Annonce
Nytirsdag

Louise går benhårdt efter mekanikerdrømmen

Louise Brohus Pedersen bestod i sidste uge sin svendeprøve til mekaniker. Den 26. januar er hun færdiguddannet, men allerede nu er hun i gang med at søge arbejde. Foto: Dorthe Andresen
Piger kan ikke være mekanikere. Det har 21-årige Louise Brohus Pedersen måtte høre flere gange. Men hun har stædigt holdt ved og bestod i sidste uge sin svendeprøve.

Københoved: 21-årige Louise Brohus Pedersen, der bor med kæresten Rasmus i en lejlighed i Københoved, har aldrig været et sekund i tvivl om, at hun ville uddanne sig til mekaniker.

- Min far og min onkel har begge arbejdet som mekanikere, så jeg har været meget med i værkstedet som barn. Jeg kunne også bedst lide at lege med biler, så jeg kidnappede min brors biler. Da jeg blev lidt ældre, begyndte jeg at skille dem ad, men det var ikke altid, jeg kunne finde skruerne igen. Så jeg blev god til at lime, smiler Louise Brohus Pedersen, der i sidste uge bestod svendeprøven til mekaniker.

For hun er helt i sit es, når hun kan få lov til at arbejde med biler.

- At skrue og rode med biler har altid fascineret mig, siger den unge mekanikersvend, der bliver færdiguddannet den 26. januar, men hun er allerede gået i gang med at søge efter arbejde.

Lige siden hun var barn, har Louise Brohus Pedersen elsket at rode med biler - både sammen med sin far og sin onkel. Så hun har aldrig været i tvivl om, at hun vil være mekaniker. Foto: Dorthe Andresen

Fascinationen af biler gælder både de nye modeller, men i den grad også de helt gamle, for sammen med sin far har hun en Ford Mustang fra 1969 - en bil som de sammen godt kan bruge tid på at arbejde på.

- I de nye biler er fejlfinding lidt lettere, for de giver selv et hint om, hvor noget er galt. I de gamle biler må man bare prøve sig frem, indtil man finder fejlen, fortæller Louise Brohus Pedersen.

Piger kan også blive mekanikere

Hun er heldigvis af en stædig natur, så når nogen siger, at ting ikke kan lade sig gøre, så skal hun gerne bevise det modsatte.

- Mine lærere startede med at sige til mig, at det var urealistisk, at jeg skulle være mekaniker, for jeg var jo en pige, siger Louise Brohus Pedersen og tilføjer, at der på den tekniske skole i Skjern, hvor hun tager sin uddannelse, i løbet af de seneste 11 år kun har været to piger, der har taget uddannelse - Louise er den ene af dem.

Og at viljen til at nå sit mål har været der, beviser Louise Brohus Pedersen hver eneste dag, når hun sætter kursen mod uddannelsen - for der er 90 kilometers kørsel hver vej, så det kan godt blive nogle lange dage.

Da hun havde fået kørekort, købte Louise Brohus Pedersen en Opel Astra fra 1996, som hun selv har skruet en del i. Bilen har hun stadig, men hun har planer om at skifte den ud. Foto: Dorthe Andresen

- Som regel kører jeg ved klokken 4.40-5-tiden om morgenen, og jeg er nogle gange først hjemme ved klokken 17.30-18, fortæller Louise Brohus Pedersen, der om kort tid sammen med kæresten flytter fra Københoved og til Lønborg, der ligger vest for Tarm.

For her har kæresten, der er uddannet landmand, fået arbejde i nærheden, og det er derfor også i det område, Louise Brohus Pedersen skal i gang med at søge arbejde.

- Min første prioritet er at få et arbejde som mekaniker, men ellers skal jeg bare tjene nogle penge, siger Louise Brohus Pedersen, der på sigt også godt kunne tænke sig at få sit helt eget værksted.


At skrue og rode med biler har altid fascineret mig.

Louise Brohus Pedersen


- Men i første omgang skal vi bare have sparet op til at kunne købe et nedlagt landbrug, så kan jeg måske starte op der, smiler Louise Brohus Pedersen, der - selvom hun har bevæget sig ind på et mandedomæne - ikke har problemer med at være ene pige.

- Nej, jeg hygger mig rigtig meget, men jeg er heller ikke sart. Jeg har jo altid rendt rundt med drengene, men der er da et lidt andet ordforråd. Men mange af dem, jeg er på hold med, synes, at det er fedt, kommer det med et lidt skævt grin.

Annonce

Tag kampen op

Louise Brohus Pedersen er heller ikke i tvivl om, hvad hun vil sige til andre piger, der går med planer om at uddanne sig til mekaniker.

- Tag kampen op. Gør det og vær ligeglad. Piger kan også blive mekanikere. Drengene er ikke så slemme, siger Louise Brohus Pedersen, der mener, at der er flere fordele ved at være kvindelig mekaniker.

- Pigerne er måske lidt bedre til at holde overblikket og bedre til at koble af, hvis det bliver lidt for meget lige pludselig.

Annonce
Annonce
Nytirsdag

Ny butik: Gå på oplevelse i Growupp

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Aftenvandring i Genforeningens Tegn

Nytirsdag

Jels Tennisklub slår igen dørene op

Nytirsdag

Lintrup samlede 23,5 kg affald ind

Nytirsdag

Indsamling satte rekord

Nytirsdag

Landsbymuseum slår snart dørene op

Annonce