Annonce
Nytirsdag

Friskole hædret med årets Mangfoldighedspris

Skoleleder Jens Christiansen var både stolt og glad over at få overrakt de synlige beviser på prisen. De øvrige på billedet er repræsentanter fra kommunens udvalg for arbejdsmarked og integration, som har været med til at udpege vinderen. Fra venstre er det: Morten Thorøe, Niels Therkildsen og formand Frank Schmidt-Hansen. Foto: Anders Davidsen
I modtagerens egne lokaler fik friskolen i Rødding pæne ord med på vejen som vinder af Mangfoldighedsprisen for 2019.
Annonce

Rødding: I sidste uge fik Schela Plast overrakt Vejen Kommunes virksomhedspris for 2019, og fredag gjaldt det den såkaldte Mangfoldighedspris.

Sidstnævnte blev uddelt første gang sidste år, hvor vinderen blev Østerbyskolen i Vejen, og atter kommer der til at stå mangfoldighedsdiplom på et lærerværelse, da prisen for 2019 denne gang gik til Rødding Friskole.

Det kunne formand i Udvalget for arbejdsmarked og integration, Frank Schmidt-Hansen (K), afsløre på skolen foran de indtil da uinformerede elever, som i en kombination af forundring og glæde klappede over nyheden.

De øvrige nominerede var Rødding Aktivitetshus og Gesten Børnecenter, men det var altså Rødding Friskole, som trak det længste strå. Hvorfor det endte sådan, fortalte udvalgsformanden i sin motivation foran lærerne og de 165 elever på skolen.

- Her på skolen er I med til at give nogle mennesker en ny chance, som for eksempel har været syge, eller som på en eller anden måde har haft lidt svært ved at finde et arbejde, siger Frank Schmidt-Hansen og fortsatte:

- I er gode til at tage imod nye mennesker og går altid positivt ind i opgaven med rummelighed og fleksibilitet.

Her på skolen er I med til at give nogle mennesker en ny chance, som for eksempel har været syge, eller som på en eller anden måde har haft lidt svært ved at finde et arbejde.

Frank Schmidt-Hansen (C), udvalgsformand for arbejdsmarked og integration

Annonce

Diplom og 10.000 kr.

Herefter overrakte han to ting til skoleleder Jens Christiansen. Den ene var et indrammet diplom og den anden en check på 10.000 kroner, som følger med til prisen.

- På vegne af hele skolen siger jeg tusind tak for prisen, som vi er rigtig stolte af. Nogen må jo have indstillet os, og det er ikke os selv, lød det fra skolelederen i højt humør og pointerede skolens grundidé om forpligtende fællesskaber, hvor man støtter hinanden.

Undervejs i morgensamlingen blev der trods den særlige dag også holdt ved traditionen med fællessang, og i anledningen blev blandt andet sunget en hjemmelavet tekst om Mangfoldighedens Pris. Ud fra elevernes respons på den nye sang var det næppe sidste gang, de bruger den som fællessang.

De 165 elever troede, at de skulle til en almindelig morgensamling, så de blev noget overraskede, da de fik overbragt den gode nyhed. Foto: Anders Davidsen
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Trine og Easy er på vej mod toppen

Nytirsdag

Lindab vandt Byggeriets Energipris

Mest læste

Nytirsdag

Naturens Dag ved Jels Voldsted

Nytirsdag

En sten til minde om Æ Kleinbahn

Nytirsdag

Cirkus lagde vejen forbi Enghaven

Nytirsdag

Gymnasterne er klar til en ny sæson

Nytirsdag

Karin har været 30 år på Finnmarken

Nytirsdag

Fubbi tryllebandt børnene

Nytirsdag

Koret er klar igen

Nytirsdag

Så kan der igen danses i hallen

Nytirsdag

Jazztonerne fylder kirkerummet

Nytirsdag

Jan fejrer to årtier ved bassinkanten

Annonce