Annonce
Nytirsdag

LAG-midler til landsbymuseet

Wellings Landsbymuseum har får et tilskud fra LAG på 128.391,50 til projektet "Isolering og varme i Wellings Landsbymuseum.” Arkivfoto: Dorthe Andresen
Wellings Landbymuseum har fået tilsagn om at modtage et tilskud på 128.391,50 kroner fra LAG Vejen-Billund til isolering og varme på museet. Næste ansøgningsfrist er den 27. april.

Vejen Kommune: I januar uddelte LAG Vejen-Billund de første midler til projekter. I denne runde kom begge projekter fra Vejen Kommune: Wellings Landsbymuseum i Lintrup fik tilsagn fra bestyrelsen om et tilskud på 128.391,50 til projektet "Isolering og varme i Wellings Landsbymuseum" - et projekt, som der er blevet givet tilskud til under puljen til grønne, bæredygtige projekter. Derudover fik Estrup Hovedgaard ved Vejen et tilskud på 213.155,25 til projektet "Toiletfaciliteter til B&B samt events."

Hvis man ønsker at benytte sig af muligheden for at søge tilskud via LAG Vejen-Billund i næste omgang, så er det ved at være sidste udkald.

- Vi har mange gode eksempler virksomheder og foreninger, som har modtaget tilskud til deres udviklingsprojekt. I alt, så har 34 projekter modtaget tilskud i løbet af årene 2015-2019. Heraf har vi uddelt 4,6 millioner kroner til erhvervsrettede projekter og 1,7 millioner kroner til almennyttige projekter, fortæller koordinator Merethe Juul, som er foreningens kontaktperson, i en pressemeddelelse.

Annonce

1,5 million kroner i april

Til ansøgningsfristen i april har LAG Vejen-Billund 1,5 millioner kroner til rådighed. Heraf er de 1,1 millioner kroner øremærket den normale indsats, og de resterende midler er øremærket grønne, bæredygtige projekter. Det kan være: Projekter, som frembringer grønne løsninger, projekter, som fremmer klima- og miljøtiltag, projekter, som fremmer cirkulær økonomi, projekter, som skaber øget/ny adgang til natur, nye naturoplevelser og/eller naturbevarende tiltag eller projekter, som understøtter bæredygtig turisme.

- For os har det aldrig været et spørgsmål om projektet kom fra Billund Kommune eller Vejen Kommune, siger formand Børge Jensen, bosiddende i Sdr. Hygum i Vejen Kommune, og fortsætter:

- Vi lægger stor vægt på at projekterne bliver en realitet i henhold til LEADER metoden og bottom-up principperne, og selvfølgelig at projekterne opfylder vores overordnede vision om at skabe vækst for erhverv og turisme i landdistrikterne.

Visionen er også at skabe gode rammer i landdistrikterne ved udnyttelse af områdets natur- og kulturressourcer med henblik på at fastholde befolkningen og tiltrække nye tilflyttere i landdistrikterne. For at komme i betragtning – så skal et projekt falde ind under bare ét af følgende indsatsområder: Fastholdelse og etablering af arbejdspladser igennem etablering og videreudvikling af mikrovirksomheder, styrkelse af samarbejdet mellem erhvervs- og turismeaktører igennem nationale og internationale samarbejdsprojekter eller skabelse af attraktive faciliteter og igangsætte aktiviteter i landdistrikterne til glæde for borgere og turister.

Aprils ansøgningsfrist er den 27. april.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Nytirsdag

Rekordoverskud i landboforening

Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Martin åbner sit eget autoværksted

Mest læste

Annonce