Annonce
Nytirsdag

Helle glæder sig til et arbejdsliv i blomsternes verden

For Helle Bonde, der bor i Grønnebæk, har arbejdet med blomster altid været en hobby. Nu gør hun det til sin levevej med blomsterforretningen Tusindfryd i SuperBrugsen i Jels. Foto: Dorthe Andresen
55-årige Helle Bonde har overtaget blomsterforretningen Tusindfryd, der har til huse i SuperBrugsen i Jels. Hun glæder sig til for alvor at komme i gang.

Jels: Der venter stadig en del arbejde, før alting er kommet på sin rette plads.

Men allerede nu mærker 55-årige Helle Bonde, at de kunder, der kigger forbi blomsterforretningen Tusindfryd, der har til huse hos SuperBrugsen i Jels, er glade for, at de fortsat kan købe alt indenfor blomster og binderi i hjembyen.

- Lokalbefolkningen er supergod til at bakke op, og folk giver til kende, at de er glade for, at blomsterbutikken fortsætter. Der var jo lukket i sommerferien, så de har hungret efter noget, smiler Helle Bonde, der har overtaget Tusindfryd efter Dorte Hansen.

- Jeg så, at Dorte slog op på Facebook, at hun ville stoppe. Og så tænkte jeg: Det er nu eller aldrig , siger Jels' nye blomsterdame.

Arbejdet med blomster, dekorationer og binding af kranse er noget, Helle Bonde altid har kunnet lide.


Jeg så, at Dorte slog op på Facebook, at hun ville stoppe. Og så tænkte jeg: Det er nu eller aldrig.

Helle Bonde


- Jeg har arbejdet med blomster i mange år på hobbybasis. De sidste to år har jeg haft en julebutik derhjemme med juledekorationer, fortæller Helle Bonde, der bor med husbonden Anders på Frømajvej i Grønnebæk.

Parret har to børn, der dog begge er flyttet hjemmefra - Line på 23 år, der bor i Sdr. Hygum og Jesper på 26 år, der bor i Odense.

Sagde sit job op

Oprindelig er Helle Bonde uddannet frisør. Hun valgte dog senere at tage en uddannelse på handelsskolen i Vejen og kom i lære hos Vejen Kommune. Derefter var hun blandt andet sekretær i otte år på Lindecentret i Bække, inden hun fik arbejde i Nørre Rangstrup Kommune - og da den blev lagt ind under Tønder, arbejdede hun for Tønder Kommune som sagsbehandler.

Men efter 28 år i den kommunale verden tog hun en beslutning.

Helle Bonde har lige været på et seks ugers kursus i Odense, for at blive endnu dygtigere til at binde buketter og kranse. Foto: Dorthe Andresen

- Jeg var ved køre træt i det hele og valgte at sige mit job op den 1. november sidste år. Jeg koncentrerede mig om at lave juledekorationer. Jeg havde brug for lige at finde mig selv, fortæller Helle Bonde.

Indimellem har Helle Bonde også hjulpet en veninde, der har en blomsterbutik i Kibæk.

- Det var blandt andet omkring Mors Dag og andre højtider, når der var travlt. Og jeg kunne mærke, at jeg var ladet af energi, når jeg kom hjem derfra, siger Helle Bonde.

Så da muligheden for at få sin egen blomsterbutik bød sig, valgte Helle Bonde som nævnt at springe til.

Annonce

Reception

Butikken med betjening er åben på hverdage fra klokken 9.30 til 17 og lørdage fra klokken 9 til 13.

- Men når der er lukket-skilt på disken, så kan folk betale tingene i brugsen. Så de kan handle fra klokken 7.30 til 21. Jeg har et godt samarbejde med brugsen, siger Helle Bonde, der kan se frem til nogle ekstra travle dage.

For på fredag den 23. oktober fra klokken 13 til 19 inviterer Helle Bonde til åbningsreception, hvor alle er velkomne til at kigge forbi.

Annonce
Annonce
Nytirsdag

Ny butik: Gå på oplevelse i Growupp

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Aftenvandring i Genforeningens Tegn

Nytirsdag

Jels Tennisklub slår igen dørene op

Nytirsdag

Lintrup samlede 23,5 kg affald ind

Nytirsdag

Indsamling satte rekord

Nytirsdag

Landsbymuseum slår snart dørene op

Annonce