Annonce
Ny Tirsdag

"Løvens Hule" gav jackpot for lokale iværksættere

Kevin Christensen fra Rødding, til venstre, og Christian Olsen i "Løvens Hule" for at præsentere deres idé. Pressefoto
Kevin Eggert Christensen fra Rødding har sammen med Christian Olsen firmaet WeldingDroid. Torsdag i sidste uge var de to forbi tv-programmet ”Løvens Hule,” hvor det lykkedes at få to af investorerne til at sætte penge i firmaet.
Annonce

Rødding/Vejen: - Efter at vi i går (torsdag, red.) præsenterede vores virksomhed og digitale svejsemaskine i "Løvens Hule" på DR, bliver vi nu kimet ned af virksomheder, der ønsker vores hjælp. Rygtet er gået hurtigt. Vi har allerede nu fået de første henvendelser fra Indien og fra firmaer i resten af Skandinavien, fortæller Kevin Eggert Christensen, der bor med sin familie i Rødding. Så telefonerne har været på overarbejde, efter at duoen bag firmaet WeldingDroid i Vejen deltog i DR-programmet "Løvens Hule".

Det lykkedes nemlig at få de kendte investorer Jesper Buch og Jacob Risgaard med i ejerkredsen bag firmaet, der nu er godt positioneret til at skabe en international vækstsucces med digitalisering af svejsebranchen.

Kevin Christensen, til højre, og Christian Olsen havde held med at få to investorer med på deres idé. Pressefoto
Annonce

Gik og undrede sig

Bag historien ligger en personlig fortælling om den ene af stifterne, Christian Olsen. Han har i årevis arbejdet i ubekvemme arbejdsstillinger og haft hårdt fysisk arbejde som svejser. Efter en dag med mange tunge løft fik han ideen til, at man måtte kunne digitalisere og forenkle arbejdet. - Jeg gik og undrede mig, medens jeg slæbte stålrør og svedte bag min tunge svejsehjelm. Hvor andre brancher for længst har nydt godt af digitaliseringen, så oplevede jeg på egen krop at svejsebranchen i det store og hele fungerer, som den har gjort i de sidste 100 år, fortæller Christian Olsen i en pressemeddelelse.

Han ønskede i første omgang at forenkle sin egen arbejdsdag med en smartere tilgang til svejsearbejdet. - De sidste tre år har jeg arbejdet med den software, der gør det muligt at erstatte det hårde fysiske arbejde som svejser med en skræddersyet maskine. Der findes ikke lignende maskiner, og vi kan derfor gøre en stor forskel for hele branchen, fortæller Christian Olsen. Svejsebranchen har i dag milliondyre industrimaskiner, som er dyre i drift og kun passer til de største internationale industrigiganter. Hos WeldingDroid ønsker man at nå ud til de tusindvis af mellemstore virksomheder, der har brug for svejsere. Maskinen og softwaren bag, gør det enkelt at automatisere svejsearbejdet. Samtidig slipper svejseren for giftig svejserøg og ubekvemme arbejdsstillinger.

De to iværksættere og deres investorer. Fra venstre er det Jacob Risgaard, Christian Olsen, Kevin Christensen og Jesper Buch. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ny Tirsdag

Så er der DM i grydelapper

Ny Tirsdag

Gymnastikforeninger i nyt samarbejde

Ny Tirsdag

Krattet er klar til gæster

Ny Tirsdag

Golfklubben får nye medejere

Ny Tirsdag

Tyve år med fodboldskole i Rødding

Ny Tirsdag

Elever er klar til at komme videre

Ny Tirsdag

O. klasse venter forude

Annonce