Annonce
Nytirsdag

Ildsjæl: Trines hjerte brænder for familieklubben

Trine Kalland brænder for familieklubben i Lintrup, hvor hun er frivillig. Foto: Pia Mortensen
Siden december har Trine Kalland været kvinden bag familieklubben i Lintrup. Den lille klub står hendes hjerte nær.

- De kaldte mig københavneren, da vi boede i Haderslev, griner 42-årige Trine Kalland, da avisens udsendte spørger indtil hendes ophav.

Trine Kalland har siden december måned stået bag familieklubben i Lintrup, som er en del af projektet: Hele Danmarks Familieklub, som er en del af KFUM's sociale arbejde.

- Min mand og jeg flyttede til Lintrup for fem år siden. Et par år efter, vi var kommet til byen, meldte jeg mig ind i Lintrups Støtteforening og kom også med i bestyrelsen. Den er jeg dog lige trådt ud af, fordi vi er flyttet til Foldingbro, men familieklubben fortsætter jeg med, siger hun.

Annonce

Det var et opslag på Facebook omkring opstarten af en familieklub, der vakte Trines interesse.

- Jeg kontaktede Maria Bille, der stod som projektkoordinator, og hun spurgte, om jeg var frisk på at stå for det. Det sagde jeg ja til, fordi jeg netop som tilflytter, kunne se fordelen i muligheden for familier at skabe et netværk. Det kan være lidt svært at komme ind i et lille lokalsamfund, hvor mange jo kender hinanden fra mødregrupper, vuggestuer og daginstitutioner, forklarer Trine Kalland.

Det er gratis

Klubben mødes hver mandag hver anden uge i tidsrummet 16.30-19, og det eneste familierne skal medbringe er godt humør og en passende påklædning.

- Familierne skal få følelsen af at være en del af et fællesskab. Derfor  står programmet på mad og hygge, og nogle aktiviteter vi skiftes til at arrangere. Vi får dækket omkostningerne af KFUM, så det koster ikke noget at være med, fortæller hun.

Trine Kalland er født på Fyn og vokset op i Tingbjerg, men familien flyttede senere til Smørum. Hun har en pædagoguddannelse, som er med til at klæde hende på i arbejdet som frivillig i familieklubben. Hun er hjemmegående husmor, så sønnen Lucas på otte år, har mulighed for at komme hjem efter skole. Hun er på tiende år gift med Claus, og parret er ved at istandsætte deres hus på Kannevej i Foldingbro.

Familieklubben holder snart sommerferie, og det skal markeres med en rigtig sommerfest.

- Vi måtte aflyse en enkelt gang, så vi har lidt ekstra på kontoen, så vi kan ønske hinanden god sommer med manér, griner hun.

Trine Kalland forsikrer, at der er plads til flere familier, og hun kan kontaktes på telefonummer 3160 6494.

Hele Danmarks Familieklub

Familier kan gratis være med i Hele Danmarks Familieklub, som drives af KFUM’s Sociale Arbejde i samarbejde med FDF og KFUM-Spejderne. Den A.P. Møllerske Støttefond finansierer hovedparten af indsatsen.

Familier og frivillige kan læse mere og melde sig til familieklubberne på www.heledanmarksfamilieklub.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Filmpremiere med vin og musik

Nytirsdag

Veteranbiltræf nød stor interesse

Nytirsdag

Holtegården afholder OL

Annonce