Annonce
Nytirsdag

Ny klimastrategi på vej i Vejen Kommune

En ny klimastrategi er på vej i Vejen Kommune. Billedet her viser en solcellepark ved Holsted. Foto: Vejen Kommune
Sammen med 45 andre kommuner deltager Vejen Kommune i projekt "DK2020 – klimaplaner for hele Danmark."
Annonce

Vejen Kommune: Kommunerne har sat sig et klart klimamål: Inden 2050 vil de alle være netto nul-udledende af drivhusgasser.

Vejen derhen hedder en topambitiøs, lokal klimahandlingsplan, som kommunerne nu skal udvikle med støtte fra Realdania, KL og landets fem regioner. Her skal de arbejde med den samme standard for klimaplanlægning, som anvendes af nogle af verdens største og mest ambitiøse byer i det internationale bynetværk C40. Dermed er de danske kommuner med til at skrive decideret klimahistorie.

Vejen Kommune står over for at udarbejde en ny klimastrategi, og ser det som en god mulighed at gøre det i samarbejde med DK2020. At blive en del af projektet synliggør og dokumenterer, hvordan Vejen Kommune arbejder med at løse klimaudfordringerne. Samtidigt sikres det, at der anvendes en ensartet metode i hele landet, og det vil Vejen Kommune gerne bakke op om.

Borgmester Egon Fræhr glæder sig til at komme i gang med arbejdet.

- Vi ser det som en fordel at arbejde med klimaproblematikkerne i fællesskab, med mulighed for at lære af hinanden, udveksle løsninger og erfaringer og dermed udvikle, opdatere og tilpasse kommunens klimastrategi, så den lever op til C40s standard for klimaplanlægning, siger han i en pressemeddelelse.

Annonce

Klar til at smøge ærmerne op

Vejen Kommune er klar til at smøge ærmerne op. Der er nedsat en styregruppe, der er forankret i topledelsen samt en tværfaglig arbejdsgruppe.

Byrådet har vedtaget kommissoriet for arbejdet med en ny Klimastrategi og bekræftet, at det er de nationale mål, der arbejdes for at nå. Der er indarbejdet ressourcer i budgettet for 2021-2024 til arbejdet.

Siden klimastrategien blev vedtaget i 2012 har Vejen Kommune arbejdet med at nedbringe CO2 udledningen både for kommunen som virksomhed og som geografisk enhed. Kommunen arbejder blandt andet aktivt sammen med fjernvarmeselskaberne for at fremme omstillingen fra olie- og naturgasopvarmede boliger til fjernvarme.


Vi er meget bevidste om, at vi er en landkommune med landbrug og transporttunge erhverv. Vi kender vores styrker og har nu brug for input og sparring til at tænke ud af boksen og gøre noget udover det, som vi allerede gør i forvejen.

Egon Fræhr, borgmester, Vejen Kommune


På området for produktion af vedvarende energi arbejder Vejen Kommune særligt med biogas og solceller. Herudover arbejdes der aktivt med vådområder og lavbundsprojekter med dertil hørende jordfordeling, da det gør en forskel for emissionen fra landbruget.

- Vi er meget bevidste om, at vi er en landkommune med landbrug og transporttunge erhverv. Vi kender vores styrker og har nu brug for input og sparring til at tænke ud af boksen og gøre noget udover det, som vi allerede gør i forvejen, siger Egon Fræhr.

Vejen Kommune er optaget af at skabe de rammer, der skal til, for at landbruget og erhvervslivet kan gennemføre de forandringer, der er nødvendige for at komme i mål med opgaven. Her er der en lang tradition for at være i åben dialog med hinanden og for at samarbejde om løsningerne. Den tradition skal bæres ind i det fremtidige klimaarbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Ny flot bro er på plads

Nytirsdag

Vandretur på den lokale camino

Nytirsdag

Julemænd tager imod byens gæster

Nytirsdag

Ny udstilling hos Design Classique

Annonce