Annonce
Nytirsdag

Jane sagde sit faste job op for at forfølge sin drøm

36-årige Jane Juul Iburg begyndt 1. december sin private pasningsordning "Eviglad privatpasning" i Hjerting. Lige nu passer hun tre børn - datteren Evi og David og Stefan. Men snart kommer en tredje dreng til. Foto: Dorthe Andresen
36-årige Jane Juul Iburg åbnede 1. december sin private pasningsordning "Eviglad privatpasning." Selvom hun ikke har været i gang så længe endnu, er hun ikke i tvivl om, at hun er havnet på den helt rigtige hylde.
Annonce

Hjerting: - Det er jo det dyrebareste, man skal tage vare på.

Sådan siger 36-årige Jane Juul Iburg, der 1. december for alvor tog hul på en helt ny tilværelse, nemlig med sin egen private pasningsordning "Eviglad privatpasning."

Og der er allerede - om man så må sige - små kunder i butikken. Udover Janes egen datter Evi på et år, passer hun også David på to år og Stefan på et år - og snart kommer en dreng mere til flokken, der så er fuldtallig.

- Jeg får så en ledig plads igen til sommer, men jeg har planer om kun at køre med fire børn, så der er plads til et overlap, fortæller Jane Juul Iburg, der bor med sin familie på Lintrupvej i Hjerting.

En familie, der udover husbonden Anders, tæller børnene Isabella på 11 år, Matias på seks år og lille Evi, der fyldte et år i november.

Jane Juul Iburg nyder at være sammen med børnene og indretter dagene på bedste vis for alle børnene. Så der er ikke noget, man absolut skal, hvis et af børnenes dagsform ikke er til det. Foto: Dorthe Andresen

Jane Juul Iburg blev færdiguddannet som sygeplejerske for seks år siden og har blandt andet arbejdet på barselsgangen på Kolding Sygehus, men senest - inden hun gik på barsel med den yngste datter - arbejdede hun som hjemmesygeplejerske i Ribe.

- Da det nærmede sig, at jeg skulle tilbage til arbejde igen, havde jeg det sådan lidt, nu er jeg uddannet sygeplejerske, så skal jeg også arbejde med det. Og min arbejdsplads tilbød mig efteruddannelse, og så skal jeg jo også arbejde nogle år efter det, siger Jane Juul Iburg og fortsætter:

- Men jeg skal jo faktisk ikke noget. Så jeg spurgte mig selv, hvad vil jeg gerne. Hvad vil gøre mig glad.

Annonce

Egne tanker og værdier

Og det var altså at have sin helt egen pasningsordning, hvor hun har mulighed for at arbejde med sine egne tanker og værdier. Men ligesom det gælder for de kommunale dagplejere, så skal Jane Juul Iburg også arbejde ud fra pædagogiske læreplaner.

- Men forskellen på privat og kommunal er, at der ikke er krav om, at det hele skal dokumenteres. Den tid kan jeg så bruge på børnene, så det er meget mere selvstyrende, siger Jane Juul Iburg.


Hvor finder man et arbejde, hvor det ikke føles som arbejde. Nogle gange tænker jeg: Jeg får faktisk løn for det her.

Jane Juul Iburg, Eviglad privatpasning


Det er dog ikke sådan, at kommunen slet ikke "holder øje" med de privat pasningsordninger, for det gør den. Både inden man overhovedet kommer i gang, hvor der både er en ansøgnings- og en samtaleproces, ligesom kommunen også kommer ud i hjemmet for at sikkerhedsgodkende det. Kommunen kommer også både på anmeldte og uanmeldte besøg.

Som privat pasningsordning kan man også selv bestemme åbningstiderne, men man skal til gengæld også selv sørge for, at der kommer "kunder" i butikken, for de bliver ikke henvist fra kommunen.

Det er ikke helt nemt at få tre livlige børn - og en voksen - til at sidde stille og smile til fotografen. Så det gælder om at være hurtig på aftrækkeren. Foto: Dorthe Andresen

- Så jeg skulle lære at markedsføre mig selv. Det var helt vildt fedt at blive tvunget til at tænke over, hvad vil jeg. Men jeg har også spurgt en masse forældre, fortæller Jane Juul Iburg og fortsætter:

- Jeg vil gerne gøre op med at tænke i kasser, og at det hele ikke behøver passe ind i et skema. Men jeg har et nyt tema hver måned. Og jeg planlægger dagene og aktiviteterne ud fra de børn, jeg har, og hvad det er, de kan. Og det er både udenfor og indenfor. Vi er også meget ude. Men de skal ikke sidde og fryse i en sandkasse bare for, at vi kan sige, at nu har vi været udenfor. Det skal være det, de synes, der er fedt og synes, der er sjovt.

Annonce

Meget fleksibel

Derfor gør Jane Juul Iburg også meget ud af at tale med forældrene og spørge meget ind til, hvad der er det rigtige for både børn og forældre.

- Og jeg er imødekommende med alt, hvis det ikke bliver på bekostning af de andre børn. Men jeg er også meget fleksibel med hensyn til hentning. Der er altid kaffe på kanden - og ellers kan der komme det - og tid til en snak om, hvordan dagen har været, siger Jane Juul Iburg, der udover at nyde de mange timer med børnene også nyder, at hun kan være hjemme, når hendes to ældste børn kommer hjem fra skole.

- Det har givet en helt anden hverdag - også selvom jeg jo arbejder. Men jeg er hjemme, når de kommer hjem. Men børnene, jeg har, bliver også en del af vores familie.

Og Jane Juul Iburg er slet ikke i tvivl om, at hun er havnet på den rette hylde.

- Det er fedt. Hvor finder man et arbejde, hvor det ikke føles som arbejde. Nogle gange tænker jeg: Jeg får faktisk løn for det her, kommer det med et stort smil fra Jane, inden hun sammen med Evi, David og Stefan sætter kursen mod husets legeværelse, hvor der skal leges og hygges til den store guldmedalje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Ny flot bro er på plads

Nytirsdag

Vandretur på den lokale camino

Nytirsdag

Julemænd tager imod byens gæster

Nytirsdag

Ny udstilling hos Design Classique

Annonce