Annonce
Nytirsdag

Nedlukning vil give rekordfå juleindbrud

På baggrund af erfaringer fra coronanedlukningen i foråret, vurderes det, at antallet af indbrud i julen bliver historisk lavt i år. Modelfoto: Colourbox
Antallet af indbrud i julen bliver historisk lavt i år. Det vurderer Topdanmark baseret på erfaringerne fra corona-nedlukningen i foråret, hvor antallet af anmeldte indbrud var markant lavere end normalt.
Annonce

Hele landet: Normalt er juledagene højtid for indbrudstyve, fordi mange efterlader huset tomt og tager på julebesøg hos familien. Men corona-nedlukningen gør, at mange fejrer jul hjemme i år, og derfor forventer Topdanmark usædvanligt få indbrud.

- Vi forventer en jul med rekordfå indbrud. Baseret på vores erfaringer fra foråret, så falder antallet af indbrud markant, når samfundet bliver lukket ned, som det vi ser nu. Langt færre huse vil være efterladt hen over julen, og det giver svære arbejdsbetingelser for indbrudstyvene, siger Rasmus Ruby-Johansen, skadedirektør i Topdanmark, i en pressemeddelelse.

Topdanmark oplevede, nærmest fra den ene dag til en anden, mere end en halvering af antallet af indbrud anmeldt til forsikringsselskabet, da myndighederne lukkede landet ned i foråret. I april, maj og juni 2020 blev kun begået 2.826 indbrud i private hjem, viser de samlede tal fra Danmarks Statistik. Det var 43 pct. lavere end samme periode i 2019.

Sidste år blev der ifølge Danmarks Statistik begået 922 indbrud i juledagene (23. – 31. december 2019) - juleaften var topscorer med 211 anmeldte indbrud. De tal forventer Topdanmark bliver væsentligt lavere i år.

Annonce

Pas ekstra på

Topdanmark opfordrer til, at danskere, der ikke er hjemme til jul, er særligt opmærksomme på at sikre deres hus mod indbrud.

- I år vil et hus, der ser helt forladt ud i julen, tiltrække sig ekstra opmærksomhed hos indbrudstyve. Sørg derfor for at få huset til se beboet ud for eksempel ved at bruge tænd-og-sluk-ure til lamperne i huset. Få gerne naboen til at se efter huset og parkere deres bil i indkørslen, siger Rasmus Ruby-Johansen, og fremhæver at det også er vigtigt at have sikret huset med ordentlige låse og sikringsbeslag til vinduerne.

Højest på tyvenes ønskeseddel til jul er smykker i guld og sølv, ure og dyrt design, viser skadesanmeldelserne hos Topdanmark.

Sådan kan du undgå indbrud

* Lås og luk døre og vinduer.

* Sørg for at dit hjem er lyst op, som om du selv var hjemme.

* Er du væk over længere tid, så sæt timer på en række af dine lamper, så dit hjem ser beboet ud.

* Gå hjemmet igennem med "tyvens briller på" og gem værdifulde ting væk.

* Kan tyven kigge ind i dit hjem, så lad det se beboet ud. Mange mennesker rydder for eksempel pænt op, inden de tager hjemmefra - og det kan tyven se.

* Fortæl dine naboer, hvornår I er hjemme og ude, og sørg for, at andre tømmer din postkasse og rydder dit fortov, hvis du er væk i længere tid.

Fortæl ikke på de sociale medier, hvis du er væk hjemmefra – du kan lægge de hyggelige julebilleder op, når du kommer hjem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Ny flot bro er på plads

Nytirsdag

Vandretur på den lokale camino

Nytirsdag

Julemænd tager imod byens gæster

Nytirsdag

Ny udstilling hos Design Classique

Annonce