Annonce
Nytirsdag

Krattet er klar til gæster

Skibelund Krat blevet renoveret med respekt for historien og med blik for nutidige behov. Foto: Vejen Kommune
Efter en omfattende renovering er Skibelund Krat klar til at byde gæster velkomne med spritny formidling i form af lydfortællinger om stedets historie og sjæl.

Skibelund Krat: Med støtte fra primært A.P. Møller Fonden er Skibelund Krat blevet renoveret med respekt for historien og med blik for nutidige behov.

- Skibelundforeningens bestyrelse har gennem en del år arbejdet med at få revitaliseret Skibelund Krat og få tilført ny energi til stedet, så vi kan tiltrække endnu flere besøgende til vores smukke og historiske Krat. Det har ligget os på sinde, at krattet skal kunne fortælle stedets historie og den store betydning, som stedet havde for sønderjyderne, især i årene 1865-1920. Vi ønsker, at amfiteatret må blive flittigt brugt og leve op til visionen om at være et kulturhistorisk og nutidigt mødested. Stedets historiske betydning er mere tydelig, og Krattet er genoplivet som et nutidigt folkeligt mødested og udflugtsmål. Fællesskaber var og er i fokus her, siger Helge Petersen, formand for Skibelundforeningen, i en pressemeddelelse.

Det vigtigste mødested

Skibelund Krat var det vigtigste mødested for dansksindede nord og syd for Kongeåen i perioden 1865-1920.

I dag er det et indbydende rekreativt område, en skovpark med masser af natur, stisystemer, borde, bænke og moderne faciliteter her, hvor historien bliver levende.

I amfiteateret er siddepladserne blevet genetableret og en helt ny scene med strøm og tilkørselsvej er bygget op. Den Sønderjyske Indgang vest for scenen har fået en ny form og en god trappe.


Det har ligget os på sinde, at krattet skal kunne fortælle stedets historie og den store betydning, som stedet havde for sønderjyderne, især i årene 1865-1920.

Helge Petersen, formand, Skibelundforeningen


Nedenfor Hotel Skibelund Krat på vej til Skibelund Gymnastik- og Idrætsefterskole er den historiske festplads reetableret. Det åbne grønne område indbyder til aktiviteter og arrangementer med blandt andet borde- og bænkesæt og grill.

Hovedstien gennem den historiske mindelund er optimeret, der er etableret lidt flere parkeringspladser – også én til busser. Krattet har fået wifi, og der er lavet aftale om, at gæster i Kkattet fremover kan bruge toiletterne på Hotel Skibelund Krat.

- Renoveringen og udviklingen af krattet, ikke mindst renoveringen af scenen, kunne kun lade sig gøre takket være fondsmidler og donationer. Vi er meget taknemmelige for støtten fra A.P. Møller Fonden, de lokale sponsorer og samarbejdet med Vejen Kommune, siger Helge Petersen.

Annonce

Historien bliver levende

Lydfortællinger er en ny måde at gøre historien i krattet levende og nærværende. Man hører om skulpturerne, mindestenene og stedets vigtige emner som danskheden, den politiske kunst og de store grundlovsmøder. Fortællingerne er en blanding af interviews, dramatiserede taler, klavermusik med sange som "Det haver så nyligen regnet" og "I Danmark er jeg født" og speak.

Skibelund Krats egen hjemmeside og folder På www.skibelundkrat.info ligger et væld af informationer lige fra det praktiske om stedet og hvordan man får lov at holde et arrangement til en den omfattende fortælling om stedets historie og de mange mindesten og kunstværker.

På www.skibeklundforeningen.dk kan man se en aktivitetskalender og kontaktinfo, hvis man selv ønsker at holde et arrangement i Skibelund Krat.

Annonce
Annonce
Nytirsdag

Jesper er personlig træner og ny klummeskribent i NyTirsdag

Annonce
Annonce
Nytirsdag

En skøn eftermiddag i Jels med julestue og julemandsvækning

Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Julemanden har travlt i Rødding

Nytirsdag

Nu snorker julemanden ikke længere

Nytirsdag

Dansk Balkan Mission uddeler igen julepakker

Nytirsdag

Nu skal julemanden vækkes

Nytirsdag

December i Rødding Aktivitetshus, hvor hoved, krop og hænder er i gang

Nytirsdag

Pas på når du handler online på Black Friday

Nytirsdag

Rødding svømmere høstede medaljer

Nytirsdag

Kurt Jensen genvalgt: - Jeg er skuffet over de mange blanke stemmer

Nytirsdag

Dyreven holder foredrag i Rødding Eftermiddagshøjskole

Nytirsdag

Jule-cykeltur fra Pansergravene

Nytirsdag

Trylleri og magi trak fuldt hus

Nytirsdag

Rødding er ganske særlig

Nytirsdag

Historisk Årbog er klar til præsentation

Nytirsdag

Vojenskoret giver adventskoncert i Øster Lindet Kirke

Nytirsdag

Publikum er vendt tilbage til biografen for fuld styrke

Nytirsdag

Sygeplejerske åbner klinik i Skodborg

Nytirsdag

Julemandens Suttetræ har fået besøg

Nytirsdag

Camino Frøs Herred arrangerer juletur

Nytirsdag

Familieklubben får plads til flere

Nytirsdag

Fortryllende juleshow kommer til Rødding

Nytirsdag

Donation: Båddåb og standerstrygning i Jels Roklub

Annonce