Annonce
Nytirsdag

Penslerne svinges i Rødding - både ude og inde

Maria Petersen fortæller, at der er blevet langet en del malerbøtter over disken hos Rødding Farvehandel, nu hvor mange har haft tid til at male - både inde og ude. Foto: Dorthe Andresen
Maria Petersen, der har Rødding Farvehandel, kan godt mærke, at der rundt om i Rødding og omegn bliver malet både ude og inde. Hun har haft åbent i hele coronakrise-perioden.
Annonce

- Lige nu sælger vi meget maling både til inde og ude. Nu har folk haft tid til at kigge på deres hjem på en anden måde, og nogle projekter, som man har udskudt, får en tur.

Sådan siger Maria Petersen, der har valgt at holde sin butik Rødding Farvehandel åben gennem hele coronakrise-perioden.

En periode, der har været meget anderledes.

- Det har været meget mærkeligt. Jeg har jo kørt meget med gardiner, men det gik lidt i stå, nu er det lige så stille ved at komme op igen. Men det er rart at være her i butikken. De første dage var meget mærkelige, men så kom det hele lige så stille i gang, siger Maria Petersen, der har langet rigtig mange liter maling over disken i de seneste uger.

En kunde har foreslået, at Rødding Farvehandel skifter navn til Marias tusind ting, for der er næsten ikke den vare, som ikke er at finde i forretningen. Foto: Dorthe Andresen
Annonce

Farver skal der til

- Det er tydeligt, at folk gerne vil have farver på. Det gør noget godt for sindet. Man ved måske ikke, hvad der sker i verden, men så kan man i hvert fald styre det derhjemme. Også børn fået malet deres egne værelser, siger Maria Petersen, der ud fra kundernes valg af farver ikke ser en tydelig retning.

- Det er meget bredere - det er lige fra de mørke farve til pastelfarver. Det er alle farver - og det er det, der er det skønne. Så vi ikke bare skal sælge fire nuancer af hvid. Det gør vi nu også gerne, kommer det med et smil fra Maria Petersen.

Hun giver også gerne gode råd til, hvilke farver, der egner sig til hvilke rum - og her er kunderne også en stor hjælp.

- Kunderne er gode til at tage billeder med, og nogle har også en pude eller en sofahynde med, og så finder vi ud af, hvilken farve der passer til deres stil, fortæller Maria Petersen.

Annonce

Tusind ting

Det er ikke kun maling og alt det, man skal bruge i forbindelse med et maleprojekt, man kan finde hos Rødding Farvehandel. Varesortimentet spænder meget vidt.

- Vi har også udvidet i år, fordi Imerco lukkede. Så vi havde fået nogle varer ind, men nu har vi udvidet endnu mere. Vi har også fået fuglefoder hjem. Det ligger jo lige for til en farvehandel, kommer det med et smil fra Maria Petersen.

Så butikken er både isenkram, farver og gardiner - og mange andre ting.

- Ja, der er nogle kunder, der siger, at butikken hellere skulle hedde Marias tusind ting. Vi prøver på at have så mange varer, så folk ikke skal køre langt efter tingene, siger 41-årige Maria Petersen, der har haft forretningen siden januar 2011.

- Men jeg har været ansat her siden 1996, men har reelt været der i alle de 34 år, familien har haft forretningen. Det bliver en del af ens dna.

Farvepaletten er meget bred, når kunderne vælger farver - det er lige fra de mørke til pastelfarverne. Foto: Dorthe Andresen
Annonce

Lange arbejdsdage

Selvom Maria Petersen er selv om at passe butikken, så bliver der også tid til at komme ud til kunderne.

- Jeg er stadig ude og måle op og ude at se hvilke farver, folk skal have. Nu er det bare efter åbningstid, siger Maria Petersen, der medgiver at det godt kan give nogle lange arbejdsdage. Men lige nu tager jeg en dag ad gangen.

Hun kan også godt mærke, at folk igen er begyndt at komme lidt mere ud.

- Det værste var de første par dage. Her var helt stille, og jeg følte mig meget lille og meget ensom. Fra den ene dag til den anden stoppede alt. Alle har lige skulle lære reglerne, fortæller Maria Petersen og fortsætter:

- Det har været en meget stor omvæltning, men vi tager det i stiv arm. Fordelen er, at vi går den lyse tid i møde, og at det er okay at gå en tur, så kan man snakke med hinanden fra hver sin side af vejen. Og folk har taget det med godt mod. Det skal nok gå. Vi har jo hus, hjem og familien. Men det har da været en mærkelig tid.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Trine og Easy er på vej mod toppen

Nytirsdag

Lindab vandt Byggeriets Energipris

Mest læste

Nytirsdag

Naturens Dag ved Jels Voldsted

Nytirsdag

En sten til minde om Æ Kleinbahn

Nytirsdag

Cirkus lagde vejen forbi Enghaven

Nytirsdag

Gymnasterne er klar til en ny sæson

Nytirsdag

Karin har været 30 år på Finnmarken

Nytirsdag

Fubbi tryllebandt børnene

Nytirsdag

Koret er klar igen

Nytirsdag

Så kan der igen danses i hallen

Nytirsdag

Jazztonerne fylder kirkerummet

Nytirsdag

Jan fejrer to årtier ved bassinkanten

Annonce