Annonce
Nytirsdag

Rødding Bio bød på pølser, øl og film

Fra venstre ses skuespillerne Peter Hansen Tygesen, Jette Søndergård, Ole Caspersen, instruktør Frelle Petersen og producent Marco Lorenzen. Privatfoto
Rødding Bio havde inviteret til snigpremiere på den sønderjyske film "Onkel," og biografsalen var fyldt af gæster, der gerne ville se filmen.
Annonce

Rødding: Det er det, man kalder en "event med succes." Det må de konstatere i Rødding Bio, efter at biografen havde snigpremiere på den sønderjyske film "Onkel" med efterfølgende besøg af instruktør Frelle Petersen og producent Marco Lorenzen samt skuespillerne Jette Søndergård (Kris), Peter Hansen Tygesen (Onkel) og Ole Caspersen (Johannes, dyrlæge).

For biografsalen var fyldt af gæster, der gerne ville se den nye film, der handler om Kris på 27 år, der er yderst beskyttende overfor sin halvinvalide onkel, som hun driver et mindre landbrug i Sønderjylland sammen med. De har et nært forhold og stor forståelse for hinanden, selvom de tilbringer det meste af deres finurlige hverdag i tavshed.

Da Kris redder en kalv under en fødsel, bliver hendes interesse for dyrlægefaget igen vakt og hun udvikler et venskab med den snakkesalige dyrlæge Johannes og opdager langsomt, at der er et liv uden for gården. Her møder hun den unge Mike, som ser lige gennem hendes reserverede personlighed og sød musik opstår mellem dem, og et skelsættende spørgsmål presser sig på. Hun må beslutte, om hun vil blive på gården eller følge sit hjerte og sine spirende drømme.

Instruktør Frelle Petersen står bag den sønderjyske film "Onkel." Pressefoto
Annonce

Den rette accent

Instruktøren Frelle Petersen har i sin research boet og arbejdet på den gård, hvor filmen foregår og har castet indenfor en radius af 15 kilometer for at opnå den helt rette sønderjyske accent. Det er der kommet en troværdig, bevægende og helt særlig film ud af.

Før gæsterne satte sig til rette i biografsæderne, havde biografens bestyrelse tændt op i grillen, og der blev serveret en grillpølse med kartoffelsalat og en øl til, hvilket faldt i gæsternes smag.

Filmen vandt fornylig - til alles overraskelse - "Guldprisen" ved Tokyo Internationale Filmfestival. Det var da også glade og tilfredse skuespillere, instruktør og producent, der mødte en udsolgt biografsal i Rødding.

- Vi er fra biografens side glade for, når vi kan krydre en biografoplevelse med besøg af de medvirkende. Publikums reaktion efter filmen, hvor spørgelysten var stor, var da også klar. "Mere sønderjysk film" lød det samstemmende. Instruktør Frelle Petersen sagde, at der er mere på vej, og skuespillerne var heller ikke afvisende for en omgang til, lyder det i en pressemeddelelse fra Rødding Bio.

"Onkel" havde Danmarkspremiere i torsdags og spiller sidste dag onsdag den 20. november.

Jette Søndergård og Ole Caspersen i rollerne som Kris og dyrlægen Johannes. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Trine og Easy er på vej mod toppen

Nytirsdag

Lindab vandt Byggeriets Energipris

Nytirsdag

Naturens Dag ved Jels Voldsted

Nytirsdag

En sten til minde om Æ Kleinbahn

Nytirsdag

Cirkus lagde vejen forbi Enghaven

Nytirsdag

Gymnasterne er klar til en ny sæson

Nytirsdag

Karin har været 30 år på Finnmarken

Nytirsdag

Fubbi tryllebandt børnene

Nytirsdag

Koret er klar igen

Nytirsdag

Så kan der igen danses i hallen

Nytirsdag

Jazztonerne fylder kirkerummet

Nytirsdag

Jan fejrer to årtier ved bassinkanten

Nytirsdag

Kunsten at arbejde med glas

Nytirsdag

En drøm af en dag i Spirehuset

Annonce