Annonce
Ny Tirsdag

Pas på alle skolebørn i trafikken

For at gøre skolevejene mere sikre og trygge, gennemfører politiet i august kontrol på skolevejene. Foto: Rådet for Sikker Trafik
I august bliver der igen tæt trafik på skolevejene, når børnene kommer tilbage fra sommerferie. Vis ekstra hensyn til både små som store skolebørn, lyder opfordringen til bilisterne. For alle børn kan være meget impulsive i trafikken.
Annonce

Vejen Kommune. I 2018 var der 286 børn mellem seks og 17 år, der kom til skade i trafikken og ti børn i samme aldersgruppe, der mistede livet på vejene, viser tal fra Vejdirektoratet.

Selv om det er det laveste antal i mange år, så er det stadig alt for mange.

Derfor er Vejen kommune, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden i de kommende uger massivt til stede med kampagnen "Børn på vej" på mange af landets skoleveje, da tusindvis af børn nu igen kommer ud i trafikken, hvor de går eller cykler til og fra skole og fritidsaktiviteter.

Annonce

Sænk farten

Kampagnens budskab til bilisterne er: Sænk farten, vær ekstra opmærksom og vis hensyn.

- I Vejen Kommune har vi omkring 5.000 skolesøgende børn og unge, og vi skal alle være med til at sikre, at de kommer sikkert til og fra skole hver dag. Derfor vil jeg gerne opfordre til, at bilister især omkring skolerne sænker farten og viser hensyn til de bløde trafikanter, siger Vagn Sørensen, formand for udvalget for Teknik og Miljø i Vejen Kommune, i en pressemeddelelse.

Det er ikke kun de yngste skolebørn, man skal holde ekstra øje med. Mens de fleste godt ved, at de små børn kan opføre sig impulsivt og løbe over en vej uden at se sig for, så er det også vigtigt at vide, at det samme gælder for teenagerne.

- Selv om teenagerne har mere erfaring med at færdes i trafikken, så kan de også være impulsive, overmodige og for eksempel uopmærksomme på grund af deres mobil. Derfor skal der gerne ringe en lille alarmklokke hos os voksne, når vi møder børn i trafikken - uanset hvor gamle børnene er, siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik, i pressemeddelelsen.

Annonce

Politi på skolevejene

I år forsøger Vejen Kommune sig i kampagneperioden også med mobile fartdisplays på udvalgte strækninger. Politiet oplyser, at de igen i år forsøger at nå rundt til alle skoler i løbet af kampagneperioden.

Når der er mange biler på skolevejene, og nogle af dem kører for stærkt, så skaber det utryghed både hos børnene og de forældre, der sender deres børn i skole på egen hånd.

Og det er problematisk, da størstedelen af skolebørnene transporterer sig selv i skole. Tre ud af fire børn mellem fem og 16 år kommer i skole på egen hånd, viser en undersøgelse blandt 2030 forældre, som Epinion har gennemført for Rådet for Sikker Trafik i 2018.

For at gøre skolevejene mere sikre og trygge gennemfører politiet derfor kontrol på skolevejene i august. Meget tyder nemlig på, at der stadig er plads til forbedring hos bilisterne.

Da politiet i januar gennemførte kontroller på landets skoleveje, blev flere end 3.000 bilister sigtet for at køre for stærkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ny Tirsdag

Så er der DM i grydelapper

Ny Tirsdag

Gymnastikforeninger i nyt samarbejde

Ny Tirsdag

Krattet er klar til gæster

Ny Tirsdag

Golfklubben får nye medejere

Ny Tirsdag

Tyve år med fodboldskole i Rødding

Ny Tirsdag

Elever er klar til at komme videre

Ny Tirsdag

O. klasse venter forude

Annonce