Annonce
Nytirsdag

Nu skal julemanden vækkes

Julemanden skal traditionen tro vækkes ved Jels Mølle på søndag den 28. november. Arkivfoto: Pia Mortensen
Julemanden ligger og snorker på loftet af Jels Mølle – men nu er det altså på tide at få ham vækket, så han kan nå alle sine gøremål inden det bliver jul.

I år inviterer Jels Borgerforening til julemandsvækning søndag den 28 november. Traditionen tro skal julemanden følges ned på torvet, hvor han hjælper med at få lysene i det store juletræ tændt, men inden da bliver møllen åbnet op for alle som har lyst til at kigge indenfor.

- Det er en direkte udløber af det fine samarbejde, vi oplevede til høstfesten i september, siger Tanja Bachmann Hansen, formand for borgerforeningen i en pressemeddelelse.

- Vi fik en henvendelse fra Kasper Sellebjerg som er formand for Jels Mølleforening. Han synes det kunne være hyggeligt at bruge møllen som julestue nogle timer, inden julemanden skal vækkes.

Annonce

De to foreninger har derfor aftalt at dørene slås op klokken 14. Inde i møllen vil der være mulighed for at købe gløgg, kakao, saftevand og æbleskiver. Her er der også mulighed for at sidde lunt indendørs, hvis det danske vintervejr driller.
Børn – og deres voksne – kan lave en lille juledekoration, som kan tages med hjem. Borgerforeningen sørger for at der er lidt forskelligt gran og pynt, men man skal selv have et stearinlys og en egnet skål eller fad med.

Klokken 16 er det tid til at gå udenfor. Mon ikke den kære gamle julemand kan vækkes med en julesang eller to? Bagefter går turen ned til torvet, og det flotte træ som står klar og blot venter på at få lysene tændt.
I år hjælper Michael Toftmann Schmidt med at synge for på de kendte julesange, og bagefter bliver der delt godteposer ud til alle børnene.

Efter julemanden er blevet vækket, skal træet på torvet tændes, og der skal danses om juletræet. Arkivfoto: Pia Mortensen
Annonce
Nytirsdag

Blomsterpigens datter er gået i mesterlære

Annonce
Nytirsdag

Infomøde kickstarter vikingesæson

Annonce
Nytirsdag

Rødding Bio er igen åben for publikum

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

150-årig sønderjyde fejrer fødselsdag

Nytirsdag

Charlotte har et selvstændigt gen: Butikken er hendes tredje barn

Nytirsdag

Region Syddanmarks teststeder tilbyder nu PCR- og hurtigtest for alle fra to år og op

Nytirsdag

Ny salgsdirektør hos Logitrans A/S

Nytirsdag

Årets prismodtagere 2021 i Jels skal findes

Nytirsdag

Kalorier – er det bare de der små mænd der lever i tøjskabet og syr vores tøj mindre?

Annonce