Annonce
Nytirsdag

Hos Frank i Rødding fik de travlt i marts: - Hvis vi ser bort fra julehandlen så blev det den største måned nogensinde

Trods corona-restriktioner har forretningen Frank i Rødding haft sin bedste marts nogensinde.  Foto: Jacob Schultz
En meget stor del af den omsætning, der blev tabt under corona-nedlukningen i januar og februar, har forretningen Frank i Rødding hentet hjem i marts.

Rødding:  Medarbejderne hos Frank i Rødding har haft travlt, siden butikken den 1. marts slog dørene op igen efter godt to måneders coronanedlukning.

- Hvis vi ser bort fra vores julehandel, så er marts den største måned, vi nogensinde har haft, og vi har hentet en meget stor del af den omsætning, vi gik glip af  januar og februar, fortæller Frank Schmidt-Hansen, der ejer butikken sammen med sin hustru Jette.

I forretningen, der har et stort udvalg af dametøj, herretøj, sko og vin, har ekspedienterne tydeligt kunnet mærke, at butikken har været savnet.

Annonce

Her, som alle andre steder, har pandemien ændret hverdagen det seneste års tid.

- Hvis jeg skal finde noget positivt ved corona, så er det, at restriktionerne fik os til at tænke nyt og gå virksomheden efter i sømmene.  Det, tror jeg, at alle kan have glæde af.

Nedlukningen har blandt andet medført, at forretningen er blevet mere mere synlig på de digitale platforme.

- Fordi vores leverandører  under nedlukningen ikke havde  så mange afsætningskanaler, så har de givet os ekstra mange tilbud, som vi via Facebook har kunnet bruge som en slagt køtilbud.  Kunderne har også haft mulighed for at bestille varer og hente dem i butikken som Click & Colleck. Faktisk har februar været vores hidtil største måned på salg af vin.

Muskler at spille med

Forretningen har eksisteret i 35 år, er veletableret og har dermed styrke til at købe varer op.

I perioder har Frank Schmidt-Hansen været ene mand på skansen, men  forretningen har på intet tidspunkt været økonomisk trængt.

- Vi er kommet fint igennem 2020,  og det gælder både omsætning og overskud, siger Frank Schmidt-Hansen, der ønsker at beholde de konkrete tal for sig selv.

Han er ikke i tvivl om, hvorfor udviklingen er, som den er.

- Vi er båret af, at vi har et dygtigt personale, som sætter en ære i, at kunderne kommer herfra med de rigtige varer og en god oplevelse.

Butikken har mange trofaste kunder, og gør hele tiden en indsats for at trække nye til.

- Vi har de senere år valgt at bruge mange penge på markedsføring på tv, i JydskeVestkysten og på de digitale medier, så vi kommer ud i en større radius. Det er ud fra tankegangen om, at halvdelen af Danmarks befolkning bor et sted, hvor man skal sætte sig ud i en bil, når man skal handle tøj og sko. Det er lykkedes for os at trække nye kunder til, og det har gjort, at vi har kunnet skabe vækst de seneste år.

Annonce

Fire ben at stå på

At forretningen i sin tid kom til at ligge i Rødding, er en tilfældighed.

- Min svigermor så, at der her var et butikslokale til leje, hvor der tidligere havde været en herretøjsbutik. Dengang lavede man ikke de store analyser og forretningsplaner. Det har været afgørende for mig, at jeg mødte pengeinstittuttet Frøs, der troede på mig og bakkede mig op. Vi har investeret mange penge i forretningen i Rødding, og det er sket med opbakning fra Frøs.

Han ser butikkens fremtid i møde med sindsro.

- Vi har et fornuftigt forretningsgrundlag og fire ben at stå på i form af stort udvalg af dametøj, herretøj, sko og vin. Samtidig kan vores erfarne personale sit kram, så jeg er ikke nervøs for butikken.

Kort om Frank i Rødding

Frank Schmidt-Hansen åbnede i 1986 forretningen Frank i Rødding sammen med sin hustru Jette.

Forretningen startede i Østergade og flyttede til den nuværende adresse på Bredgade i 1988 sammen med tre andre lejere. De øvrige lejemål er løbende blevet overtaget og nabobygningen, den gamle biograf, er sidenhen købt og lagt til.

Frank Schmidt-Hansen har gennem mange år været aktiv i lokalpolitik for Det Konservativ Folkeparti, og han er partiets borgmesterkandidat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Filmpremiere med vin og musik

Nytirsdag

Veteranbiltræf nød stor interesse

Nytirsdag

Holtegården afholder OL

Annonce