte kager, som pigernes mødre er blevet sat til at bage, en hoppeborg og andre sjove aktiviteter. Derudover vil der også være tombola med præmier, som butikker i Rødding og omegn har doneret til formålet.

Annonce

Alle er velkomne

Så der er mange gode grunde til at lægge vejen forbi pigernes arrangement, der holdes søndag den 19. maj fra klokken 10 til 16 på Toftegårdsvej 3 i Rødding.

Alle er velkomne til at kigge forbi og være med til at bakke op om de fire initiativrige Rødding-pigers gode idé.

Pernille, Josephine, Karina og Mathilde har fået stor opbakning fra både deres familier og borgere og butikker i Rødding og omegn. Foto: Dorthe Andresen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ny Tirsdag

Så er der DM i grydelapper

Ny Tirsdag

Gymnastikforeninger i nyt samarbejde

Ny Tirsdag

Krattet er klar til gæster

Ny Tirsdag

Golfklubben får nye medejere

Ny Tirsdag

Tyve år med fodboldskole i Rødding

Ny Tirsdag

Elever er klar til at komme videre

Ny Tirsdag

O. klasse venter forude

Annonce