Annonce
Nytirsdag

Henrik og Jens-Erik smider ny idé på bordet: - Det er en skam, at man ikke udnytter chancen til at skabe en flot bymidte

Henrik Nielsen og Jens-Erik Zerrahn har kaldt deres forslag til "Jels Gadekær anno 2021" - et sted, hvor der både er plads til boliger, og et sted, der kan være samlingssted for borgerne i Jels og gæster i byen. Her viser illustrationen torvet set fra Vestergade. Illustration: Henrik Nielsen
Henrik Nielsen og Jens-Erik Zerrahn, der begge bor i Jels, synes, at det er en skam, at man ikke udnytter chancen for at skabe en flot bymidte i Jels - og de har også lavet deres eget forslag til, hvordan bymidten både kan rumme boliger og være samlingspunkt for borgere fra både Jels og omegn.

Jels: - Vejen Kommune sælger byggegrunde i Jels, ligesom der sælges fredagsslik i brugsen. Folk vil gerne bo her. Men når det kommer til torvet, så rækker ambitionerne knap så langt.

Sådan siger Jens-Erik Zerrahn, der sammen med Henrik Nielsen har udarbejdet et forslag til, hvordan de gerne så, at man udnyttede den - lige nu - tomme byggegrund på Jels Torvet, hvor Jels Hotel tidligere lå.

De er langt fra imponerede over det, de hidtil har set af planer for bymidten i Jels, nemlig lave bygninger med carporte og udestuer.

Annonce

- Men vi har ikke rigtig kunnet få nogle klare oplysninger, siger Henrik Nielsen, der er selvstændig med virksomheden Henrik Nielsen Entreprenørforretning.

Han og Jens-Erik Zerrahn, der er teknisk direktør hos firmaet Evonik i Vejle, har siden slutningen af juli ping-ponget med hinanden om, hvad der kunne være af ideer til at gøre bymidten attraktiv - både for en eventuelt boligforening, men også for borgerne.

Og deres mission er på ingen måde at skyde mod nogen i forbindelse med de mange diskussioner, der har været omkring torvets fremtid - hverken lokalråd eller borgerforening. De er bare to helt almindelige Jels-borgere, der gerne vil give deres besyv med.

- Lokalrådet har gjort et kæmpe stykke arbejde. Det har været et langt, sejt træk. Det arbejde skal man ikke underkende, siger Jens-Erik Zerrahn.

Ambitioner for bymidten

De tør godt tænke store tanker.

- Vi har ingen problemer med at vise, at vi har ambitioner med bymidten. Man må gerne sætte barren højt. Det gælder om at få mange forskellige projekter på bordet, lyder det fra Jens-Erik Zerrahn, der tilføjer:

- Vi tænkte, at den her chance skal vi udnytte.

Og det er ikke kun blevet ved tankerne. De har også udarbejdet illustrationer på, hvordan de godt kunne se bymidten tage sig ud.

Jens-Erik Zerrahn, til venstre, og Henrik Nielsen har som almindelige Jels-borgere gjort sig nogle tanker om, hvordan bymidten kan se ud. Foto: Dorthe Andresen

- Det bliver et klassisk-moderne byrum. Et moderne gadekær, der bliver forbundet med åen. Et sted, hvor der kan være aktivitet om sommeren - men også om vinteren, hvor det kan være en skøjtebane. Bagerst er der boliger af en god kvalitet, det skal ikke bare være metervare, siger Henrik Nielsen.

For der må gerne være boliger i bymidten. Men det skal være gennemtænkt.

Vi har ingen problemer med at vise, at vi har ambitioner med bymidten. Man må gerne sætte barren højt. Det gælder om at få mange forskellige projekter på bordet.

Jens-Erik Zerrahn

- Vi siger ikke, at der ikke skal være boliger, eller at et boligselskab ikke skal have lov til at bygge der, men man kunne jo stikke hovederne sammen, siger Jens-Erik Zerrahn.

De to Jels-herrer slår også på, at et eventuelt gadekær også kan bruges i forbindelse med klimasikring i byen.

