Annonce
Nytirsdag

Fokus på Genforeningen

Rødding Højskole og Rødding Frimenighed inviterer til flere forskellige arrangementer, der alle har fokus på Genforeningen. Arkivfoto: Ulrik Pedersen
Rødding Højskole og Rødding Frimenighed fejrer 100-året for Genforeningen med et overflødighedshorn af foredrag og fortælling, gudstjenester, teater, broderi, musik og sang.
Annonce

Rødding: De kommende måneder byder Rødding Højskole og Rødding Frimenighed på et væld af arrangementer, der alle har fokus på Genforeningen.

Det første arrangement foregår onsdag den 19. februar fra klokken 13 til 16 og har titlen "Grænseløse Sting - et kunstværk vi skaber i fællesskab." Det handler om broderi, der har fået en rennæssance, og med projektet "Grænseløse Sting" føres broderiet ind i 2020 med en ny vinkel. Her inviteres borgere til i fællesskab at diskutere grænser og genforeningens betydning i da i et stort kunstnerisk broderiprojekt.

Dagen efter - torsdag den 20. februar klokken 14.30 - er der foredrag i frimenighedens konfirmandstue. Foredragsholder er Thue Kjærhus, der er forstander på Rønshoved Højskole. Foredraget har hovedtemaet "En delt landsdel i lyset af Genforeningen - Genforeningen i 1920 var både en glædelig og sørgelig begivenhed."

Søndag den 23. februar fra klokken 14 til 16 bydes der på "Genforeningslyset - i sang og fortælling ved det sønderjyske kaffebord" med frimenighedspræst Mette Geil og organist Charlotte Støjberg. Det foregår i Rødding Frimenighedskirke.

I marts - torsdag den 12. klokken 16.30 - kan man opleve foredraget "Grænsestien" med Ove Øllegaard fra Ribe. Som en af initiativtagerne fortæller han om arbejdet med etableringen af Grænsestien - den 33 kilometer lange nye vandresti langs den tidligere grænse syd for Ribe.

De forskelligartede arrangementer fortsætter også i april, maj og juni, hvor sidstnævnte måned blandt andet byder på det årlige Grundlovsmøde på højskolen.

Man kan se hele genforeningsprogrammet og få mere information om de enkelte arrangementer på www.rhskole.dk og www.roeddingfrimenighed.dk.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Trine og Easy er på vej mod toppen

Nytirsdag

Lindab vandt Byggeriets Energipris

Mest læste

Nytirsdag

Naturens Dag ved Jels Voldsted

Nytirsdag

En sten til minde om Æ Kleinbahn

Nytirsdag

Cirkus lagde vejen forbi Enghaven

Nytirsdag

Gymnasterne er klar til en ny sæson

Nytirsdag

Karin har været 30 år på Finnmarken

Nytirsdag

Fubbi tryllebandt børnene

Nytirsdag

Koret er klar igen

Nytirsdag

Så kan der igen danses i hallen

Nytirsdag

Jazztonerne fylder kirkerummet

Nytirsdag

Jan fejrer to årtier ved bassinkanten

Annonce