Annonce
Nytirsdag

Jels Søbad får Badepunkt-flag

Søbadet i Jels får Badepunkt-flaget i år. Pressefoto: Friluftsrådet
Jels Søbad får tildelt Badepunkt-flaget i år. I alt kan 90 strande, havne og badesteder i det sydlige Jylland og på Fyn og 231 badesteder og havne i hele landet kan hejse enten det Blå Flag eller Badepunkt-flaget i 2020.
Annonce

Jels: Det smukke forår har allerede givet de første friske danskere lyst til en tur i bølgen blå, og med de stigende temperaturer kan man glæde sig til badesæsonen i Danmark for alvor begynder. Og med udsigten til en sommer, der for de fleste skal tilbringes her i landet fremfor i sydens sol, er det gode nyheder, at så mange badesteder og havne i år er blevet mærket med et af Friluftsrådets officielle havne- og badeflag. - Selvom baggrunden er alvorlig, så kan vi godt glæde os over, at en sommer uden så mange udlandsferier kan give rigtig mange danskere lejlighed til at opleve alle de skønne badesteder, som Danmark har at byde på. Blå Flag og Badepunkt er mærkningsordninger der fortæller dig, at her er en strand, hvor badevandskvaliteten er i orden. Og forhåbentlig vil sommerens vejr tillade, at vi alle sammen kommer ud og udnytter det til at få masser af badeferie-oplevelser i Danmark, siger Jan Ejlsted, direktør i Friluftsrådet, i en pressemeddelelse.

Badepunkt

På et Badepunkt kan du finde:
* Rent badevand

* Badesikkerhed tilpasset det enkelte badested

* Adgang til toilet og affaldsløsninger i nærheden af badestedet

Særlige muligheder for friluftsliv, kultur- eller naturoplevelser.

Annonce

Officiel mærkningsordning

Mens de internationale Blå Flag er uddelt til 75 strande i det sydlige Jylland og på Fyn, der har god vandkvalitet og tre havne, der arbejder for en række miljøkrav, uddeles der i år Badepunktmærket til 12 badesteder i Region Syddanmark.

Badepunkt er en officiel nordisk mærkningsordning for mere simple badesteder - strande som vi ofte kender dem her i Danmark - som på samme vis som det kendte Blå Flag garanterer rent badevand samt adgang til basale faciliteter som toiletter og affaldsspande. - Vi har oplevet en rigtig stor interesse for at hejse Badepunkt-flaget i år, så man må sige, at ordningen er en succes. Og vi er rigtig glade for, at flere og flere kommuner får øjnene op for, at også de mere simple badesteder i kommunen, der ofte har et mere lokalt præg og færre faciliteter og service tilknyttet, kan blive mærket. Så kan de besøgene vide, hvor de kan finde rent badevand, basal infrastruktur, og rigtig gode frilufts-, natur- eller kulturoplevelser, fortæller Jan Ejlsted. Både klassiske sandstrande langs kysterne, badesteder ved gode badesøer og havnebade kan blive Badepunkter. Fælles for Badepunkterne er, at de er badesteder med et lokalt særkende, de garanterer høj badevandskvalitet, de har basal infrastruktur, og så byder de på særlige friluftsoplevelser eller muligheder for at opleve kulturen eller naturhistorien i området. I alt er 18 af regionens kommuner med i en af de to mærkningsordninger. Flagene hejses på mange havne og badesteder omkring den 5. juni.

Jels Søbad er på listen over steder, hvor det er sikkert at bade. Arkivfoto: Søren Dippel
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Trine og Easy er på vej mod toppen

Nytirsdag

Lindab vandt Byggeriets Energipris

Mest læste

Nytirsdag

Naturens Dag ved Jels Voldsted

Nytirsdag

En sten til minde om Æ Kleinbahn

Nytirsdag

Cirkus lagde vejen forbi Enghaven

Nytirsdag

Gymnasterne er klar til en ny sæson

Nytirsdag

Karin har været 30 år på Finnmarken

Nytirsdag

Fubbi tryllebandt børnene

Nytirsdag

Koret er klar igen

Nytirsdag

Så kan der igen danses i hallen

Nytirsdag

Jazztonerne fylder kirkerummet

Nytirsdag

Jan fejrer to årtier ved bassinkanten

Annonce