Annonce
Nytirsdag

Fire projekter fik støtte: Halvanden mio. kr. på vej til lokale ildsjæle

Skrave Ungdoms- og Idrætsforening har fået 461.074 kroner til en legeplads i Skrave sogn, der tæller 472 indbyggere. Her er der søgt om støtte til at etablere et fællesareal med legeplads. Og som det ses på billedet var glæden stor i Skrave. Privatfoto
Øster Lindet, Skrave, Glejbjerg og Maltbæk nyder godt af Nordea Fondens "Her-bor-vi-pulje" og får alle sekscifrede beløb i fondsmidler.

Vejen Kommune: Mere end hver femte dansker bor ude i de små lokalsamfund, og her er virketrangen stor. Efter to år sætter Nordea Fonden nu punktum for "Her-bor-vi-puljen" med 58 millioner kroner til 113 småbyer, som især sætter gang i aktiviteter i det fri. Midlerne går til alt lige fra lystfiskerpladser og bålhytter til parkourbaner og udendørs fitness.

Af landets 1300 småbyer og mindre bysamfund har mere end to ud af tre budt ind med forslag til lokale aktiviteter til gavn for sammenhængskraften og det nære fællesskab.

Heldig kvartet

I Vejen Kommune har fire projekter i Glejbjerg, Øster Lindet, Skrave og Maltbæk fået støtte.

Skrave Ungdoms- og Idrætsforening er topscorer med tildeling af 461.074 kroner til et fællesareal med legeplads i Skrave sogn, der tæller 472 indbyggere.

- Ved overrækkelsen havde vi børnene med og kunne fortælle dem, at deres drøm om et stort piratskib nu kan blive en realitet, fortæller Eveline v. Sonsbeek fra Skrave Ungdoms & Idrætsforening, som fremhæver det fantastiske sammenhold i Skrave sogn som en af grundene til, at det er lykkedes at få en donation fra Nordea Fonden.

Glejbjerg Lokalråd er blevet tildelt 412.200 kroner til til projektet "Ung møder gammel i Glejbjerg Miniskov". Her er der søgt om støtte til etablering af et udendørs aktivitetsområde med legeplads, læringshus, højbede og petanquebaner. Glejbjerg tæller ifølge Nordea-fonden 679 indbyggere.

Øster Lindet Idrætsforening kan glæde sig over 330.000 kroner til en legeplads ved landsbyhuset i Øster Lindet. Her har man søgt om støtte til at etablere en legeplads for de mindre børn ved Landsbyhuset. Øster Lindet tæller 409 indbyggere.

Endelig har Nordea tilgodeset Maltbæk Bylaug med 340.000 kroner til projektet "Engen - det naturlige mødested".

Her er der søgt om støtte til at renovere en legeplads og anlægge et fællesareal ved Maltbæk. I alt tæller Malt Sogn 600 indbyggere ifølge Nordea Fonden.

Annonce

Glad og stolt

- Jeg fik det først at vide i går, så jeg er selvfølgelig helt vildt glad og stolt. Vi havde lavet en meget ambitiøs ansøgning, der skulle skille sig ud fra de andre og henvende sig til alle. Vi er jo et bylaug, siger formanden for Maltbæk Bylaug, Tine Lykke Thomsen.

Jeg fik det først at vide i går, så jeg er selvfølgelig helt vildt glad og stolt. Vi havde lavet en meget ambitiøs ansøgning, der skulle skille sig ud fra de andre og henvende sig til alle. Vi er jo et bylaug

Tine Lykke Thomsen, Maltbæk Bylaug

Formanden håber, at projektet endeligt står klart i løbet af 2022. Hun forventer, at projektet samlet løber op i 750.000 kroner.

- Vi skal ud og indhente tilbud, og vi har søgt midler flere steder - blandt andet fra Landsbypuljen, siger Tine Lykke Thomsen.

Syv ud af ti modtagere kommer fra bysamfund med under 1500 indbyggere. I alt 448 ansøgte denne gang. 113 blev tilgodeset.


Styrker fællesskabet

I alt har Nordea-fonden hen over de to seneste år uddelt samlet 125,9 millioner kroner til de små lokalsamfund via "Her bor-vi-puljen".

- Den lokale drivkraft lever i bedste velgående, og vi kan se, at beboerne ude i de små bysamfund er meget interesserede i at styrke lokale fællesskaber. Vi er utroligt glade for, at efterspørgslen på at styrke livet i det lokale er så stor. Udendørs mødesteder, der tilgodeser mange forskellige brugere og interesserer, er i den grad i fokus. Beboerne vil enormt gerne gøre deres småby levende og attraktiv, siger afdelingschef i Nordea-fonden Christine Paludan-Müller.

I Vejen Kommune har fire projekter nydt fremme i Glejbjerg, Øster Lindet, Skrave og Maltbæk. Skrave Ungdoms- og Idrætsforening er topscorer med tildeling af 461.074 kroner til en legeplads i Skrave sogn, der tæller 472 indbyggere. Her er der søgt om støtte til at etablere et fællesareal med legeplads. Privatfoto
Annonce
Nytirsdag

Blomsterpigens datter er gået i mesterlære

Annonce
Nytirsdag

Infomøde kickstarter vikingesæson

Annonce
Nytirsdag

Rødding Bio er igen åben for publikum

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

150-årig sønderjyde fejrer fødselsdag

Nytirsdag

Charlotte har et selvstændigt gen: Butikken er hendes tredje barn

Nytirsdag

Region Syddanmarks teststeder tilbyder nu PCR- og hurtigtest for alle fra to år og op

Nytirsdag

Ny salgsdirektør hos Logitrans A/S

Nytirsdag

Årets prismodtagere 2021 i Jels skal findes

Nytirsdag

Kalorier – er det bare de der små mænd der lever i tøjskabet og syr vores tøj mindre?

Annonce