Annonce
Nytirsdag

Pionerånden og kampgejsten er igen fundet frem

Frank Schmidt-Hansen valgte hurtigt at tænke i nye baner, for at holde gang i forretningen, da det meste af landet lukkede ned. Foto: Dorthe Andresen
Frank Schmidt-Hansen, der har Frank i Rødding, har valgt at finde pionerånden og kampgejsten fra dengang han åbnede forretningen i 1986, frem igen. I krisetider må der tænkes kreativt.
Annonce

- Jeg plejer at sammenligne det her med dengang, vi startede i 1986, hvor Poul Schlüter indførte kartoffelkuren. Det var en hård tid at komme igennem, men vi havde jo ikke prøvet andet. Dengang gik jeg alene i butikken det første år.

Sådan siger Frank Schmidt-Hansen om den nye situation, som han, hans forretning Frank, forretningens fem ansatte og alle andre i Danmark pludselig befandt sig i, da regeringen med statsminister Mette Frederiksen i spidsen lukkede det meste af landet ned.

Mange forretningsdrivende valgte at lukke deres butikker fra dag et, mens Frank Schmidt-Hansen valgte lige at tage en dyb indånding og tænke over den nye uvante situation.

- De første dage var alle lidt i chok, og den efterfølgende uge blev det dødt. Jeg valgte at sende mine piger hjem, og i tre uger gik jeg selv i butikken. Efter tre uger kom Jette (Frank Schmidt-Hansens hustru, red.) ind igen, og ugen efter kom Malene med, så nu er vi på halv styrke, fortæller Frank Schmidt-Hansen, der har mulighed for at få del i nogle af de hjælpepakker, som regeringen har iværksat, men for ham er det ikke et mål i sig selv.

- Min tilgang til hjælpepakkerne er, at det ikke bare skal blive en sport at få del i dem. Jeg har altid gjort en dyd ud af at klare mig selv, så det er ikke noget, jeg går og spekulerer i.

Den bedste hjælp vi kan give hinanden, er at lægge pengene lokalt og i Danmark.

Frank Schmidt-Hansen

Annonce

Kampgejst vakt til live

Frank Schmidt-Hansen fortæller, at noget af det, som den nuværende krise har betydet, er, at han blandt andet har fået vakt vildskaben og kampgejsten fra sin tid som helt ny forretningsdrivende til live igen.

- Det her skal vi stå igennem, siger Frank Schmidt-Hansen, der kan mærke, at folk stille og roligt er ved at bevæge sig rundt i butikkerne igen.

- Vi er jo heldige, at butikken er rigtig stor. Og jeg vil gerne rose folk, for de er gode til at vise hensyn til hinanden.

Butiksejeren kan godt mærke, at nu hvor den første forskrækkelse har lagt sig, og mange har været isoleret fra for eksempel børn og børnebørn, så har de fået fokus på at gøre noget godt for sig selv.

- Folk har været socialt isoleret, og så får de lidt ondt af sig selv, og vil gerne forkæle sig selv. Det hører jeg da indimellem, smiler Frank Schmidt-Hansen.

Annonce

Husk det lokale

At det er vigtigt at handle lokalt er i løbet af de seneste uger blevet endnu mere tydeligt for de fleste - og vil man bevare sine lokale forretninger, så er det noget, der skal fortsætte, også når krisen engang er overstået.

- Det synes jeg nu, at folk her i byen er gode til i forvejen, men det bliver jo ikke mindre nødvendigt nu. Den bedste hjælp vi kan give hinanden, er at lægge pengene lokalt og i Danmark, siger Frank Schmidt-Hansen, der allerede hurtigt i forløbet begyndte at tænke lidt anderledes.

- Vi er jo lidt pisket ud i det. Vi har butikken fyldt med nye forårsvarer, og jo flere varer, vi kan få solgt jo bedre, siger Frank Schmidt-Hansen, der derfor også var en af de første forretninger, der var med på webportalen www.vielskervejen.dk, som Vejen Kommune investerede i for at give kommunens detailhandel en hjælpende hånd til at få kontakt til kunderne på en anden måde.

Derudover har Frank Schmidt-Hansen også iværksat populære "Ja tak" tilbud på Facebook. Tilbud som mange benytter sig af. De nye initiativer betyder blandt andet, at Frank Schmidt-Hansen med sin forretning også har kunne holde hånden under de mange leverandører, som forretningen har.

- Vi har ikke annulleret nogle som helst varer. Leverandørerne er i samme båd som os, og det her er noget, som vi skal løse sammen, fortæller Frank Schmidt-Hansen, der ser frem til at få fuldt personale i butikken.

- Jeg savner allermest at få dem alle tilbage. Jeg vil kæmpe med næb og klør for alle seks arbejdspladser, siger Frank Schmidt-Hansen.

Der er god plads i forretningen, som naturligvis tager alle de forholdsregler, som sundhedsmyndighederne anbefaler. Foto: Dorthe Andresen
Selvom det ikke er hovedforretningen, så er der også fint gang i vinsalget hos Frank. Foto: Dorthe Andresen
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Trine og Easy er på vej mod toppen

Nytirsdag

Lindab vandt Byggeriets Energipris

Mest læste

Nytirsdag

Naturens Dag ved Jels Voldsted

Nytirsdag

En sten til minde om Æ Kleinbahn

Nytirsdag

Cirkus lagde vejen forbi Enghaven

Nytirsdag

Gymnasterne er klar til en ny sæson

Nytirsdag

Karin har været 30 år på Finnmarken

Nytirsdag

Fubbi tryllebandt børnene

Nytirsdag

Koret er klar igen

Nytirsdag

Så kan der igen danses i hallen

Nytirsdag

Jazztonerne fylder kirkerummet

Nytirsdag

Jan fejrer to årtier ved bassinkanten

Annonce