Annonce
Ny Tirsdag

Mørketal afslører farligt vejkryds

Fordi Haderslevvej går i et langt blødt sving, opdager trafikanter ad Gilbjergvej måske alt for sent, at der alligevel ikke var fri bane til at krydse vejen, når en bil uventet dukker op i svinget. Foto: Søren Dippel
Endnu en vejlukning kan komme på tale i Skodborg. Tidligere blev Parkvej lukket ud til Haderslevvej. Måske kan det gå på samme måde med Gilbjergvej.
Annonce

Skodborg: Selv om højeste tilladte hastighed på Haderslevvej ved Skodborg er 60 kilometer i timen, er der sket flere uheld her, end politiet hidtil har registreret.

Politiets statistik viser, at der i krydset ved Gilbjergvej sidste år skete et par uheld. Men da Vejen Kommune i november 2018 begyndte et samarbejde med skadestuerne, som har registreret nøjagtigt hvor, patienterne var kommet til skade, stod det snart klart, at der er sket endnu flere uheld her.

Vejen Kommunes trafiksikkerhedskoordinator Anders Pedersen fortæller, at politikerne nu skal overveje, hvad der kan gøres for at forbedre sikkerheden i vejkrydset ikke mindst for de bløde trafikanter.

Problemet er, at for eksempel cyklister, som kommer fra Skodborg by ad Gilbjergvej og skal krydse Haderslevvej, kan have svært ved at orientere sig. Fordi Haderslevvej går i et langt blødt sving, opdager de måske alt for sent, at der alligevel ikke var fri bane til at krydse vejen, når en bil uventet dukker op i svinget.

- Vi har været klar over, at der her er nogle mørketal, og derfor skal vi til at overveje forskellige løsninger på problemet, siger Anders Pedersen.

Problemet havner på dagsordenen for det næste møde i Udvalget for teknik og miljø.

- Det er en af vores sorte pletter i trafikken, og lige siden vi har fået tallene fra skadestuerne, har vi opdaget, at flere lette trafikanter er kommet til skade her, siger Vagn Sørensen, der er formand for udvalget.

- Der er forskellige muligheder. Vi kan sætte et skilt op med fuldt stop, men det er vores erfaring, at efter et stykke tid, er der alligevel bilister, som ikke mere retter sig efter skiltningen, siger Anders Pedersen.

Det en problemstilling, som vi for år tilbage også havde ved krydset på Haderslev ved Parkvej og Gejlager. Her blev Parkvej også lukket, og det har vi vænnet os til.

Kim Nielsen, talsmand, Skodborg Lokalråd

Annonce

Et fortilfælde

En anden mulighed er at opkøbe jord på begge sider af Haderslevvej for at kunne forskyde vejkrydset. To T-kryds er mere trafiksikkert end et firbenet vejkryds.

Vejkrydset kunne måske også erstattes af en rundkørsel, men så vil bilister ad Haderslevvej blive mødt af to rundkørsler lige efter hinanden.

Endelig kunne der også etableres en lysregulering, eller også kunne det stykke af Gilbjergvej, som munder ud i krydset inde fra byen, lukkes helt af ud mod Haderselvvej.

- At etablere en rundkørsel på stedet er en dyr løsning, som vi nok ikke har økonomi til at kunne gennemføre. Der er jo heller ikke den store trafik ad Gilbjergvej, siger Vagn Sørensen.

Hvilken løsning, der er den mest hensigtsmæssige, skal medlemmerne af udvalget tage stilling til på det næste møde.

- Vi kommer måske også til at tage en diskussion med lokalrådet, siger Vagn Sørensen.

I en kommentar til sagen siger Kim Nielsen, som er talsmand for Skodborg Lokalråd, at lokalrådet allerede har drøftet problemstillingen.

- Det en problemstilling, som vi for år tilbage også havde ved krydset på Haderslev ved Parkvej og Gejlager. Her blev Parkvej også lukket, og det har vi vænnet os til. I lokalrådet er vi enige om at pege en tilsvarende lukning af det stykke af Gilbjergvej, som munder ud i krydset inde fra byen, siger Kim Nielsen.

Han forventer dog, at sagen bliver sendt i høring blandt de husstande, som i givet fald vil blive berørt – borgerne på Præstevænget, Bøge Allé og Gilbjergvej.

- Der er forskellige muligheder. Vi kan sætte et skilt op med fuldt stop, men det er vores erfaring, at efter et stykke tid, er der alligevel bilister, som ikke mere retter sig efter skiltningen, siger Vejen Kommunes trafiksikkerhedskoordinator Anders Pedersen. Foto: Søren Dippel
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ny Tirsdag

Tyve år med fodboldskole i Rødding

Ny Tirsdag

Elever er klar til at komme videre

Ny Tirsdag

O. klasse venter forude

Mest læste

Annonce