Annonce
Nytirsdag

Maiken, Anne Margrethe og Stinne tager tre år for kirken

De tre nye i menighedsudvalget ved Rødding Frimenighedskirke. Fra venstre er det Maiken Skov, Anne Margrethe Nissen og Stinne Stenger. Foto: Dorthe Andresen
Stinne Stenger, Anne Margrethe Nissen og Maiken Skov sagde alle tre ja, da de blev opfordret til at bliver en del menighedsudvalget ved Rødding Frimenighed.
Annonce

Rødding: Der er et godt fællesskab, højt til loftet og plads til at komme med nye ideer og tanker.

Det er blandt andet noget af det, som kendetegner Rødding Frimenighedskirke. I hvert fald hvis man spørger de tre nyeste medlemmer af kirkens menighedsudvalg, 41-årige Stinne Stenger, 43-årige Anne Margrethe Nissen og 48-årige Maiken Kirsten Skov.

De tre valgte at sige ja, da de blev opfordret til at blive en del af menighedsudvalget.

- Jeg har været med i kirken hele mit liv på nær to år, hvor jeg boede på Sjælland. Så det har været en stor del af vores familie. Da jeg blev spurgt, om jeg havde lyst til at være med, tænkte jeg, at det kunne være meget rart at se det indefra i stedet for bare udefra, siger Maiken Kirsten Skov, der også allerede har gjort sig nogle tanker om, hvad hun vil arbejde for.

De tre nye

Stinne Stenger er 41 år gammel og bor i Harreby.

Hun er gift med Laust, og parret har tre børn på 11, 13 og 15 år.

Hun arbejder som pædagogmedhjælper i Ribe, men begynder inden længe som pædagogstuderende i Esbjerg.

Maiken Kirsten Skov er 48 år gammel og bor i Rødding.

Hun har tre børn på 10, 12 og 23 år.

Hun arbejder som lærer ved Højmarkskolen i Holsted.

Anne Margrethe Nissen er 43 år gammel og bor i Rødding.

Hun er gift med Peter. Familien tæller også i alt fire børn på 1, 3, 15 og 17 år.

Hun er uddannet lærer, men er lige nu på barsel.

- Jeg kunne godt tænke mig, at der kom mere til børnegruppen, eventuelt noget eftermiddagshygge, hvor man for eksempel lavede perleplader i kirken, så det ikke kun er dåben og babysalmesang og så pludselig konfirmation.

Annonce

Unge medlemmer

Selvom de tre kvinder med deres forholdsvis unge alder er med til at trække aldersgennemsnittet i udvalget lidt ned, så har de ikke planer om at gå i gang med at revolutionere det hele.

- Jeg tænker, at det lige i starten er sådan lidt "go with the flow" og se, hvordan det er, siger Stinne Stenger.

Fra venstre er det Stinne Stenger, Maiken Kirsten Skov, Anne Margrethe Nissen og frimenighedspræst Mette Geil. Foto: Dorthe Andresen

De tre nye medlemmer bliver en del af det ni mands store menighedsudvalg, der igen er inddelt i forskellige underudvalg, der har hver sit ansvarsområde.

Stinne Stenger er kommet i arrangementsudvalget, Maiken Skov er kommet i arrangementsudvalget og grønt udvalg, mens Anne Margrethe Nissen er i grønt udvalg og kommunikationsudvalget.

Annonce

Tre år i udvalget

I modsætning til folkekirken, hvor der er valg til menighedsråd hvert fjerde år, og hvor det er alle menighedsrådets medlemmer, der er på valg, så fungerer det lidt anderledes i frimenigheden.

Hvert år er tre af menighedsudvalgets medlemmer på valg. På den måde er der løbende udskiftning i udvalget - og mulighed for, at der med jævne mellemrum kommer nye øjne på arbejdet med kirken.


Der er plads til mere udfoldelse, og folk snakker meget med hinanden. Man kommer hinanden mere ved.

Anne Margrethe Nissen, nyt medlem af Rødding Frimenigheds menighedsudvalg


- Menighedsudvalget drager omsorg for mennesker, liv og vækst i kirken, fortæller Mette Geil, der siden 2007 har været præst i Rødding Frimenighedskirke.

I alt har frimenigheden lidt over 1000 medlemmer, heraf er de cirka 200 børn. Medlemmer kommer fra et stort geografisk område, blandt andet Ribe og Kolding.

Annonce

Ikke så stift

Noget af det, der - ifølge de tre nye medlemmer af menighedsudvalget - kendetegner frimenigheden er som nævnt i begyndelsen af artiklen blandt andet det gode fællesskab.

- Men det er heller ikke så stift, ikke så højtideligt, som det måske kan være i folkekirken, siger Maiken Kirsten Skov.

Stinne Stenger, Anne Margrethe Nissen og Maiken Kirsten Skov glæder sig til for alvor at komme i gang med arbejdet i menighedsudvalget. Foto: Dorthe Andresen

- Der er plads til mere udfoldelse, og folk snakker meget med hinanden. Man kommer hinanden mere ved, supplerer Anne Margrethe Nissen, der i modsætning til de to andre kvinder endnu ikke har været medlem af frimenigheden så længe.

- Jeg meldte mig ind for tre år siden, da jeg skulle giftes. Jeg ville gerne have, at vi var i den samme kirke. Jeg synes, at det er et spændende sted, der har mange ting i gang, siger Anne Margrethe Nissen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Trine og Easy er på vej mod toppen

Nytirsdag

Lindab vandt Byggeriets Energipris

Nytirsdag

Naturens Dag ved Jels Voldsted

Mest læste

Nytirsdag

En sten til minde om Æ Kleinbahn

Nytirsdag

Cirkus lagde vejen forbi Enghaven

Nytirsdag

Gymnasterne er klar til en ny sæson

Nytirsdag

Karin har været 30 år på Finnmarken

Nytirsdag

Fubbi tryllebandt børnene

Nytirsdag

Koret er klar igen

Nytirsdag

Så kan der igen danses i hallen

Nytirsdag

Jazztonerne fylder kirkerummet

Nytirsdag

Jan fejrer to årtier ved bassinkanten

Nytirsdag

Kunsten at arbejde med glas

Annonce