Annonce
Nytirsdag

Nu varer det ikke så længe som det har gjort

Tegningerne til det "nye" Rødding Centret har været klar længe. Og snart begynder håndværkerne på det store renoveringsarbejde. Illustration: Rødding Centret
Indenfor en overskuelig fremtid begynder håndværkerne på det store renoveringsarbejde i Rødding Centret. Centerleder håber på forståelse fra centrets brugere. Går alt efter planen, står det "nye" center klar til juni næste år.

Rødding: Ting tager tid. Og større ting tager længere tid. Sådan er det bare. Og sådan er det også, når der skal planlægges et stort renoveringsprojekt som det, der venter i Rødding Centret.

For renoveringsprojektet, der er det største siden 2002, hvor blandt andet Kultursalen kom til, skal ende ud i nye, opdaterede omklædningsfaciliteter, da de nuværende er helt fra hallens spæde start, ligesom der skal laves nye forenings- og mødelokaler, bedre opholdsarealer og laves nyt fitnesslokale.

Men nu begynder centerleder Klaus Svendsen at kunne ane lys for enden af den lange planlægningstunnel.

Annonce

- Vi har haft det oppe i styregruppen, og alt er godkendt og klar. Alt er klar til at blive lagt ud til fagentrepriserne, og vi regner med tilbud fra fire-fem i hvert fag, siger Klaus Svendsen.

Flot lokal opbakning

I alt kommer hele projektet til at koste 18 millioner kroner. Vejen Kommune har givet tilsagn om at betale de 14 millioner kroner, men resten skal Rødding Centret selv skaffe.

Derfor har der været gang i et større indsamlingsarbejde hos både private og lokale erhvervsdrivende. Og opbakningen har været rigtig flot.

- Lokalt har vi fået 575.550 kroner. Det er vi rigtig glade og stolte over, siger Klaus Svendsen.


Vi vil rigtig gerne skaffe flere penge selv, så vi ikke skal låne så meget. For jo mere vi låner, jo mere skal vi betale tilbage, og så vil der være andre ting, som vi ikke kan købe.

Klaus Svendsen, centerleder, Rødding Centret


Han fortæller, at centret også har søgt om støtte hos forskellige fonde. Indtil videre er det kun Norlys, der har givet tilsagn om 250.000 kroner. Men centret har dog ikke opgivet at finde penge hos fondene - selvom det har været svært at trænge igennem med renoveringsprojektet.

- Der er ikke så meget nytænkning ved byggeriet. Det er en modernisering. Det er en opgradering, og vi laver det, fordi det er nødvendigt og for at give de optimale rammer for vores brugere og gæster, siger centerlederen.

Annonce

Må gerne låne

Kommunen har også givet centret tilladelse til at optage et lån på op til 2,5 millioner kroner. Så meget håber Klaus Svendsen dog, at det ikke bliver nødvendigt at låne.

- Vi vil rigtig gerne skaffe flere penge selv, så vi ikke skal låne så meget. For jo mere vi låner, jo mere skal vi betale tilbage, og så vil der være andre ting, som vi ikke kan købe, siger Klaus Svendsen, der håber på brugere og gæsters forståelse, når først håndværkerne tager fat.

- De skal først hive alt det gamle ned. Og vi ved ikke helt, hvad vi kommer ind til. Hvis alt går vel, skal det hele gerne være færdigt midt juni 2022. Men vi håber på folks forståelse, når de ved, at der kommer noget bedre, siger Klaus Svendsen.

Han fortæller, at fitnessafdelingen naturligvis også bliver berørt, og dermed vil fitnessmedlemmerne ikke kunne træne i centret i en lang periode. Men det er der dog fundet en løsning på.

- Vi har lejet midlertidigt lokale nede i byen på Sønderallé (det tidligere Mission Afrika Genbrug, red.).

Her kan der derfor trænes, når coronasituationen igen tillader det - og så helt frem til, at centret igen åbner i nye, flotte rammer.

Sådan skal Rødding Centret ser ud efter udvidelse. Illustration: Rødding Centret
Det er blandt andet omklædningsrummene, som trænger til en gevaldig makeover. Klaus Svendsen håber på brugernes forståelse, når først håndværkerne går i gang. Foto: Dorthe Andresen
Rødding Centret udvidelse
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Filmpremiere med vin og musik

Nytirsdag

Veteranbiltræf nød stor interesse

Nytirsdag

Holtegården afholder OL

Annonce