Annonce
Nytirsdag

Gilbjergvej bliver snart lukket land for bilister

Det tidligere helleanlæg er fjernet, og der bliver etableret en venstresvingsbane ved Skodborg Søndergade. Når afstribning af vejbanen er på plads, bliver Gilbjergvej lukket. Foto: Dorthe Andresen
Vejen Kommune forventer, at den planlagte lukning af Gilbjergvej snart kan sættes i værk. Lukningen vil være midlertidig i et år.
Annonce

Skodborg: Vejkrydset Haderslevvej/Gilbjergvej i Skodborg er kategoriseret som det næstfarligste vejkryds i Vejen Kommune. Fra 2015 til 2019 blev der registreret seks uheld.

Da Haderslevvej går i et langt blødt sving, opdager trafikanter ad Gilbjergvej måske alt for sent, at der alligevel ikke var fri bane til at krydse vejen, når en bil uventet dukker op i svinget.

Derfor har kommunens politikere besluttet, at Gilbjergvej midlertidigt skal lukkes af for ind- og udkørsel i et år.

- Vi har fået lavet tællinger derude. Det blev besluttet politisk, at vi skulle prøve at lukke den i en etårig forsøgsperiode. Og så har vi været ude og lave tællinger, så vi kan evaluere på, hvordan flytter det trafikken, når vi lukker vejen. Der har vi fået nogle tal ind, som vi kan sammenligne med. Når den er lukket, så tæller vi engang på samme tid næste år, fortæller Anders Hørkjær Pedersen, der er projekt- og trafiksikkerhedskoordinator i Vejen Kommune.

Annonce

Trafiktælling før og efter

Han fortæller, at der ude på selve Haderslevvej kører cirka 3600 biler i døgnet. Det er dog langt fra alle trafikanterne, der kører ind i Skodborg.

- Ind ad Skodborg Søndergade syd for Gilbjergvej kører der 295 biler, og nord for kører der 542 biler, og på Gilbjergvej – vest for krydset – der kører der 351 biler, siger Anders Hørkjær Pedersen.


Det eneste, vi lige pt. står og mangler, det er at få lavet afstribningen henne i den venstresvingsbane, der bliver lukket op, og når det er udført, så bliver Gilbjergvej faktisk lukket af.

Carsten Hansen, projektleder, Vejen Kommune


Det første forarbejde i forbindelse med lukningen af Gilbjergvej har været i gang - nemlig at erstatte det chauseestensbelagte helleanlæg ud for Søndergade med en venstresvingsbane.

Ifølge Carsten Hansen, der er projektleder på anlægsopgaver indenfor vejanlæg i Vejen Kommune er der endnu ikke en præcis dato på, hvornår Gilbjergvej bliver lukket.

- Det eneste, vi lige pt. står og mangler, det er at få lavet afstribningen henne i den venstresvingsbane, der bliver lukket op, og når det er udført, så bliver Gilbjergvej faktisk lukket af, siger Carsten Hansen.

Hans umiddelbare skøn er, at Gilbjergvej bliver lukket i løbet af denne uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Ny flot bro er på plads

Nytirsdag

Vandretur på den lokale camino

Nytirsdag

Julemænd tager imod byens gæster

Nytirsdag

Ny udstilling hos Design Classique

Annonce