Annonce
Nytirsdag

Minigolfbane godt på vej i Øster Lindet

Fra venstre er det Morten og Sandie Ricksen og Sofie Kloppenborg-Skrumsager, der er i gang med at sætte marksten, der udgør banernes kanter. Foto: Dorthe Andresen
Annonce

ØSTER LINDET: - Det er gået over al forventning. Vi havde forventet, at det ville tage et års tid, men jeg er imponeret over, hvor hurtigt det er gået.

Sådan siger Mogens Jensen, der er formand for Øster Lindet Idrætsforening, og det eller rettere dem, der imponerer, er den gruppe på ti til 15 frivillige, der stort set hver weekend mødes på det grønne areal bag Landsbyhuset i Øster Lindet.

Her er de ved at bygge en minigolfbane med 18 huller. En af initiativtagerne til banen er Alice Ricksen.

Evald Nielsen, til venstre, har tegnet minigolfbanen. Alice Ricksen foreslog Øster Lindets Idrætsforening at få anlagt en bane, og Mogens Jensen, formand for foreningen, er imponeret over, hvor hurtigt arbejdet er skredet frem. Foto: Dorthe Andresen

- Jeg spurgte formanden, om vi ikke skulle have en minigolfbane, og han sagde så, at det var noget, de havde snakket om, fortæller Alice Ricksen, der også var "leveringsdygtig" i en arkitekt til banen, nemlig hendes svoger Evald Nielsen, der bor i Toftlund.

- Min svoger har selv en minigolfbane med seks huller i sin have, kommer det med et smil fra Alice Ricksen.

Annonce

Tegnet og designet

Hun spurgte derfor svogeren, om han ville være interesseret i at hjælpe med at få bygget en bane i Øster Lindet. Og det var han.

Banen i Øster Lindet kommer dog til at skille sig væsentligt ud i forhold til mange andre minigolfbaner, for banerne bliver bygget op med marksten som kanter.

- Jeg spiller selv golf, og jeg kan godt lide det at se på naturen. Derfor var det naturligt at vælge naturprodukter og ikke de firkantede baner, som jeg kalder billiardgolf, lyder det fra Evald Nielsen, der holder godt øje med, at de frivillige også lægger de mange sten der, hvor han havde tænkt det.

For når først kanterne er lavet i stenene, så skal selve banen støbes i beton, inden den bliver beklædt med kunstgræs - endda i forskellige farver.

For mens selve banen er i grønt kunstgræs, så er udslagsstederne i sort, og der er blandt andet også lavet en "vandløb" ved nogle af banerne, og de områder er naturligvis beklædt med blåt kunstgræs.

Annonce

Vil samle generationer

Det er ikke kun borgerne i Øster Lindet, der vil kunne bruge minigolfbanen, når den står færdig. Planen er, at alle, der har lyst, skal have mulighed. Og formanden for idrætsforeningen er ovenud tilfreds med det nye byggeprojekt i byen.

- Vi er stolte og glade over det. Vi har tidligere haft det oppe at vende som en god idé, fordi vi kigger på, hvad vi kan gøre for at samle generationerne, fortæller Mogens Jensen, der dog alligevel var lidt tilbageholdende i begyndelsen.

Der er stadig et stykke vej, før minigolfbanen er helt færdig, men som det ses bliver banerne markeret med marksten. Foto: Dorthe Andresen

- Vi var lidt skeptiske over så stort et projekt, men jeg er imponeret over, at man har formået at holde de samme frivillige i gang så længe, siger Mogens Jensen.

- Ja, de spørger, hvornår er næste gang, når de går. Og det gode er, at alle ved, hvad de skal lave, siger Alice Ricksen.

Kigger man rundt på de frivillige, der denne dag er i gang, så er de også hver især i gang med de opgaver, de har fået tildelt - samtidig med at de hygger sig i hinandens selskab.

Og hvis alt går efter planen, så regner Evald Nielsen med, at minigolfbanen kan være færdig i august eller september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Trine og Easy er på vej mod toppen

Nytirsdag

Lindab vandt Byggeriets Energipris

Nytirsdag

Naturens Dag ved Jels Voldsted

Nytirsdag

En sten til minde om Æ Kleinbahn

Nytirsdag

Cirkus lagde vejen forbi Enghaven

Nytirsdag

Gymnasterne er klar til en ny sæson

Nytirsdag

Karin har været 30 år på Finnmarken

Nytirsdag

Fubbi tryllebandt børnene

Nytirsdag

Koret er klar igen

Nytirsdag

Så kan der igen danses i hallen

Nytirsdag

Jazztonerne fylder kirkerummet

Annonce