Annonce
Nytirsdag

Ny formand: De andre havde skumle planer med mig

Værsgo at skylle. Den nye formand for Skodborg Vandværk, Ole Dall, er stolt af at kunne levere prima kvalitetsvand til små 1000 husstande og virksomheder. Foto: Steen Rasmussen
Ole Dall var ikke klar over, han var udset som den nye formand, da han sagde ja til en bestyrelsespost i Skodborg Vandværk. Men det passer ham fint at påtage sig den slags tillidshverv.

SKODBORG: Man kan godt blive snigløbet, uden at tage det fortrydeligt.

Sådan en venlig type er der 45-årige, nyvalgte formand for Skodborg Vandværk Ole Dall. Han tager det med et smil, at den gamle bestyrelse - uden at fortælle ham det - havde udset ham som den nye formand, da han intetanende sagde ja til at kandidere til bestyrelsen - og blev valgt.

- Jeg har det fint med at påtage mig den slags opgaver, for nogen skal jo gøre det. Det passer mig godt, fortæller den nye formand.

Annonce

Ole Dall var med til at stifte byens motorcykelklub og kører stadig. Han har også været i bestyrelsen for børnehaven, ungdomsklubben og skolebestyrelsen. Omvendt er der da nogle forsamlinger, som han - indtil videre i al fald - er styret udenom. Han har for eksempel ikke været frivillig brandmand.

- Jeg siger ikke ja til det hele, selv om jeg da er og har været indblandet i en del, men jeg havde ingen betænkeligheder ved at sige ja til at blive formand i vandværket. Det er jo ikke som i gamle gange, hvor bestyrelsen klarede det hele - også at opkræve kontingent.


Jeg siger ikke ja til det hele, selv om jeg da er og har været indblandet i en del, men jeg havde ingen betænkeligheder ved at sige ja til at blive formand i vandværket.

Ole Dall


- I dag er det overskueligt. Vi holder fire møder om året og træffer de beslutninger, der er brug for. Vi har én ansat til at holde øje med værket, og et firma sørger for kontingent og regnskab. Og i øvrigt er det hele så digitaliseret og automatiseret, så det hele fungerer meget driftsikkert.

Ole Dall fortæller, at han er uddannet smed og teknisk interesseret. Det giver ham indsigt i vandværkets drift og funktion. Til daglig er han ansat som produktchef i GKN Wheels i Lunderskov.

Virksomheden, der har 350 ansatte, fremstiller dækfælge til langsomtkørende køretøjer - for eksempel landbrugs- og entreprenørmaskiner og sidder på en tredjedel af verdensmarkedet. Det er blandt andet Ole Dalls ansvar at holde kontakt til kunder og underleverandører i hele verden.

På vandværket er et af de overordnede mål at bevare værket på borgernes hænder. Det betyder blandt andet, at rør og pumper og bygninger skal holdes i tiptop stand, så myndighederne - og forbrugerne - er tilfredse med vandkvaliteten. Og den er høj.

Ole Dall fortæller, at vandet for eksempel ikke behøver renses i filtre, men sendes ud til de små hjem som den ægte og uforfalskede vare.

- Før coronaen havde jeg 80 rejsedage om året. Jeg tror ikke på, det kommer derop igen, selv når alt åbner, men der er nogle ting, som vi er nødt til at rejse efter. Det er altid bedst at komme ud at se nye kunder i øjnene, fortæller Ole Dall.

Fremover bliver bestyrelsesmøderne i vandværket afstemt med formandens rejsekalender.

Annonce
Annonce
Nytirsdag

Sommerstævne i krolfklubben

Annonce
Annonce
Nytirsdag

Rødding inviterer til torvedage

Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Rovfuglene begejstrer publikum i Glad Zoo

Nytirsdag

Endnu et topresultat i EM-serien: Gokartkører fra Skodborg er med i titelræset

Nytirsdag

Jubilar: Min far syntes, jeg skulle være frisør

Nytirsdag

Sommerlæsning: Slug disse klassikere i din ferie

Nytirsdag

På gensyn: Glade vikinger sagde farvel til Krakes Kæmper

Nytirsdag

Ny gangbro og platform klar til brug: Et godt sted at lege og hygge

Nytirsdag

100.000 kr. til to foreninger i Vejen Kommune: Går til vejleding af unge og sikkerhedsudstyr

Nytirsdag

Ole Nørskov leverede musikalsk indslag på Enghaven

Nytirsdag

Enghaven fik deres egen cirkusforestilling

Nytirsdag

Lokal autosvend er blevet udlært

Nytirsdag

Lokal vognmand: Kampen for at styrke transportbranchen fortsætter

Nytirsdag

Corona-nedlukningen fik Maria til at træffe vigtig beslutning: Nu har hun lagt sit arbejdsliv om

Nytirsdag

Rødding-kvinde helt til tops: Trine Mittag Jensen blev nordisk mester i første forsøg

Nytirsdag

Kirsten sagde et historisk farvel til Historisk Samfund

Nytirsdag

Donation: 10.000 kroner til Jels Børns Venner

Ugeavisen Haderslev

Hygum Hjemstavnsgård er klar til højsæsonen

Nytirsdag

Rødding Fri Fag- og Efterskole fejrede historisk dimission

Nytirsdag

Ny formand: Jeg elsker sport

Nytirsdag

Svømmeklub sætter punktum efter coronasæson

Nytirsdag

Søren landede sit drømmejob i maskinforretning

Nytirsdag

Et lokalsamfund i Vejen kommune kalder på optimering af vej

Annonce