Annonce
Nytirsdag

Ny dato for indvielse af kulturhistoriske turistruter

En folder viser hele grænseforløbet fra Hejlsminde i øst og til Vester Vedsted i vest. Den er beregnet til bilister og har en samlet længde på 155 kilometer. To store kort gør det let at finde vej. I Vejen Kommune er der tre lokale ruter. Pressefoto
Projektet "Her gik grænsen" skulle have indviet en række turistruter langs 1864-1920-grænsen den 17. maj. Arrangementet er aflyst og flyttet til maj næste år.
Annonce

Syd- og Sønderjylland: En række arkiver og museer i Kolding og Vejen kommuner har netop som led i genforeningsjubilæet lagt sidste hånd på en beskrivelse af kulturhistoriske ture omkring den gamle Kongeågrænse.

Det drejer sig om syv cykelruter på strækningen Hejlsminde til Villebøl. Hver rute er mellem 10 og 30 kilometer og er derfor velegnet til en cykeltur for hele familien. Der er lavet foldere, som i detaljer beskriver, hvor på ruten man finder spor og levn af den gamle grænse i form af gamle grænseovergange, bygninger og monumenter.

En større brochure følger hele grænseforløbet fra Hejlsminde i øst og til Vester Vedsted i vest. Den er beregnet til bilister og har en samlet længde på 155 kilometer. To store kort gør det let at finde vej. I Vejen Kommune er der tre lokale ruter.

Annonce

Indvies næste år

Det var planen, at ruterne skulle indvies med lokale events søndag 17. maj i år på fire forskellige steder langs den gamle grænse fra Hejlsminde til Skodborghus.

Arrangementerne er nu aflyst pga. corarestriktionerne og udsat et år. Ny indvielsesdato bliver søndag den 9. maj 2021

Fra søndag den 17. maj i år kan man gå ind på projektets hjemmeside https://sites.google.com/view/hergikgraensen. Fra samme dato kan man rekvirere de omtalte foldere på lokale turistbureauer, biblioteker og campingpladser i området. Folderne kan også printes ud fra hjemmesiden.

Bag projekt "Her gik grænsen" står Hejls-Hejlsminde Lokalhistoriske Arkiv, Christiansfeld Lokalhistoriske Arkiv, Kongeaamuseet, Skodborg Hjemstavnsarkiv, Skrave Hjemstavnsforening, Lintrup Lokalhistoriske Arkiv, Arkivrådet i Vejen Kommune og Museet på Sønderskov.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Trine og Easy er på vej mod toppen

Nytirsdag

Lindab vandt Byggeriets Energipris

Mest læste

Nytirsdag

Naturens Dag ved Jels Voldsted

Nytirsdag

En sten til minde om Æ Kleinbahn

Nytirsdag

Cirkus lagde vejen forbi Enghaven

Nytirsdag

Gymnasterne er klar til en ny sæson

Nytirsdag

Karin har været 30 år på Finnmarken

Nytirsdag

Fubbi tryllebandt børnene

Nytirsdag

Koret er klar igen

Nytirsdag

Så kan der igen danses i hallen

Nytirsdag

Jazztonerne fylder kirkerummet

Nytirsdag

Jan fejrer to årtier ved bassinkanten

Annonce