Annonce
Nytirsdag

Hærværk på legeplads i børnehave: Smadrede flasker og trampolin skåret i stykker

Skiltet hænger ved indgangen til Spiloppen og er et tydeligt bevis på de udfordringer, som daginstitutionen har oplevet den seneste måned med hærværk og dårlig oprydning. Foto: Pia Mortensen.
Daginstitutionen Spiloppen i Jels har flere gange i løbet af seneste måned oplevet, at legepladsens trampolin er blevet ødelagt, mens også snus, glasskår og dåser ligger smidt rundt omkring. Nu er legepladsen blevet låst af for en periode i håb om at få hærværket standset.

Jels: To gange på bare en måned er de store børnehavebørn hos daginstitutionen Spiloppen mødt ind til synet af en trampolin, som er blevet skåret op. Flere gange har flasker, glasskår og dåser også ligget spredt ud over legepladsen, så pædagogerne har været nødt til at gå en runde om morgenen for at rydde op. For et år eller to siden havde institutionen lignende udfordringer, men efter en rolig periode er den nu gal igen, forklarer områdeleder Janni Kruse Olsen.

- Vi har haft en periode på en lille måneds tid, hvor det er eskaleret lidt. Vi har en oplevelse af, at der efter lukketid og i weekenderne er nogen, som bruger vores legeplads, og det har vi det i udgangspunktet rigtig godt med. Men lige nu er der også mennesker, der har rigtig svært ved at behandle vores ting ordentligt. At vores trampolin er blevet skåret op et par gange, det er jo en form for hærværk, og så er der bare for mange spor efter, at de har siddet der. Og det bliver problematisk, siger hun.

SSP og skolen inddraget

Da trampolinen blev ødelagt første gang for en måneds tid siden, fik institutionen sat en ny dug i. Men bare et par uger senere gentog episoden sig, og personalet skulle igen starte dagen med at tage stilling til en legeplads, der ikke var blevet behandlet ordentligt. Nu har man taget fat i SSP og i den lokale skoles ledelse med henblik på at få talt med eleverne om brugen af legepladsen, forklarer Janni Kruse Olsen.

Spiloppen i Jels

Spiloppen er en integreret institution, som ligger i Jels, hvor der både er vuggestue og børnehave.

I Spiloppen kan der være op til 115 børner fordelt på i alt tre afdelinger; Vandmændene (vuggestuen), Akvariet (mellemgruppen), og Blæksprutten (de kommende skole børn).

I løbet af den seneste måned er trampolinen på Blækspruttens legeplads blevet skåret op to gange, og der har ligget dåser, flasker og smadrede glas på jorden.

- Vi ved det ikke med sikkerhed, men vi har et indtryk af, at det er unge mennesker, så vi appellerer jo selvfølgelig også til forældrene om, at man har hånd i hanke med dem.

Annonce

Institutionen låses af efter lukketid

Kort før Kristi Himmelfartsferien valgte man at låse legepladsen af efter lukketid for en periode. Håbet er dog, at der kan findes en løsning på problemet hurtigt, så legepladsen igen kan være åben for alle.

- Det er et forsøg på at blive en lille smule tydelige, og det er noget af det, vi kan gøre lige nu. Vi bliver nødt til at stå sammen som samfund i det og finde ud af, hvordan vi kan hjælpe hinanden. For det er en offentlig legeplads, og sådan skal det også være. Det må ikke gå hen og blive sådan et sted, man ikke må komme, synes jeg. Men man skal selvfølgelig kunne behandle ting med respekt, sådan er det, siger områdeleder Janni Kruse Olsen.

Sådan så trampolinen ud efter det første hærværk. Privatfoto
Daginstitutionen Spiloppen har hængt denne seddel op i håb om, at det kan sætte en stopper for hærværket på legepladsen. Foto: Pia Finderup Mortensen.
Spiloppen er en daginstitution i Jels, hvor der er plads til i alt 115 børn fordelt på tre afdelinger. Det er på Blækspruttens legeplads, hvor de store børnehavebørn går, at nogen har skåret trampolinen i stykker. Foto: Pia Finderup Mortensen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Filmpremiere med vin og musik

Nytirsdag

Veteranbiltræf nød stor interesse

Nytirsdag

Holtegården afholder OL

Annonce