Annonce
Nytirsdag

Populært køretøj har rundet 1100 kilometer

På billedet er det beboer på Dixensminde Asta og cykelpilot Egon, der er klar til en tur ud i det blå. Privatfoto
For tre år siden fik Dixensminde en ny Christiania Bike med elmotor. Siden er cyklen blevet flittigt brugt og har allerede rundet 1100 kørte kilometer.

Jels: For godt tre år siden fik Dixensminde besøg af repræsentanter for Røde Kors' Rødding afdeling. Med sig havde de en af de større gaver, nemlig en Christiania Bike, der skulle være til gavn og glæde for plejecenterets beboere.

Og beboerne nyder at komme med en tur ud i det blå, når vejret tillader det.

- De elsker det. De synes måske ikke lige, at det er skægt at få cykelhjelm på, men det skal de, for det er et forsikringsspørgsmål. Men de er godt spændt fast og får tæpper på. De sidder jo lige i vinden, fortæller Betina Søgaard, der er aktivitetsmedarbejder på Dixensminde.

Annonce

I øjeblikket er der to såkaldte cykelpiloter - frivillige, der kommer og træder i pedalerne. En tredje er på vej.

Günther får en pause ved søen. Privatfoto

- Og så skal Marianne (aktivitetsmedarbejder, Dixensminde, red.) og jeg også lære at bruge cyklerne. For vi kan nogle gange bedre lige finde et hul i løbet af en dag og smutte afsted, siger Betina Søgaard.

Cyklen, der har el-hjælpemotor, er i løbet af de tre år, den har været i Dixensmindes eje, blevet flittigt brugt. Den har nemlig allerede rundet 1100 kilometer.

Det er forskelligt, hvor lange cykelture det bliver til. Det bestemmer cykelpiloter og beboere helt selv.

- Nogle gange er det korte ture, men der er også ture, hvor der bliver kørt hele vejen rundt om søerne. Men nogle gange kan man også lige cykle forbi, hvor beboerne har boet tidligere. Det er noget, der sætter tanker og minder i gang, siger Betina Søgaard, der er glad for, at Dixensmindes beboere har mulighed for at få cykelturene ud i det blå.

- Det er jo en anden måde at få frisk luft på, end bare at blive skubbet rundt, siger Betina Søgaard, der ser frem til også selv at kunne blive pilot på cyklen, men det kræver lige lidt træning.

Men når cykeltræningen uden beboere er vel overstået, så er der ingen undskyldning for ikke lige at tage en tur ud i området med beboerne, hvis vejret tillader det.

Det er op til cykelpiloter og beboere at aftale, hvor lang cykelturen skal være. I alt har Dixensminde indtil nu kørt omkring 1100 kilometer i og omkring Jels. Privatfoto
Annonce
Nytirsdag

Blomsterpigens datter er gået i mesterlære

Annonce
Nytirsdag

Infomøde kickstarter vikingesæson

Annonce
Nytirsdag

Rødding Bio er igen åben for publikum

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

150-årig sønderjyde fejrer fødselsdag

Nytirsdag

Charlotte har et selvstændigt gen: Butikken er hendes tredje barn

Nytirsdag

Region Syddanmarks teststeder tilbyder nu PCR- og hurtigtest for alle fra to år og op

Nytirsdag

Ny salgsdirektør hos Logitrans A/S

Nytirsdag

Årets prismodtagere 2021 i Jels skal findes

Nytirsdag

Kalorier – er det bare de der små mænd der lever i tøjskabet og syr vores tøj mindre?

Annonce