Annonce
Nytirsdag

Friskolens børnehave indstillet til pris

På billedet ses Randi Philip, til venstre, formand for forældrerådet og Charlotte Schmidt, der er leder af Rødding Friskoles Børnehave i selskab med nogle af børnehavens børn. Privatfoto
Rødding Friskoles Børnehave er indstillet til "Årets Dagtilbud." Det er forældrerådet i børnehaven, der står bag indstillingen til prisen.
Annonce

Rødding: I Rødding Friskoles Børnehave er der en helt særlig stemning og atmosfære.

Forældre og børn oplever hver dag at blive modtaget af glade og nærværende voksne der brænder for deres fag. Derfor var der bred enighed i forældrerådet om at indstille børnehaven til prisen "Årets Dagtilbud."

På grund af coronasituationen er processen med udvælgelsen dog forsinket, og prisen uddeles derfor samlet for 2020 og 2021.

Men derfor er der i personalegruppen alligevel god grund til at være både stolte og glade for at være indstillet.

- Der har været et godt samarbejde i forældrerådet omkring udarbejdelse af indstillingen. Personalet i børnehaven fortjener stor ros for hver eneste dag at levere et fantastisk stykke pædagogisk arbejde. For forældrerådet har indstillingen været en måde at anerkende dette på, siger Randi Philipp, der er formand for forældrerådet.


Personalet i børnehaven fortjener stor ros for hver eneste dag at levere et fantastisk stykke pædagogisk arbejde. For forældrerådet har indstillingen været en måde at anerkende dette på.

Randi Philipp, formand, forældrerådet, Rødding Friskoles Børnehave


Når et dagtilbud skal indstilles til prisen "Årets Dagtilbud," skal der besvares en række spørgsmål, der stiller skarp på måden dagtilbuddet både organiserer sig, inddrager de styrkede læreplaner og inddrager forældrene.

I dette fremgår det at børnehaven udmærker sig ved både at have et højt fagligt niveau, en bevidst holdning til den pædagogiske hverdag og har tacklet tiden med corona på formidabel vis.

Der er tale om et dagtilbud, hvor den pædagogiske faglighed er i fokus på en jordnær og naturlig måde uanset hvad der foregår i børnehaven.

Annonce

Tager afsæt i det enkelte barn

Der er en pædagogisk plan uden det bliver højtravende, og den tager altid afsæt i det enkelte barns behov for kontakt til voksne, såvel som børnenes relationer til de andre børn i børnehaven.

I Rødding Friskoles Børnehave arbejdes der kontinuerligt med temauger. Det kendetegnende for temaugerne i netop Rødding Friskoles Børnehave er, at de ikke skal overstås på en uge. De strækker sig gerne over flere uger for at børnene oplever, at der er tid til både fordybelse og masser af sjove aktiviteter. Der lægges i høj grad vægt på at de voksne opstiller læringsmiljøer, hvor de sammen med børnene har mulighed for at fordybe sig.

Dernæst bliver de seks læreplanstemaer altid indtænkt i alle temaerne således at børnene i løbet af temaugerne bliver præsenteret for muligheden for både at udvikle, sprog, motorik, kreativitet, natur, social og personlig udvikling.

I personalegruppen er der fokus på den enkelte medarbejders arbejdsglæde og der sikres at medarbejderne efteruddannes løbende.

Vi er i hele personalegruppen meget stolte af, at forældrerådet i børnehaven har indstillet os til prisen. Det er et skulderklap i særklasse og vidner om at det arbejde vi til dagligt udfører har stor værdi for de familier der vælger vores børnehave, siger Charlotte Schmidt, der er leder af børnehaven.

Har man lyst til at læse hele forældrerådets indstilling kan den findes på Rødding Friskole og børnehaves hjemmeside.

Årets Dagtilbud

* Årets Dagtilbud uddeles årligt af Børne- og Undervisningsministeriet i samarbejde med de to faglige organisationer FOA og BUPL samt Kommunernes Landsforening.

* Med prisen ønsker man at fejre og anerkende det pædagogiske personales store og vigtige arbejde.

* Alle kan indstille en daginstitution eller dagpleje til Årets Dagtilbud.

* Alle daginstitutioner og dagplejere/dagplejegrupper, der arbejder med 0-6-årige børn, kan indstilles til Årets Dagtilbud.

* På grund af coronasituationen uddeles prisen samlet for 2020 og 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Ny flot bro er på plads

Nytirsdag

Vandretur på den lokale camino

Nytirsdag

Julemænd tager imod byens gæster

Nytirsdag

Ny udstilling hos Design Classique

Annonce