Annonce
Ny Tirsdag

Næsten 22.000 har set årets vikingespil

21.738 tilskuere har set årets vikingespil "Ringguldet." Arkivfoto: Martin Ravn
Jels-vikinger har modtaget de sidste stående ovationer fra publikum i 2019-sæsonen. En sæson der, trods det meget omskiftelige sommervejr, har været forrygende med hele 21.738 tilskuere på det smukke amfiteater ved Jels Nedersø.
Annonce

Jels: Efter sidste års rekordsommer, både vejr- og publikumsmæssigt, så var det med en vis ærefrygt at vikingerne fra Jels gik ind til 2019-sæsonen, hvor man ikke alene skulle følge op på sidste sæsons publikumsrekord, men man skulle også se, om man kunne lave et hattrick med over 20.000 publikummer tre år i træk.

Samtidig skulle der også arbejdes sammen med fire nye professionelle, som ikke havde lavet vikingespil i Jels før.

- Vi tog en chance med udskiftning på så mange centrale pladser, men vi må sige, at vi har fået fuld valuta for pengene. Vores nye instruktør, Louise Schouw, har fået det bedste frem i alle skuespillere, og de to nye scenografer har i samarbejde med vores systue kreeret de flotteste kostumer og med scene- og rekvisitholdet skabt smukke rekvisitter og fantastiske kulisser med blandt andet to drejescener, siger Bruno Schmidt Bennedsen, formand for Jels Vikingespil, i en pressemeddelelse.

Han fortæller, at lysdelen er noget af det, der har været fokus på ved årets vikingespil.

- Vi havde også satset en hel del på lys-delen i år og vores nye lysdesigner Clement Irbil havde, sammen med vores dygtige lyshold, fået sammensat en utroligt flot lysopsætning, som bare var prikken over i'et, og som har fået utrolig meget ros fra både anmeldere og publikum.

Vi tog en chance med udskiftning på så mange centrale pladser, men vi må sige, at vi har fået fuld valuta for pengene. Vores nye instruktør, Louise Schouw, har fået det bedste frem i alle skuespillere, og de to nye scenografer har i samarbejde med vores systue kreeret de flotteste kostumer og med scene- og rekvisitholdet skabt smukke rekvisitter og fantastiske kulisser med blandt andet to drejescener.

Bruno Schmidt Bennedsen

Annonce

Tredje mest sete vikingespil

Frygten blev dog gjort til skamme, da vikingerne, på trods af det noget ustadige sommervejr, nåede op på hele 21.738 tilskuere, og dermed blev Ringguldet det tredje mest sete vikingespil gennem tiden.

Fredag den 19. juli nåede vikingerne endnu en milepæl, da gæst nummer 700.000 indløste billet til forestillingen. Jubilæumsgæsten, Kirsten Christensen fra Øsby ved Haderslev, blev overrasket med et hil og heja, blomster og en gavekurv med blandt andet billetter til næste års forestilling.

Nu er vikingerne gået i gang med det store oprydningsarbejde. Scenen skal tømmes, rekvisitter og kostumer skal tilbage på det store lager, og bestyrelsen skal have gjort endelig status over året, der er gået. Men allerede inden 2019-sæsonen er afsluttet, er man for længst gået i gang med forberedelserne til næste års forestilling, som bærer titlen "Krakes Kæmper." Det er igen Louise Schouw, der tager plads i instruktørstolen.

Gæsterne kan således også næste år forvente masser af kærlighed, dramatik, og kampe på liv og død på den smukke friluftsscene i Jels, når vikingerne fra fredag den 3. juli 2020 åbner dørene til forestillingen.

Billetsalget begynder søndag den 1. december.

Annonce
Annonce
Ny Tirsdag

Børnene besøgte dyrene i zoo

Annonce
Annonce
Ny Tirsdag

Gå et maraton med andre

Annonce
Forsiden netop nu
Ny Tirsdag

Rødding-mesterskab i golf afviklet

Ny Tirsdag

Fra fuldt hus til tomme værelser

Ny Tirsdag

Så er der DM i grydelapper

Ny Tirsdag

Gymnastikforeninger i nyt samarbejde

Ny Tirsdag

Krattet er klar til gæster

Ny Tirsdag

Golfklubben får nye medejere

Ny Tirsdag

Tyve år med fodboldskole i Rødding

Ny Tirsdag

Elever er klar til at komme videre

Annonce