Annonce
Ny Tirsdag

Hastigheden er faldet på flere strækninger

På enkelte strækninger i Vejen Kommune er det lykkedes at få sænket bilisterne gennemsnitshastighed. Pressefoto: Vejen Kommune
På enkelte strækninger i Vejen Kommune er det lykkedes at få sænket bilisterne gennemsnitshastighed.
Annonce

Vejen Kommune: Vejen Kommune har de seneste år arbejdet med regelmæssigt at foretage hastighedsmålinger på udvalgte lokaliteter. Formålet er at følge med i hvordan hastigheden på vejene udvikler sig. Da hastighedsmålingerne udføres hvert tredje eller femte år, afhængigt af vejens størrelse og klasse, er det endnu begrænset, hvor meget det er muligt at følge udviklingen.

På enkelte strækninger er det dog muligt allerede nu at sammenligne hastighederne. Det skyldes, at man har udført de nye tællinger på lokaliteter, hvor der tidligere er foretaget tællinger. På fire af de fem strækninger er gennemsnitshastigheden reduceret – størst på Sdr. Ringvej, hvor gennemsnitshastigheden er reduceret til et niveau under de tilladte 60 km/t. På de øvrige strækninger ligger den målte gennemsnitshastighed fortsat over den tilladte hastighed. Målet er ifølge Vejen Kommunes Trafiksikkerhedsplan 2019-2022 at gennemsnitshastigheden på kommunevejene ikke må være højere end hastighedsgrænsen

Fartmålinger

* På Fuglesangsallé ud for Østerbyskolen er der både i 2017 og 2019 foretaget en hastighedsmåling. Målingerne viser at gennemsnitshastigheden er reduceret fra 52,2 km/t i 2017 til 51,7 km/t i 2019.
* På Sdr. Ringvej ud for Dalgårdsvej er der både i 2014 og 2018 foretaget en hastighedsmåling. Målingerne viser at gennemsnitshastigheden er reduceret fra 62,6 km/t i 2014 til 57,9 km/t i 2018.
* På Ribevej ud for Føvling er der både i 2012 og 2019 foretaget en hastighedsmåling. Målingerne viser at gennemsnitshastigheden er reduceret fra 83,5 km/t i 2012 til 83,4 km/t i 2019.
* På Ribevej ud for Riberhøj er der både i 2011 og 2019 foretaget en hastighedsmåling. Målingerne viser at gennemsnitshastigheden er reduceret fra 86,2 km/t i 2011 til 82,8 km/t i 2019.
* På Grindstedvej nord for Esbjergmotorvejen er der både i 2014 og 2018 foretaget en hastighedsmåling. Målingerne viser at gennemsnitshastigheden er steget fra 83,7 km/t i 2014 til 84,6 km/t i 2018.

Kilde: Vejen Kommune

Annonce

Flere tiltag

For at sikre lavere hastigheder i byerne har Vejen Kommune i 2019 etableret bump ved byzonetavler flere steder i kommunen, hvor der var konstateret høje hastigheder. Det arbejde fortsætter i 2020, hvor der etableres bump på Fredensgade i Holsted, samt på Ramsherred og Timekær i Brændstrup. Der opsættes desuden fartdisplays på Lintrupvej i Lintrup, Favrskovvej i Lindknud og Nørregade i Holsted.

- Uden for byerne er det begrænset hvilke fysiske tiltag vi kan udføre. Her handler det om at folk i højere grad udviser hensyn og passer på sig selv og hinanden. Derfor forsøger vi med kampagner at påvirke folks adfærd. Samtidig er vi naturligvis meget afhængige af politiets hjælp i form af hastighedskontroller, siger formand for udvalget for teknik og miljø i Vejen Kommune, Vagn Sørensen, i en pressemeddelelse.

I 2019 var der hele fire dræbte i trafikken i Vejen Kommune, hvilket er det højeste antal siden 2013. Der er registreret 13 uheld med personskade i Vejen Kommune i år 2019. Ni af de 13 uheld med personskade skete i landzone. I ugerne 13-15 deltager Vejen igen i den landsdækkende fartkampagne. Under kampagnen opsættes der vejkantplakater på udvalgte strækninger.

Gennemsnitsfarten er faldet på fire ud af fem vejstrækninger i Vejen Kommune, hvor der har været gennemført hastighedsmålinger. I kommunens Trafiksikkerhedsplan 2019-2022 er indsatser mod høj hastighed medtaget, da fart er en af de helt afgørende årsager til alvorlige ulykker i trafikken. /DAN

Annonce
Annonce
Ny Tirsdag

Børnene besøgte dyrene i zoo

Annonce
Annonce
Ny Tirsdag

Gå et maraton med andre

Annonce
Forsiden netop nu
Ny Tirsdag

Rødding-mesterskab i golf afviklet

Ny Tirsdag

Fra fuldt hus til tomme værelser

Ny Tirsdag

Så er der DM i grydelapper

Ny Tirsdag

Gymnastikforeninger i nyt samarbejde

Ny Tirsdag

Krattet er klar til gæster

Ny Tirsdag

Golfklubben får nye medejere

Ny Tirsdag

Tyve år med fodboldskole i Rødding

Ny Tirsdag

Elever er klar til at komme videre

Annonce