Annonce
Nytirsdag

Optur i Lintrup: Genfunden optimisme på Wellings Landsbymuseum

Smilet er vendt tilbage hos daglig leder Jytte Sørensen efter en meget usikker tid, som fortsatte gennem flere måneder. Foto: Jacob Schultz
En hård periode under nedlukningen er blevet vendt til en overraskende stor optur på Wellings Landsbymuseum.
Annonce

Lintrup: Normalt er april, maj og juni de største besøgsmåneder på Wellings Landsbymuseum, hvor turistbusserne plejer at komme i en lind strøm, og kontrasten har derfor været til at føle på i dette specielle år.

- Det har bare været så ærgerligt, for vi havde på forhånd over 500 meldt til besøg via busture, men de blev jo aflyst, og kun nogle af dem er blevet rykket til senere i år. De andre kommer nok til næste år, men det ved vi jo ikke, siger daglig leder Jytte Sørensen.

Ifølge hende er det typisk pensionistforeninger og menighedsråd, som normalt netop kommer til museet via busser, og den type transport er der fortsat ikke rigtig kommet gang i.

- Jeg tror stadig ikke rigtig, at pensionister tør køre i bus, for jeg ser nærmest ingen turistbusser ude på hovedvejene, siger hun.

Annonce

Dobbelt så mange besøg

Til trods for den svære periode er det alligevel lykkedes at komme styrket igennem krisen, lyder det fra museets bestyrelsesformand Thomas Sørensen, som i parentes bemærket ikke er i familie med den daglige leder.

- Vi har virkelig været nede under nulpunktet, hvor det ikke var sjovt længere, og vi frygtede det værste, men optimismen er kommet tilbage. Mandag aften havde vi bestyrelsesmøde, og det så rigtig godt ud med økonomien, siger han.

Wellings Landsbymuseum nær Lintrup oplever en travl sommer, hvor mange familier kommer forbi samlingerne. Her er det bestyrelsensformand Thomas Sørensen og daglig leder Jytte Sørensen. Foto: Jacob Schultz

Det hænger ifølge formanden sammen med, at der er kommet overvældende mange gæster - ikke mindst børnefamilier - siden det igen blev lovligt at åbne museet.

- Vi er virkelig positive over antallet af gæster, som ligger på omkring det dobbelte af normalen på det her tidspunkt. Jeg tror, folk mangler at komme ud, siger han og henviser til Glad Zoo i nærområdet, hvor han også har registreret usædvanlig høj aktitetet.

Det eneste besøgsminus lige nu er ifølge ham, at der fortsat kommer langt færre til musikaftenerne hver 14. dag end før corona.


Vi har virkelig været nede under nulpunktet, hvor det ikke var sjovt længere, og vi frygtede det værste, men optimismen er kommet tilbage.

Thomas Sørensen, bestyrelsesformand


De seneste to arrangementer har således været med henholdsvis 16 og 21 deltagere mod normalt omkring 50, som de på museet tror hænger sammen med nogle folks fortsat manglende lyst til lidt større forsamlinger.

Annonce

Projekt forude

Med økonomien tilbage på ret kurs er fokus nu igen på et fremtidsprojekt, der gerne skulle realiseres næste sommer, hvis alt går vel.

Museet har således fået tildelt 132.000 kroner i "LAG-midler", der skal gå til at skifte den nuværende olievarme ud med et grønnere alternativ, plus at krostuen og biblioteket trænger til at blive bedre isoleret.

Uret er fra Røddings gamle banegård, da den blev anlagt i 1899 på den nuværende Enghaveplads. Det skal trækkes op én gang om ugen, som Jytte Sørensen således gjorde denne eftermiddag. Foto: Jacob Schultz

Et krav er dog, at de selv skaffer et tilsvarende beløb. De er derfor begyndt at søge fondsmidler og har allerede modtaget 25.000 kroner fra Nordea Fonden.

- Det er vældig positivt, og planen er at sende ansøgninger ud til endnu flere end de par stykker, vi afventer svar fra, siger Thomas Sørensen.

Træelefanten "Kasper" er én af Wellings Landsbymuseums mest populære genstande. Den blev fremstillet i 1947 af snedkermester Chr. Vesterager fra Rødding og efter at have boet adskillige steder, er den kommet til sin endestation på museet. Foto: Jacob Schultz
Det lysner på museet efter en tung tid. Foto: Jacob Schultz
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Trine og Easy er på vej mod toppen

Mest læste

Nytirsdag

Lindab vandt Byggeriets Energipris

Nytirsdag

Naturens Dag ved Jels Voldsted

Nytirsdag

En sten til minde om Æ Kleinbahn

Nytirsdag

Cirkus lagde vejen forbi Enghaven

Nytirsdag

Gymnasterne er klar til en ny sæson

Nytirsdag

Karin har været 30 år på Finnmarken

Nytirsdag

Fubbi tryllebandt børnene

Nytirsdag

Koret er klar igen

Nytirsdag

Så kan der igen danses i hallen

Nytirsdag

Jazztonerne fylder kirkerummet

Annonce