Annonce
Nytirsdag

- Og det er jo det kunst kan. Forundre, forarge, forvirre og forskønne

Flere end 300 gæster besøgte udstillingen, som Kunst 6630 traditionen tro afvikler mellem jul og nytår i Rødding Centret.
Der var flot besøg ved Kunst 6630’s jule- og nytårsudstilling i Rødding Centret. Ugeavisen NyTirsdag bringer her årets tale, som blev holdt af Jakob Bech Jensen, byrådsmedlem for Det konservative Folkeparti:
Annonce

Rødding: Mange tak for invitationen til ferniseringen her i dag. Jeg har glædet mig til sammen med min hustru til at se kunstudstillingen her i Rødding Centret.

Det vidner om lokalt engagement og stor forståelse for andre når to aktører med så forskellig agenda kan gå sammen om sådan et arrangement.

Og som der står i Kunst 6630’s vedtægter, så er formålet at fremme interessen for kunst ved at afholde udstillinger og fremme lokale kunstner. Og det må man sige at Kunst 6630 her gør. For der er jo lokale kunstnere med her i udstillingen. Og det er så fint, at vi her lokalt og regionalt osse kan prale lidt af at have så dygtige og talentfulde kunstnere.

Byrådsmedlem Jakob Bech Jensen var årets taler ved ferniseringen i Rødding Centret.
Annonce

Hvad kan kunsten?

Hvad er det kunst kan og hvad er det der gør kunst så vigtigt.. der er jo lavet meget forskellig kunst gennem tiderne. Noget mere eksperimenterende end andet. Hvem husker ikke Christian Lemmerz’s døde sammensyede svinekroppe eller Marco Evaristti s guldfisk i blendere. Det var værker, som skabte megen omtale og debat. Nok ikke lige fordi de var smukke eller betagende. Men fordi de forargede, forvirrede provokerede og pirrede os. Det giver os mulighed for at tale om værkerne og om hvad det vækker i os af tanker og forskelligheder. Værkerne giver rod for diskussioner ikke kun om værkerne men osse om meningen med livet og hvor skrøbeligt livet er.....

Men vi husker jo osse alle værker som P.S Krøyers “ Sommeraftener ved Skagen strand “ et selvportræt af ham selv og hans hustru under en gåtur på stranden i Skagen . Eller van Goghs “Starry Night“. Det er jo utrolig smukke værker, som man kan kigge på i lang tid , undre sig over hvor flotte malerierne er lavet og bare flyde væk i værkets ynde og farveskifte.

Og det er jo det kunst kan. Forundre. Forarge. Forvirre og forskønne.

Alt sammen noget som vi kan tale om, diskutere eller udveksle meninger om. Vi bliver aldrig enige og det er jo heller ikke meningen. Og ens mening om kunst eller kunstværker kan jo osse ændre sig fra forargelse til forståelse eller måske forelske sig i værket alt efter hvor man er i livet.

Annonce

Kunsten er for alle

Kunst er for alle. Og kunst er jo ikke målbart som så mange andre ting her i vores samfund som er reguleret og kontrolleret ned i mindste detalje. Og hvor alt regnes ud om det er rentabelt eller ej.

Og dog er kunst meget vigtigt for vores samfundsforståelse og vores dannelse.

For kunsten har ikke noget sprog. Kunst tales ikke kun på spansk eller dansk. Alle kan betragte, betage eller beskue kunst.

Kunst sætter hvad enten man vil det eller ej tanker i gang i alle

Hvad enten man er barn, teenager, voksen eller pensionist.

Ligegyldig hvilken religion man tror på. Ligegyldig hvilket nationalitet man har. Ligegyldig hvilken hudfarve man har og ligegyldig om man er mand eller kvinde.

Der er ingen grænser, ingen fordomme eller begrænsninger.....

Kunst er kunst

Og til sidst inden vi skal rundt og se på keramik, billedkunst, akvarel og design vil jeg lige komme med et lille citat som mange i dagens Danmark kunne lære lidt af. Det er af Johann Goethe er om kunst og lyder således:

Man burde hver dag høre lidt musik, læse et godt digt, betragte et smukt maleri og, hvis det er muligt, sige et par fornuftige ord.

Rigtig glædelig jul og godt nytår og jeg håber i alle nyder udstillingen her arrangeret af Kunst 6630.

De medvirkende kunstnere i udstillingen. Til venstre er det formanden for Kunst 6630 Else Schjødt Koch, mens årets taler Jakob Bech Jensen ses til højre.
Anne Margrethe Nissen var den heldige vinder af en flot dekoration fra forretningen Eva's Flora. Der var lodtrækning blandt dem, som tegnede sig som medlemmer af Kunst 6630.
Annonce
Annonce
Nytirsdag

ABC har årets julevin klar

Annonce
Annonce
Nytirsdag

Præsidentskifte hos soroptimisterne

Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Økonomisk støtte fra uventet kant

Nytirsdag

Kunsten rykker igen ind i butikken

Nytirsdag

Rekordmange gæster i Glad Zoo

Nytirsdag

Vandring, fortælling og suppe

Nytirsdag

Glad Zoo er med i dokumentarserie

Nytirsdag

Naser Khader gæster Rødding Sognekirke

Nytirsdag

Mobil testenhed kommer til Rødding

Nytirsdag

OL Revision bliver i Rødding

Nytirsdag

Skønne uger i Hundredemeterskoven

Nytirsdag

Familiegård fik besøg af landmænd

Nytirsdag

Det er helt OK med Kenneth

Nytirsdag

Sarah kom som sendt fra himlen

Annonce