Annonce
Ny Tirsdag

Lokale ryttere flot fra start i mesterskab

Lars Trier Kjøller fra Troldkær på Royal Butterfly red fejlfrit i kvalifikationen til mesterskabet. Pressefoto
Det blev desværre ikke til medaljer til Lars Trier Kjøller og Andreas Schou ved det store stævne hos Absolute Horses.
Annonce

Sommersted: Det blev ikke til medaljer, men de to lokale ryttere, der deltog i Stephex DM for Senior ved Absolute Horseshow på Tågerup i Sommersted, gjorde en rigtig flot figur.

26 ryttere stillede op i første kvalifikation til mesterskabet. Lars Trier Kjøller fra LK Sportshorses i Jels Troldkær i Rødding startede som nummer 13 på Royal Butterfly og var den første fejlfrie i tiden 87.56. Han endte som nummer tre slået af Søren Møller Rhode på Todt un Prince Ask i 86.50 og den ene af stævnets værter, Andreas Schou på Quadrosson Ask, der vandt klassen i 85.08.

Men desværre skulle der endnu to runder til, før mesterskabet var afgjort, og i den første finalerunde fik både Andreas Schou og Lars Trier Kjøller en nedrivning og dermed fire fejl, og i anden finalerunde valgte Lars Trier Kjøller at trække sig, da der faldt for mange bomme, mens Andreas Schou fik 12 fejl og endte som nummer syv i mesterskabet. Det blev vundet af Søren Møller Rhode, der nøjedes med en tidsfejl i hver af de to finalerunder.

Der var masser af tilskuere på Tågerup – og de fik masser af spænding. Pressefoto
Annonce

400 heste

I alt var der 130 ryttere og 400 heste samlet til det store stævne, der ud over DM for senior og Agria DRF-mesterskab for U21 og U18 også bød på et internationalt stævne med både 2*-, youngster- og pony-klasser.

Blev det ikke til en medalje i mesterskabet, kunne Andreas Schou til gengæld glæde sig over, at det blev til en andenplads i den grand prix-klasse, der blev afslutningen på det internationale CSI2* stævne.

Her red han på A-Girl fejlfrit i tiden 39.14. Klassen blev vundet af Nikolaj Hein Ruus, som normalt rider i Canada, men var kommet hjem til stævnet. Han red på Crusador Z i tiden 38.82.

Annonce

Blandet vejr

Absolute Horseshow på Tågerup blev et stævne med alt det vejr, en dansk sommer kan byde på: Det begyndte godt, men endte med regn første dag, et skybrud på anden dag satte den ellers normalt perfekte springbane totalt under vand, så en klasse måtte aflyses, tredje dag havde med blandet vejr, fjerde dag blev varm med masser af sol og afslutningen blev kølig og lidt blæsende.

Der var specielt i weekenden rigtig mange tilskuere, og selv om nogle ryttere faldt af undervejs, har der ikke været nogle alvorlige skader.

Christian Schou, der sammen med storebror Andreas Schou og Bo Kristoffersen driver Absolute Horses, deltog ikke selv som rytter. Han havde rigeligt at gøre som arrangør, og tilmed fik han og hans kone Camilla en datter natten efter første stævnedag – hun var først ventet efter stævnet. /DAN

Den ellers normalt gode bane blev sat under vand af et skybrud. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ny Tirsdag

Så er der DM i grydelapper

Ny Tirsdag

Gymnastikforeninger i nyt samarbejde

Ny Tirsdag

Krattet er klar til gæster

Ny Tirsdag

Golfklubben får nye medejere

Ny Tirsdag

Tyve år med fodboldskole i Rødding

Ny Tirsdag

Elever er klar til at komme videre

Ny Tirsdag

O. klasse venter forude

Annonce