Annonce
Nytirsdag

Flors Hus har fået et tiltrængt ansigtsløft

Flors Hus har fået en gennemgribende renovering. Udefra ligner huset stort set sig selv - dog med et par ekstra kviste og ny farve på vinduesrammer og hoveddør - men indenfor er det blevet moderniseret, så alle værelser for eksempel har eget badeværelse. Foto: Dorthe Andresen
Det gamle stuehus - Flors Hus - på Rødding Højskole har været igennem en gennemgribende renovering. Eleverne har allerede indtaget de 12 nye værelser i huset.

Rødding: - Vi er helt vildt tilfredse. Vejen derhen har været meget buldrende, men det er blevet, som det skulle.

Sådan siger Anja Rykind-Eriksen, der er den ene halvdel af forstanderparret på Rødding Højskole, om det færdige resultat af renoveringsprojektet af Flors Hus på højskolen.

Vi møder hende og Brian Jessen, ejer af Jessen Tømrer-Snedker og hovedentreprenør på projektet, på en af de sjældne solbeskinnede dage i april.

Annonce


jeg er sindsygt glad for, at vi har fået det her byggeri.

Brian Jessen, indehaver, Jessen Tømrer-Snedker


Projektet, der begyndte i august 2020, er endnu ikke helt færdigt. Bygningen mangler at blive kalket, men da der stadig er minusgrader nogle dage, har det ikke været muligt endnu.

Derudover skal området foran og bagved Flors Hus også have et ansigtsløft.

Her kommer der blandt andet bede og pigstensbelægning, og på bagsiden af huset - hvor der er udsigt over Højskoleengen - bliver der blandt andet lavet en ny trappe af granit og nogle terrassemiljøer til højskolens elever og kursister.

Højskolen er et varemærke

Det er ikke kun Anja Rykind-Eriksen, der er meget tilfreds med resultatet.

Det er Brian Jessen også, for det har været et stort projekt - og der har været forskellige udfordringer undervejs, som der næsten altid vil være, når man kaster sig ud i at renovere en bygning, der er bygget tilbage i 1832.

- Og jeg er sindsygt glad for, at vi har fået det her byggeri. Jeg er født og opvokset i Rødding og er rendt meget igennem her (gårdspladsen, red.). Røddings varemærke er jo højskolen, og det er noget, folk snakker om, siger Brian Jessen, der er tømrermester og bygningskonstruktør.

Han og Anja Rykind-Eriksen, der har været med gennem hele processen, har haft nogle små "slagsmål" undervejs, for de planer, hun havde, stemte ikke altid overens med de bygningsreglementer, som Brian Jessen fremlagde. Så nogle steder måtte der hugges en hæl og klippes en tå for at få alt til at gå op i en højere enhed.

- Jeg har været meget inde over. Jeg har tegnet alle værelserne, og der har da været lidt kompromisser undervejs. Men det er lykkes alt sammen, og det har hele tiden været min tilgang, at når vi til sidst er færdige, så skal man komme ind i bygningen og sige, at alt er, som det skal være. Og det er det, smiler Anja Rykind-Eriksen.

Projektet - inklusive en opgradering af arealet foran og bagved Flors Hus - kommer til at koste omkring 9,5 millioner kroner.

Anja Rykind-Eriksen, den ene halvdel af forstanderparret på Rødding Højskole, har været med i hele renoveringsprocessen. Indimellem er hendes ideer kollideret med diverse bygningsreglementer, men både hun og Brian Jessen, der har haft hovedentreprisen på projektet, er meget tilfredse med det endelige resultat. Foto: Dorthe Andresen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Filmpremiere med vin og musik

Nytirsdag

Veteranbiltræf nød stor interesse

Nytirsdag

Holtegården afholder OL

Annonce