Annonce
Nytirsdag

Kunsten at arbejde med glas

Glaskunstneren Astrid Daverkosen lærte børnene i Rødding SFO, hvordan man skaber glasbilleder. Privatfoto
Glaskunstner Astrid Daverkosen hjalp børnene i Rødding SFO med at skabe flotte glaskunstværker.
Annonce

Rødding: Der stod produktion af glasbilleder på programmet, da glaskunstneren Astrid Daverkosen fra Tørring besøgte Rødding SFO.

Inden børnene kom ind i værkstedet, havde Astrid Daverkosen lavet et bord fyldt med forskellige farver glasstykker og andre glasting til billederne og forberedt forløbet. Børnene blev delt op i to hold.

Glaskunstneren begyndte med at fortælle om processen med at lave billederne. Hun sendte færdige billeder rundt, så børnene kunne fornemme og røre ved billederne. Derefter fortalte hun om, hvordan man først tegner det man vil lave og derefter finder glas og om hvordan man byggede billedet op.

Annonce

Koncentrerede børn

Så var det børnenes tur til at lave deres billeder.

- Fantasien var stor - der blev blandt andet tegnet huse, træer, hjerter, heste og et bjerglandskab. Børnene var meget koncentreret og lydhøre og de nød processen med at finde farver og former til deres billeder. Alle var tilfredse med deres billede og glædede sig til at se det færdige resultat.


Det krævede stor tålmodighed og koncentration, og alle børn fordybede sig og nød at få lavet nogle meget fine motiver. Børnene var aktive i over en time, alt i alt en rigtig god oplevelse for alle, som også gav sig til kende i slutresultatet.

Michael Krogsgaard Nielsen, leder, Rødding SFO


I løbet af processen skulle børnene både lære at lime med noget specielt lim og skære glasset ud med en glasskærer, før de kunne fylde den tegning ud, de havde tegnet. Derefter skulle alle billederne med Astrid Daverkosen hjem og brændes i en glasovn.

- Det krævede stor tålmodighed og koncentration, og alle børn fordybede sig og nød at få lavet nogle meget fine motiver. Børnene var aktive i over en time, alt i alt en rigtig god oplevelse for alle, som også gav sig til kende i slutresultatet. Mange tak til Astrid, og ikke mindst Vejen kommune, for at gøre dette arrangement muligt for børnene i både Rødding og Jels SFO, siger Michael Krogsgaard Nielsen, der er leder af Rødding SFO.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Trine og Easy er på vej mod toppen

Nytirsdag

Lindab vandt Byggeriets Energipris

Nytirsdag

Naturens Dag ved Jels Voldsted

Mest læste

Nytirsdag

En sten til minde om Æ Kleinbahn

Nytirsdag

Cirkus lagde vejen forbi Enghaven

Nytirsdag

Gymnasterne er klar til en ny sæson

Nytirsdag

Karin har været 30 år på Finnmarken

Nytirsdag

Fubbi tryllebandt børnene

Nytirsdag

Koret er klar igen

Nytirsdag

Så kan der igen danses i hallen

Nytirsdag

Jazztonerne fylder kirkerummet

Nytirsdag

Jan fejrer to årtier ved bassinkanten

Nytirsdag

Kunsten at arbejde med glas

Annonce