Annonce
Nytirsdag

Fra fuldt hus til tomme værelser

Klaus Svendsen har haft hytterne i Rødding Centret fyldt med danske turister hele juli, men nu, hvor jobbet og skolen kalder, bliver der god plads. Gennem de seneste par måneder har danske turister stået for 90 procent af gæsterne. Foto: Søren Dippel
Corona-restriktionerne har vendt alting på hovedet i Rødding Centret og Hotel Postgården i Holsted By. Pludselig var stort set alle værelser besat med dansktalende gæster. Men det er slut nu.
Annonce

RØDDING-HOLSTED: Den omvente verden!

Turistbranchen og oplevelsesindustrien har de seneste par måneder tjent på gyngerne, hvad der er sat til på karrusellen. Men turen ser ud til at stoppe nu, og den fede juli truer med at blive efterfulgt af en mager sensommer.

- Ærgerligt nok. Nu gik det lige så godt, siger ejer af Hotel Postgården i Holsted By, Bjarne Lastein, der er meget kritisk overfor regeringens totale nedlukning og dermed den direkte årsag til, at kroer og hoteller ser ind i en mørk fremtid.

Postgården har haft masser af gæster hele juli, danske gæster, men august er ikke værd at råbe hurra for.

- Der er dage, hvor vi ikke har en eneste reservering. Vi kan selvfølgelig håbe, det ændrer sig i løbet af måneden, men noget tyder på, at den tidligere tilstrømning af udlændinge stort set er væk - bl.a. fordi regeringen forlanger, at turister fra udlandet skal have booket mindst seks overnatninger for at komme ind i landet. Det er det glade vanvid, mener Lastein.

Annonce

Belgieren fortrød

Leder af Rødding Centret Klaus Svendsen har oplevet præcist den samme udvikling.

- De første måneder efter den gradvis genoplukning så vi ikke ét øje, men i juni og juli begyndte de danske turister så at komme, fortæller Klaus Svendsen.

- Hvor vi tidligere år havde rigtig mange udlænding - tyskere, hollændere, belgier, svenskere og nordmænd - så har gæsterne i år været 90 procent danskere, som jo heller ikke har kunnet komme ud at rejse, som de plejer, eller ikke har haft lyst. Der har været meget få tyske, og den ene belgier, som havde booket, endte med at afbestille.

- Men danskerne gav os tæt på fuld belægning hele juli, men august er op ad bakke - desværre. Hvor vi sidste år havde 50 belægning i august, så er vi lige nu, hvor danskerne skal tilbage på arbejde og i skole, på 10 procent. Heldigvis har vi vores egne sportsophold, og vi har en velfungerende højskole, som ofte ikke har senge til alle kursister, og de bor så mange gange hos os.


Danskerne gav os tæt på fuld belægning hele juli, men august er op ad bakke - desværre.

Klaus Svendsen


Rødding Centret udlejer syv værelser og seks hytter med plads til maksimalt 95 gæster hver nat.

Annonce

Færre badenymfer

Corona-situationen har også koster gæster i Centrets badehal. Juni-juli sidste år købte 3.200 billet til svømmebadet. I år var det reduceret til 1.300 - altså under halvdelen, og selv om regeringen står bag begrænsningen i antal gæster til maksimalt 70 af gangen, så er der ingen kompensation.

- Men vi har fået lønkompensation, og det har været flot. Ingen er blevet fyret. siger Klaus Svendsen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Trine og Easy er på vej mod toppen

Mest læste

Nytirsdag

Lindab vandt Byggeriets Energipris

Nytirsdag

Naturens Dag ved Jels Voldsted

Nytirsdag

En sten til minde om Æ Kleinbahn

Nytirsdag

Cirkus lagde vejen forbi Enghaven

Nytirsdag

Gymnasterne er klar til en ny sæson

Nytirsdag

Karin har været 30 år på Finnmarken

Nytirsdag

Fubbi tryllebandt børnene

Nytirsdag

Koret er klar igen

Nytirsdag

Så kan der igen danses i hallen

Nytirsdag

Jazztonerne fylder kirkerummet

Annonce