Annonce
Nytirsdag

Forening mangler frivillige

Pindsvinevennerne i Danmark søger flere frivillige hjælpere. Pressefoto
Døgntelefonen hos Pindsvinevennerne i Danmark er nærmest rødglødende, og derfor har foreningens frivillige mere travlt end nogensinde før med at tage sig af nødstedte pindsvin.
Annonce

Hele landet: I februar modtog Louise Mogensen en lille fyr, som hun kaldte Mango på grund af hans lille størrelse. Han var nummer 86 i rækken af pindsvin, der havde taget midlertidig adresse hos pindsvineven Louise Mogensen og hendes familie i Hammerum nær Herning.

Mango havde følgeskab af tre andre pindsvin, der var rykket ind i hver deres palleramme i haven i Hammerum for en tid. De er alle nu ved at vågne fra deres vinterhi, og når de er helt klar til at blive sat tilbage i naturen, går der sjældent længe før, de midlertidige boliger bliver overtaget af nye pindsvin, der er kommet til skade eller har raget sygdom til sig på deres vej gennem haver, trafikerede veje og skovområder.

Louise Mogensen har, ligesom resten af foreningens frivillige plejere, fået rigtig travlt, og det får formanden for Pindsvinevennerne i Danmark, Lissy Fisker, til at frygte at foreningen kommer til at skulle afvise syge og tilskadekomne pindsvin, fordi der ikke er hænder nok til at tage sig af dem:

- Når plejerne får for travlt, må de lukke ned for flere pindsvin, og så kan jeg godt frygte, at der er nogle pindsvin, der ikke kan få den hjælp, de har brug. Det ville være forfærdeligt, for det er jo netop foreningens formål at hjælpe nødstedte og tilskadekomne pindsvin, fortæller hun.

Det øgede pres på foreningen, mener Lissy Fisker, kan skyldes flere årsager. Svingende vejrforhold, der forstyrrer pindsvinenes hi kan være én af dem. Men også det faktum at en større del af befolkningen er blevet bekendt med foreningen og dens arbejde spiller ind. Desuden betød en lovændring i 2019, at det nu er forbudt for private, der ikke er godkendt af Miljøstyrelsen, at tage sig af syge og tilskadekomne pindsvin.

- Jeg kan sagtens forestille mig, at der, før det blev forbudt, har været nogle Hr. og Fru Jensen’er, der har eksperimenteret med at tage sig af pindsvin. Men nu står det jo sort på hvidt, at man skal være godkendt, og derfor er der muligvis flere, der nu kommer til os af den grund, at alle vores plejere er godkendte af Miljøstyrelsen, siger Lissy Fisker.

Pindsvinevennerne i Danmark tog både i 2017 og i 2018 i gennemsnit imod 2300 pindsvin, der havde brug for hjælp. Nu håber Louise Mogensen, der selv har været frivillig hos Pindsvinevennerne i Danmark siden maj 2018, at endnu flere får øjnene op for de små stikkende væsener og melder sig som frivillige, så foreningen fortsat kan hjælpe de nødstedte pindsvin, de får ind:

- Vi har både brug for flere plejere, chauffører og hjælpeplejere over hele landet, og jeg kan virkelig kun anbefale at melde sig som frivillig. Pindsvin er fantastiske skabninger, fordi de har så unikke personligheder alle sammen. At hjælpe dem giver mig en rigtig god følelse af, at jeg giver noget tilbage til naturen, samtidig med at det også giver os nogle fede naturoplevelser som familie, fortæller Louise Mogensen.   Foreningens frivillige hjælpere har særligt travlt i højsæsonen, der løber fra maj til november måned. Alt arbejde er frivilligt og ulønnet.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Trine og Easy er på vej mod toppen

Nytirsdag

Lindab vandt Byggeriets Energipris

Mest læste

Nytirsdag

Naturens Dag ved Jels Voldsted

Nytirsdag

En sten til minde om Æ Kleinbahn

Nytirsdag

Cirkus lagde vejen forbi Enghaven

Nytirsdag

Gymnasterne er klar til en ny sæson

Nytirsdag

Karin har været 30 år på Finnmarken

Nytirsdag

Fubbi tryllebandt børnene

Nytirsdag

Koret er klar igen

Nytirsdag

Så kan der igen danses i hallen

Nytirsdag

Jazztonerne fylder kirkerummet

Nytirsdag

Jan fejrer to årtier ved bassinkanten

Annonce