Annonce

Der kan godt være mere vand

Selvom Jels har søen, så betyder det ikke, at der ikke kan være vand andre steder som for eksempel i deres gadekær anno 2021.

- Vi synes ikke, at man skal lade sig begrænse af, at vi allerede har søen. Men nu smider vi en ret på tag-selv-bordet, og så kan man tage den, spise den eller lade være, siger Jens-Erik Zerrahn.

Han og Henrik Nielsen håber, at deres indspark kan være med til at give flere ideer - og at det ikke behøver være kommunen eller en eventuel boligforening, der skal bekoste et moderne gadekær.

Pladsen ved Jels Torvet set ovenfra. Illustration: Henrik Nielsen

- Hvorfor begrænse sig af, at alle pengene skal komme fra kommunen. Man kan søge fonde, og vi tror, at det er lettere at få penge fra fonde, hvis man viser, at man har ambitioner og visioner, siger Henrik Nielsen.

Både han og Jens-Erik Zerrahn håber, at også det kommende borgermøde i Jels, hvor blandt andet bymidten er på dagsordenen, vil vise, hvad der konkret er af planer for byen, fordi der hos nogle borgere i byen allerede er mismod, fordi mange føler, at der er truffet beslutninger for, hvad der skal ske med bymidten.

- Det er på tide, at man stopper med at spille med lukkede kort. Alle kort skal smides på bordet. Så vi håber på et konstruktivt borgermøde, og at det ikke bare bliver et informationsmøde, siger Jens-Erik Zerrahn.

Gadekæret vil ifølge de to forslagsstillere også bruges i forbindelse med klimasikring i Jels. Illustration: Henrik Nielsen
Om vinteren kan gadekæret omdannes til skøjtebanen, hvor børn, unge og voksne kan samles og hygge sig. Illustration: Henrik Nielsen
Boliger er velkomne, de skal bare passes ordentligt ind i området. Illustration: Henrik Nielsen
Gadekæret kan forbindes med åen - og dermed også søen. Illustration: Henrik Nielsen
Annonce
Annonce
Nytirsdag

Film og foredrag i Rødding Bio

Annonce
Annonce
Nytirsdag

10.000 kroner til Rødding IF: Erhvervsmand sætter pris på ildsjæles arbejde

Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Ny butik: Christian vækker gammelt håndværktøj til live

Nytirsdag

Halloween for børn og unge hos frimenigheden

Nytirsdag

Nyt fra Rødding Aktivitetshus: November i Rødding Aktivitethus, hvor hoved, krop og hænder er i gang

Nytirsdag

Bowling er for alle

Nytirsdag

Motion: Spilopperne løb med mor og far

Nytirsdag

47 damer fik fortælling og modeshow

Nytirsdag

80-årig spinninginstruktør: Jeg bliver ved, til jeg falder af cyklen

Nytirsdag

Refleksdag skal gøre bløde trafikanter mere synlige

Nytirsdag

Cykelklub var med til at indvie ny cykelsti mellem Rødding og Hellet

Nytirsdag

Hr. Weyse kommer til Rødding

Nytirsdag

Første spadestik sætter gang i nybyggeri hos Royal Oak

Nytirsdag

Stor opbakning: Næsten 175.000 kroner blev samlet ind i Københoved

Nytirsdag

Boligselskabet Kongeåen bliver medlem af Boligkontoret Danmark

Nytirsdag

Ridestævne nød stor opbakning

Nytirsdag

Pædagog starter klinik: - Jeg har altid gerne ville lave noget med mine hænder

Nytirsdag

Efterårsferien er kartoffelferie på Hygum Hjemstavnsgård

Nytirsdag

Ukrainsk kunstner udstilles for første gang i Danmark

Nytirsdag

De liberale rødder kommer til Rødding Højskole

Nytirsdag

Torvedagene i Rødding har været en succes

Nytirsdag

Bilforhandler fejrer 40 års jubilæum med bilmærke

Nytirsdag

Karina starter for sig selv: - Jeg har vildt mange sommerfugle i maven

Annonce