Annonce
Ny Tirsdag

Helteyoga i Spirehuset

På med heltebrillerne. En gruppe børn i Spirehuset har haft et længerevarende forløb med helteyoga. Privatfoto
En lille gruppe børn i den private børnehave Spirehuset har deltaget i et længerevarende forløb med helteyoga.
Annonce

Rødding: Selvom der er helte på programmet, så er det ikke batman eller superman, det drejer sig om, når der er helteyoga i den private børnehave Spirehuset i Rødding.

- Helteyoga er et træningsprogram, der kommer hele vejen rundt om barnet. Børnene lærer at bruge deres kreativitet, anvende empati og medfølelse, opleve roen inde i krop og få styr på åndedrættet, fortæller Lise Ross Kristensen, der er pædagog i den private børnehave Spirehuset i Rødding.

Helteyoga styrker desuden barnets sanser - den taktile sans (muskel-ledsansen) den vestibulære sans (balancesansen), høresansen og synssansen.

Når der bliver sagt hund, laver børnene en yogahund, som på billedet her. Privatfoto
Annonce

Faste ritualer

- Jeg har lavet et program, hvori der indgår nogle faste ritualer, og hvor der kommer mere og mere på. Vi sidder i skrædderstilling. Vi starter altid med at sende en superhelt rundt: "Jeg hedder Lise og mine superkræfter skal være at flyve." Alle skal sige, hvad de hedder, og hvad de ønsker, at deres superhelte kræfter skal være, fortæller Lise Ross Kristensen og fortsætter:

- Vi siger alle sammen i kor: "Hvem er vi, vi er helte, hvem er jeg, jeg er mig, stærk og god, venskabstro, vi er helte." Først med almindelig stemme, så meget højt, så hvisken. Bagefter tager vi vores heltebriller på (samler tommel- og pegefinger til briller og tager brillerne på) - vi skal lige se om vores venner er kommet med. Efter dette tager vi hænderne på låret (stadig med tommel og pegefinger samlet), trækker vejret dybt, ind af næsen og ud af munden. tre gange. Vi slutter af med et langt "ommm," der er mantra fra kundalini yoga.

- Børnene synes, det er sjovt at lave "hundeprut og pistoler." Her er der gang i den. Vild musik, når der bliver sagt hund, laver de en yogahund, prut, så laver de en prut, pistol, så ligger de stille på gulvet. Nogle gange bruger vi heltestave i forskellige positioner. Efter vi har været vilde, er det tid til en drømmerejse: Ned og ligge på en yogamåtte, afslapningsmusik på, børnene bliver guidet igennem en dejlig drømmerejse. Der er helt ro på. Vi slutter altid af med at give hinanden hånden og siger: "Tak for i dag."

Koncentration er også en del af helteyoga. Privatfoto
Så er det tid til at tage på en drømmerejse. Privatfoto
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ny Tirsdag

Tyve år med fodboldskole i Rødding

Ny Tirsdag

Elever er klar til at komme videre

Ny Tirsdag

O. klasse venter forude

Mest læste

Annonce