Annonce
Nytirsdag

Ny tilstandsrapport bliver lettere at forstå

Erna Christensen, indehaver af Nybolig i Rødding. Arkivfoto: Pia Mortensen
Et nyudviklet tilstandsrapport ved huseftersyn skal give danske boligkøbere bedre indblik i husets tilstand og behovene for renoveringer på kort og længere sigt.
Annonce

Rødding: Hvis man går med boligdrømme og forestiller sig at realisere dem dette efterår, bør man læse grundigt med her.

Sikkerhedsstyrelsen, der er ansvarlig myndighed for den velkendte tilstandsrapport, har nemlig justeret på kravene til tilstandsrapporten.

Fra 1. oktober 2020 blev det derfor nemmere for folk på boligjagt at gennemskue boligens tilstand, og samtidig stilles der nu krav til en mere præcis vurdering af, hvor presserende, omfattende og bekostelige eventuelle udbedringer på boligen vil være.

Bogstavsystem erstattes med farvekoder Blandt de største ændringer er, at de velkendte K1, K2, og K3'ere vil blive erstattet af farvekoder. Det sker for at imødegå tendenserne til misforståelse af det gamle system.


Den nye tilstandsrapport er en god nyhed for især køberne på det danske boligmarked. Rapporten bliver markant nemmere at forstå, og det bliver samtidig nemmere for køber at planlægge sit købsbudget ud fra anmærkningerne.

Erna Christensen, indehaver, Nybolig Rødding


Bygningens tilstand vil fremadrettet klassificeres i farvekode, efter hvor hurtigt skader skal ordnes. Et lignende farvekodesystem i elinstallationsrapporten vil give overblik over eventuel fare for brand og stød.

- Den nye tilstandsrapport er en god nyhed for især køberne på det danske boligmarked. Rapporten bliver markant nemmere at forstå, og det bliver samtidig nemmere for køber at planlægge sit købsbudget ud fra anmærkningerne, siger Erna Christensen, Nybolig Rødding.

I den nye tilstandsrapport skal skader, der kræver øjeblikkelig udbedring, markeres med rødt. Alvorlige skader, der bør udbedres, men som kan vente nogle år, skal markeres med gult. Skader af mindre karakter skal markeres med gråt. Endeligt skal skader, der kræver nærmere inspektion, markeres med sort.

Annonce

Fra gammelt til nyt

Det nye vurderingssystem kommer som led i udviklingen af en ny fælles it-platform, som nu vil blive fælles for tilstands- og elinstallationsrapporten. Den nye platform erstatter et 15 år gammelt system til tilstandsrapporter, og for elinstallationsrapporter erstatter platformen et system, der er otte år gammel.

Da nyligt udarbejdede tilstandsrapporter er gyldige i seks måneder, vil man stadig kunne finde tilstandsrapporter med bogstavsystem frem til udgangen af marts 2021. Elinstallationer er gyldige i 12 måneder, hvorfor man også her vil kunne møde tilstandsrapporter med de hidtidige værdier.

Der udarbejdes årligt cirka 80.000 tilstandsrapporter og 55.000 elinstallationsrapporter.

Annonce
Annonce
Nytirsdag

ABC har årets julevin klar

Annonce
Annonce
Nytirsdag

Præsidentskifte hos soroptimisterne

Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Økonomisk støtte fra uventet kant

Nytirsdag

Kunsten rykker igen ind i butikken

Nytirsdag

Rekordmange gæster i Glad Zoo

Nytirsdag

Vandring, fortælling og suppe

Nytirsdag

Glad Zoo er med i dokumentarserie

Nytirsdag

Naser Khader gæster Rødding Sognekirke

Nytirsdag

Mobil testenhed kommer til Rødding

Nytirsdag

OL Revision bliver i Rødding

Nytirsdag

Skønne uger i Hundredemeterskoven

Nytirsdag

Familiegård fik besøg af landmænd

Nytirsdag

Det er helt OK med Kenneth

Nytirsdag

Sarah kom som sendt fra himlen

Annonce