Annonce
Nytirsdag

Martin åbner sit eget autoværksted

Martin Tinggaard åbner sit autoværksted mandag den 15. februar - og han står klar til at hjælpe med at få stort set alt, der har en motor, til at køre igen. Foto: Dorthe Andresen
27-årige Martin Tinggaard åbner Abildskær Auto og Maskinværksted på Abildskærvej 2 ved Harreby. Han har indrettet sit værksted i en del af det store maskinhus ved Abildskær Gård, som vennen Tobias Hausted driver med sin bror Joakim.

Harreby: - Jeg starter helt fra bunden. Så fra nu af kan det kun gå fremad.

Sådan lyder det fra 27-årige Martin Tinggaard, der har valgt at åbne sit eget auto- og maskinværksted på Abildskærvej 2 ved Harreby.

Martin Tinggaard har fået mulighed for at indrette sit nye firma Abildskær Auto og Maskinværksted i en del af det store maskinhus, der hører til Abildskær Gård, som Tobias Hausted driver sammen med sin bror Joakim.

Og placeringen er ikke helt tilfældig.

- Jeg har kendt Tobias i flere år. Jeg har haft værksted på Fyn, fortæller Martin Tinggaard.

Tobias Hausted har tidligere arbejdet på Fyn og har benyttet Martin Tinggaards autoværksted, og det er på den måde, at de to er blevet rigtig gode kammerater.

Og da Martin Tinggaard blev skilt, var Tobias Hausted klar til at hjælpe vennen med et sted at være.

Annonce

Blev hængende

- Jeg kom herover i efteråret, og så blev jeg hængende, smiler Martin Tinggaard, der på det tidspunkt ikke lige havde i tankerne, at han skulle i gang med et nyt værksted.

- Jeg havde lagt drømmen på hylden. Min storebror havde overtaget værkstedet på Fyn, men så var der både opbakning fra Tobias og muligheden, fortæller Martin Tinggaard, der selv har sørget for at få alt banket op, så han kan være klar til at åbne sit nye værksted mandag den 15. februar.

Tobias Hausted, til venstre, der driver Abildskær Gård sammen med sin bror Joakim, har givet Martin Tinggaard mulighed for at åbne autoværkstedet i en del af gårdens store maskinhus. Foto: Dorthe Andresen

Og han ser meget frem til at kunne tage imod kunderne og hjælpe dem med at få både biler og maskiner til at blive godt kørende.

- Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang, lyder det fra Martin Tinggaard, der blev uddannet automekaniker i 2013.

Det var dog ikke lige efter, at han blev færdiguddannet, at han også åbnede sit eget værksted på Fyn, hvor han stammer fra.


Jeg holder nok ikke så meget fri. Men det er ikke af nød, det er af lyst. Men jeg satser da på at holde fri om søndagen.

Martin Tinggaard


- Jeg startede så småt op, men jeg havde et arbejde ved siden af, fortæller Martin Tinggaard, der kaster sig ud i at få alt, der har en motor, til at køre igen.

Så om det er biler af ældre dato eller nyere biler, hvor stort set alt er styret elektronisk, så kan Martin Tinggaard hjælpe.

- Jeg kan godt lide al elektronikken. Det er en god kontrast til alle de grovere opgaver.

Martin Tinggard kommer til at køre med faste åbningstider - mandag til torsdag er det fra klokken 7.30 til 16, fredag fra klokken 7.30 til 14 og efter aftale.

Annonce

Et stort kollektiv

Tobias Hausted glæder sig over, at han har kunnet være med til at hjælpe sin kammerat i gang ved at afgive noget af pladsen i gårdens maskinhus.

- Og så er det jo en kæmpe fordel at have en, der kan lave maskinerne, lige i nærheden. Vi er lidt som et stort kollektiv herude, kommer det med et smil fra Tobias Hausted.

Så der kan næppe være tvivl om, at Martin Tinggaard er landet det helt rigtige sted - på en hyggelig plet ude på landet.

Det pudsige er måske, at Martin Tinggaard i barneårene ikke havde erhvervet som mekaniker som første valg.

- Jeg har villet være landmand, siden jeg var barn. Så på den måde er jeg havnet det rigtige sted, smiler Martin Tinggaard, der dog fik smag for mekanikerfaget i kraft af, at hans storebror, der er seks år ældre, var mekaniker.

- Jeg hjalp ham en masse, og så tænkte jeg, at det kan jeg finde ud af. Det er det, jeg skal, fortæller Martin Tinggaard, der helst holder sig i gang hele tiden.

- Jeg holder nok ikke så meget fri. Men det er ikke af nød, det er af lyst. Men jeg satser da på at holde fri om søndagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Landsbymuseum slår snart dørene op

Nytirsdag

Rekordoverskud i landboforening

Annonce