Annonce
Ny Tirsdag

Rødding bevarer optimismen på trods af butikslukninger

Butiksejer - og byrådsmedlem - Frank Schmidt-Hansen tror på, at det også fremover vil være muligt at drive detailhandel i Rødding. Arkivfoto: Søren Gylling
Selvom pilen for tiden peger den forkerte vej i Røddings detailhandel, så er der en tro på, at byen holder stand.
Annonce

Rødding: Som det fremgik i den seneste udgave af Ugeavisen NyTirsdag, så bliver Rødding snart endnu en butik færre. Det sker, når Sportigan lukker, og med tanke på at Imerco ligeledes lukker i nær fremtid, efterlades nogle store, tomme glasfacader centralt i byen, som dårligt kan undgås at vække opmærksomhed.

Sådan lyder budskabet fra Forum Røddings formand Jesper Petersen, som naturligvis ærgrer sig over de seneste butikslukninger.

- Vi vil rigtig gerne holde på specialbutikker, men jeg kan godt forstå, at det er svært at kæmpe mod nethandlen i den branche, siger han.

Formanden opfordrer fortsat byens borgere til at handle lokalt, og sammen med det øvrige forum arbejder han på at tiltrække de typer butikker, som på nuværende tidspunkt er en mangelvare i Rødding.

- Vi har arbejdet ihærdigt på at få en ekstra dagligvarebutik, men det kommer næppe til at ske. Til gengæld håber vi på at finde en til at drive selvstændig bagerbutik, siger han.

Først og fremmest handler det dog ifølge formanden om så vidt muligt at holde fast i de eksisterende detailbutikker, for decideret vende udviklingen tror han ikke realistisk set på.

Annonce

Nogle holder stand

Heldigvis er der stadig en del solstrålehistorier tilbage i Rødding. Det gælder blandt andet for Frank Schmidt-Hansens tøjbutik "Frank", som ifølge ejeren selv har oplevet en positiv udvikling i efterhånden en del år.

- Det er åbenlyst, at mange butiksejere kæmper over hele landet, i store såvel som mindre byer, men vi er et eksempel på, at det godt kan lade sig gøre at drive detailhandel til trods for nettet, siger han.

Ifølge Frank Schmidt-Hansen skyldes det blandt andet succes med at ændre sin overordnede markedsføringsstrategi, så butikken er kommet ud til et større opland og dermed ikke kun er afhængig af omsætning fra bysbørn.

- Og heldigvis er der stadig mange, som ønsker den personlige betjening, men vi skal gøre os fortjente til det via vores service. På det punkt bestræber vi os på at være førende i landet, siger han.

Annonce

Marked på vej

Som et nyt initiativ for 2020 har butiksejeren været med til at stable et nyt markedskoncept på benene, som foreløbig er planlagt til at foregå hver 14. dag i sommerhalvåret på Enghaveplads, hvor der tidligere var brugs. Håbet er, at markedet i endnu højere grad end i dag vil være med til at sætte Rødding på landkortet.

- Folk skal huske at komme til Rødding, og når de først besøger markedet, er der jo en chance for, at de også bruger tid i byens butikker, siger han og tilføjer.

- Det, der bekymrer mig, er, at byen bliver for trist og spøgelsesagtig at se på, og jeg er derfor optaget af at finde løsninger, så Rødding både er og ligner en aktiv by.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ny Tirsdag

Så er der DM i grydelapper

Ny Tirsdag

Gymnastikforeninger i nyt samarbejde

Ny Tirsdag

Krattet er klar til gæster

Ny Tirsdag

Golfklubben får nye medejere

Ny Tirsdag

Tyve år med fodboldskole i Rødding

Ny Tirsdag

Elever er klar til at komme videre

Ny Tirsdag

O. klasse venter forude

Annonce