Annonce
Ny Tirsdag

Fra Sverige over Frankring og Polen til Sri Lanka

I køkkenet blev der blandt andet lavet kopytka, som er en form for kartoffelmos, der blev blandet med mel og rullet som kugler og efterfølgende kogt i vand. Privatfoto
Børnene i Rødding SFO har haft emneuger med overskriften "Ud at rejse." I løbet af ugerne har børnene besøgt fire forskellige lande.
Annonce

Rødding: Der har været stor "rejseaktivitet" i Rødding SFO, for børn og voksne har nemlig haft emneuge, hvor temaet var "Ud at rejse."

- Vi startede ud med at rejse til vores naboland Sverige, og hvad var mere oplagt end at komme omkring Emil fra Lønneberg. Vi lavede et Emils værksted, hvor børnene snittede i stor stil. Indenfor kørte et afsnit af Emil, mens der i køkkenet blev bagt et svensk Limpa (brød) med både lakrids og syltede appelsiner, fortæller Michael Krogsgaard Nielsen, der er leder af Rødding Skoles SFO.

I den mere kreative afdeling blev der tegnet svenske flag, Pippi Langstrømpe med hendes hest og aben Hr. Nilson, alt imens der blev øvet og fremført Emil fra Lønneberg teater inde i kompasset.

Maden, der blev lavet i løbet af emneugerne faldt i SFO-børnenes smag. Privatfoto
Annonce

Tur til Frankrig og Polen

Efter besøget i Sverige, drog eleverne længere syd på til Frankrig for at besøge Eiffeltårnet, smage de lækre franske macarons og spille et slag petanque. Der var mange tætte dyster, da der blev spillet petanque, og børnenes konkurrencegen blev sat på en prøve, men alle gik derfra med et smil.

- Efter en veloverstået weekend, var vi atter klar til at drage ud i den store verden, og besøge et land. Denne gang blev det Polen. Vi var så heldige at få besøg af et polsk forældrepar, som kom og lavede mad sammen med børnene, fortæller Michael Krogsgaard Nielsen og fortsætter:

- Der spredte sig hurtigt en dejlig duft i SFOen, og rundt om bordet stod der mange børn og hjalp med at lave kopytka, som er en form for kartoffelmos, der blev blandet med mel og rullet som kugler og efterfølgende kogt i vand. Alt imens børnene øvede polske ord og sætninger.

Det var en stor succes, og de fleste var vilde med de såkaldte kopytka.

Annonce

Der blev mediteret

I kreativ blev der blev der lavet polske flag af perler, og i gymnastiksalen blev der spillet kidsvolley, da volleyball er en anerkendt sportsgren i Polen, og derfor var det jo oplagt at vælge den sportsgren.

- Vi sluttede vores rejse af med en tur til Sri Lanka. Her var det oplagt at introducere børnene for meditation, da det er en central del af buddhismen, som er den mest udbredte religion i Sri Lanka. Børnene var meget interesserede, og de var gode til at fordybe sig i de forskellige meditationsøvelser. I kreativ blev der lavet de fineste små Buddha'er af ler, og det sri lankanske flag blev farvelagt, fortæller Michael Krogsgaard Nielsen.

For at børnene kunne få et indblik i det sri lankanske køkken, fik vi besøg af en forældre med sri lankanske rødder, som havde tilberedt en tamilsk snack. Børnene var vilde med det, og alle fade blev hurtigt tomme.

- Vi kan se tilbage på to fantastiske og begivenhedsrige uger, hvor både smagssanserne, kreativiteten og motorikken er blevet udfordret. Vi er blevet beriget med en masse forskellige indtryk, fra flere forskellige kulturer, siger Michael Krogsgaard Nielsen.

Mens børnene "besøgte" Polen, blev der spillet kidsvolley, da volleyball er en anerkendt sportsgren i Polen, og derfor var det oplagt at vælge den sportsgren. Privatfoto
Annonce
Annonce
Ny Tirsdag

Indvielse af Camino Frøs Herred

Annonce
Annonce
Ny Tirsdag

Rødding-mesterskab i golf afviklet

Annonce
Forsiden netop nu
Ny Tirsdag

Fra fuldt hus til tomme værelser

Ny Tirsdag

Så er der DM i grydelapper

Ny Tirsdag

Gymnastikforeninger i nyt samarbejde

Ny Tirsdag

Krattet er klar til gæster

Ny Tirsdag

Golfklubben får nye medejere

Ny Tirsdag

Tyve år med fodboldskole i Rødding

Ny Tirsdag

Elever er klar til at komme videre

Ny Tirsdag

O. klasse venter forude

Annonce