Annonce
Nytirsdag

Miljøminister taler ved landbrugets nytårskur

Miljøminister Lea Wermelin taler ved SLF's nytårskur den 6. januar. Arkivfoto: John Randeris
Sønderjysk Landboforening inviterer til nytårskur 6. januar 2020, hvor foreningen vil sætte fokus på regeringens ønske om mere natur og miljø, og hvad det kan få af betydning for dansk landbrug.
Annonce

Sønderjylland: "Er der landbrug i Danmark, når jeg bliver stor?"

Det er overskriften på Sønderjysk Landboforenings - SLF - invitation til Nytårskur 2020, der holdes 6. januar i Agerskov Hallen. Med billedet af en smilende pige, der står og ser ud i horisonten – sætter SLF fokus på noget af det, der optager de fleste i landbruget lige nu:

Hvad skal der ske med dansk landbrug? Hvad vil politikerne med os? Hvad skal vi leve op til af miljø- og naturkrav? Hvilke fødevarer skal vi producere i fremtiden? Hvordan kommer vi videre med generationsskifte?

- Vi landmænd ser os som en del af løsningen på mange af de udfordringer, Danmark står overfor. Vi vil gerne gøre en aktiv indsats for at værne om vores dyr, miljø og natur, så der også er et dansk landbrug, en rig natur og nogle gode kvalitetsfødevarer til vores børn og efterkommere i fremtiden. Men vi er også flere, der rigtig gerne vil vide, hvad regeringen egentlig tænker og vil med os, siger Christian Lund, der er formand for SLF, i en pressemeddelelse.

Han fortsætter: - Det skal ingen hemmelighed være, at mange af vi landmænd føler, at der kommer stadig flere krav og regler, vi skal efterkomme – omkring natur, miljø, efterafgrøder, jordudtagning, minivådområder osv. Og flere skal også i gang med at overveje, hvad der skal ske med gården - skal den kommende generation overtage eller hvad skal der ske? Det store spørgsmål er: Hvad skal der ske med dansk landbrug? Det vil vi gerne have nogle svar på den 6. januar.

Ved nytårskuren kan man blandt andet høre taler af miljøminister Lea Wermelin med temaet "Regering med grønt mandat – Grønne løsninger der virker i praksis?", præsident for Danmarks Naturfredningsforening Maria Reumert Gjerding om "Naturaftalen med L&F – Naturens og klimaets krav til fødevareproduktionen" og formand for L&F Martin Merrild med "Glade landmænd, rig natur og rent miljø – det giver mad på bordet og en fremtid for alle."

Tilmelding til nytårskuren skal ske på slf.dk. /DAN

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Trine og Easy er på vej mod toppen

Nytirsdag

Lindab vandt Byggeriets Energipris

Mest læste

Nytirsdag

Naturens Dag ved Jels Voldsted

Nytirsdag

En sten til minde om Æ Kleinbahn

Nytirsdag

Cirkus lagde vejen forbi Enghaven

Nytirsdag

Gymnasterne er klar til en ny sæson

Nytirsdag

Karin har været 30 år på Finnmarken

Nytirsdag

Fubbi tryllebandt børnene

Nytirsdag

Koret er klar igen

Nytirsdag

Så kan der igen danses i hallen

Nytirsdag

Jazztonerne fylder kirkerummet

Nytirsdag

Jan fejrer to årtier ved bassinkanten

Annonce