Annonce
Nytirsdag

Lad bilen stå når du har drukket alkohol

Vejen Kommune, Rådet for Sikker Trafik og politiet minder i en kampagne bilisterne om, at de skal lade bilen stå, når de har drukket alkohol. Foto: Rådet for Sikker Trafik
Alt for mange mennesker sætter sig bag rattet med for høje promiller i blodet om sommeren.
Annonce

Vejen Kommune: I de kommende uger vil en meget stor del af danskerne holde ferie i Danmark.

Det kan betyde tusindvis af sociale sammenkomster såsom grillmiddage, strandture og havefester. Sommerhyggen får ofte følgeskab af kolde øl, velsmagende drinks eller et par gode flasker vin. Det gør det aktuelt at minde om, at hvis man har drukket alkohol, så bør man lade bilen stå. I 2019 registrerede Politiet således 2 sprituheld i Vejen Kommune i løbet af sommermånederne.

- Det er naturligvis altid kedeligt, når der er nogle der ikke kan finde ud af at lade bilen stå. Jeg priser mig bare lykkelig for at ingen kom til skade i uheldene, siger formand for Teknik & Miljø, Vagn Sørensen, i en pressemeddelelse.

Annonce

Otte sprituheld

Statistikken viser desuden, at der i løbet af hele 2019 blev registreret otte sprituheld i Vejen Kommune. Ingen personer kom til skade i uheldene, som alle var eneuheld. Tilbage i 2010 blev der registreret dobbelt så mange sprituheld. I perioden 2015-2019 blev ingen personer dræbt i spritulykker i Vejen Kommune.

Sidste sommer sigtede politiet sigtede Syd- og Sønderjyllands politikreds 50 personer for spritkørsel hen over sommeren. I perioden 2010-2014 blev hele 18 personer dræbt i spritulykker i Syd- og Sønderjylland. I perioden 2014-2018 er antallet reduceret til fire.


Det går heldigvis fortsat den rigtige vej i Syd- og Sønderjylland. Den lange seje kamp mod spritkørsel ser ud til at have virket. Desværre har vi nu påbegyndt en lignende kamp mod narkokørsel.

Knud Reinholdt, leder af færdselsafdelingen, Syd- og Sønderjyllands Politi


Derfor er leder af færdselsafdelingen i Syd- og Sønderjylland, Knud Reinholdt, også meget tilfreds.

- Det går heldigvis fortsat den rigtige vej i Syd- og Sønderjylland. Den lange seje kamp mod spritkørsel ser ud til at have virket. Desværre har vi nu påbegyndt en lignende kamp mod narkokørsel, siger Knud Reinholdt, der samtidig understreger, at resultatet ikke får Syd- og Sønderjyllands Politi til at have mindre fokus på promillekørsel, da det hurtigt igen kan gå den forkerte vej.

Annonce

For mange tager chancen

I 2019 sigtede Syd- og Sønderjyllands Politi i alt 586 bilister i sager, hvor der var spirituskørsel involveret, og i alt 1316 bilister i sager, hvor der var narkokørsel involveret.

Denne sommer sætter politiet også ind med kontrol, og samtidig gennemfører Vejen Kommune, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden kampagnen "Der er mange måder at stoppe spritkørsel på. Hvad er din?"

Formålet med kampagnen er at minde folk om, at de kan være med til at forhindre spritkørsel ved at spørge deres gæster, hvordan de kommer hjem efter festen.

Annonce
Annonce
Nytirsdag

Vandring, fortælling og suppe

Annonce
Annonce
Nytirsdag

Glad Zoo er med i dokumentarserie

Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Naser Khader gæster Rødding Sognekirke

Nytirsdag

Mobil testenhed kommer til Rødding

Nytirsdag

OL Revision bliver i Rødding

Nytirsdag

Skønne uger i Hundredemeterskoven

Nytirsdag

Familiegård fik besøg af landmænd

Nytirsdag

Det er helt OK med Kenneth

Nytirsdag

Sarah kom som sendt fra himlen

Nytirsdag

Trine og Easy er på vej mod toppen

Nytirsdag

Lindab vandt Byggeriets Energipris

Nytirsdag

Naturens Dag ved Jels Voldsted

Nytirsdag

En sten til minde om Æ Kleinbahn

Nytirsdag

Cirkus lagde vejen forbi Enghaven

Nytirsdag

Gymnasterne er klar til en ny sæson

Annonce