Annonce
Nytirsdag

Friskoleelever hørte om Genforeningen

Kongeåen indgik som en naturlig del, da elever på Rødding Friskole havde temauge omkring Genforeningen. Privatfoto
Fejringen af 100 året for genforeningen har fundet vej helt ned i børnehaven på Rødding Friskole.
Annonce

Rødding: Over hele landet er der fokus på 100 året for Genforeningen. Derfor har det været oplagt også at tage dette tema op i børnehaven på Rødding Friskole, der igennem hele året arbejder ud fra forskellige temaer.

De ansatte i Rødding Friskoles Børnehave har formidlet dette emne til børnene i børnehaven.

Børnehaveleder Charlotte Schmidt fortæller: - Vi har en opgave i at formidle viden om Danmarkshistorien til vores børn og det kunne derfor ikke være mere nærliggende, at vi også kom omkring genforeningen og de historier og fortællinger der er forbundet hermed.

Børnene har både hørt historier og været aktive deltagere i fortællinger, hvor de har blandt andet har været klædt ud som Christian d. 10. og blomsterpigen Johanne, der rider sammen med kongen på den hvide hest.

Dernæst har elever og lærere været til sønderjysk kaffebord og snakket og sunget på sønderjysk. Et af temaugens højdepunkter var, at vi havde besøg af en tidligere lærer på friskolen, som fortalte om genforeningen og havde masser af flag og gode historier med.

Alt i alt et rigtig spændende forløb, hvor både børn og voksne har lært en masse om den historie som vi opholder os midt i.

- Vi er som voksne forpligtet til at viderebringe den danske historie og kulturarv til børnene. Og selvfølgelig var det oplagt for at gå i gang med at få formidlet en så spændende historie som genforeningen på en måde, så det også kunne fænge børnene i børnehaven.

Der er lavet flotte billeder, som hænger i børnehaven, der viser en hel masse om hvad børnene har lært i de forløbne uger. Dernæst er Kongeåen på kreativ vis lavet, således at det ser ud som om den går igennem børnehaven.

Det har dernæst givet en stor inspiration til forældrene i børnehaven, der har haft mulighed for også at blive klogere på historien sammen med deres børn.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Trine og Easy er på vej mod toppen

Nytirsdag

Lindab vandt Byggeriets Energipris

Mest læste

Nytirsdag

Naturens Dag ved Jels Voldsted

Nytirsdag

En sten til minde om Æ Kleinbahn

Nytirsdag

Cirkus lagde vejen forbi Enghaven

Nytirsdag

Gymnasterne er klar til en ny sæson

Nytirsdag

Karin har været 30 år på Finnmarken

Nytirsdag

Fubbi tryllebandt børnene

Nytirsdag

Koret er klar igen

Nytirsdag

Så kan der igen danses i hallen

Nytirsdag

Jazztonerne fylder kirkerummet

Nytirsdag

Jan fejrer to årtier ved bassinkanten

Annonce