Annonce
Nytirsdag

Kolonibesøg hitter hos Spirehusets børn

Området ved Pletten blev nøje undersøgt, da 33 børn fra Spirehuset var på koloni. Her blev også insekterne undersøgt. Privatfoto
33 børn fra Spirehuset var på koloni på Pletten ved Hejlsminde, hvor der både blev leget i naturen, ledt efter trolde og holdt pyjamasfest.

Rødding: 33 forventningsfulde børn fra Spirehuset havde tasken pakket, soveposen, bamsen, lommelygten og alle de andre ting med, som bare hører sig til, når man skal på koloni på Pletten ved Hejlsminde.

Aktiviteterne den første dag blev flyttet indenfor, da regnen silede ned. Lommelygterne blev derfor flittigt testet, imens der blev spillet uno og læst bøger, inden den stod på pyjamasfest med musik, dans, limbo og lækkerier om aftenen.

Torsdagen bød på krabbejagt og musling- og stensamling på stranden. Dog blev der kun fanget to krabber - på trods af utallige forsøg, så der var ikke nok til, at der kunne komme krabbesuppe på menuen denne dag - hvilket der nok var mange, der blev glade for.

Annonce
Sten- og muslingesamling hører sig bare til på stranden, hvor der også blev forsøgt at fange krabber. To krabber var dog ikke nok til, at der kunne laves krabbesuppe. Privatfoto


Da vejret var med ungerne om torsdagen, var der troldeløb om eftermiddagen. Her havde børnene fået et brev fra de trolde, der bor i skoven omkring Pletten. De ville gerne møde børnene, så de måtte ud og finde dem.

Troldejagt og lækkerier

Undervejs i troldeløbet blev der både lavet troldeører, troldehaler og ansigtsmaling, imens der blev sunget troldsange. Selvom troldene ikke blev fundet, så fandt børnene den pose med lækkerier, som troldene havde gemt til dem.

Børnene var afsted på kolonien fra onsdag til fredag, hvor de blev hentet af deres forældre. Privatfoto


Fredag var det forældrenes tur til at blive vist rundt, da de ved middagstid hentede børnene på kolonien. De mange opleveler på kolonien blev her overbragt med smil og stor entusiasme, inden turen gik hjem.

Formålet med kolonien var, at børnene og de voksne skulle opleve hinanden i andre sammenhæng, end dem de færdes i til dagligt, samt at børnene får mulighed for at klare situationer alene og sammen med andre udenfor hjemmet eller børnehaven - og selvfølgelig også skabe et fællesskab på baggrund af turen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Filmpremiere med vin og musik

Nytirsdag

Veteranbiltræf nød stor interesse

Nytirsdag

Holtegården afholder OL

Annonce